2015. szeptember 7., hétfő

Kiadásra újratöltve

Ez itt a mi Falk Miksa utcai lakásunk. Most már több, mint 2 éve nem lakunk benne, minden cuccunkkal átköltzötünk a Városliget mellé egy régi polgári lakásba (ITT).  Eddig egy nagyon keves francia családnak adtuk ki, akik ugyanolyan elrendezésben használták, mint korábban mi (ITT). Ők hozták a saját bútoraikat, egyedül a nagy étkezőasztal maradt a helyén, de azt nem is vinnénk máshová, annyira ide választottuk. 
Az új bérlő, egy külföldi bankár, viszont nem hoz magával jelentősebb mennyiségű bútort, így arra kért minket, hogy rendezzük be a teret. Egyszerű, modern bútorokat kért, alapvetően szürkés-bézses színvilágot. 

A téglafal elé egy rozsdamentes zsúrkocsit tettünk (IKEA), aminek külön azért örült, hogy ezt lehet a teraszra is vinni adott esetben… 

A 6 db étkező széket a Dublino-tól vettük, körülbelül 18.000 Ft/db áron. Az asztal már régi darab, a Cassandra Bútorszalonból való (ITT). Ha jól tudom, ezt a modellt már nem gyártják, de csodálatos tölgy bútoraik vannak, remek áron!!!
Az egyszerű vonalvezetésű állólámpát a Vészi Lámpától hoztuk (designlampak.hu), Azzardo Ariana, és 60.500 Ft (ITT). A fatartó fonottkosár Ikea.
Az ezüst állólámpát egy bolhapiacon vettem pár ezer forintért (már jó pár éve), most új burát kapott az Ikeából. A fekvő fotel nagyon régi (szerintem több, mint 10 éves) Ikeás darab, tiszta bőr, a jófogás-on vettem. A lába króm volt, de elvittük színtereztetni matt feketére. Ez lett az egyik kedvenc darabom… :)
Az asztalt az ID designból hoztuk. Rájuk egy kicsit megharagudtam. Siettünk a berendezéssel (egy hét telt el a kiköltözés és az átadás között), szóval azonnal kellett asztal. A bemutatóteremben kiszúrtam ezt a kis feketét (Mico 21.800 Ft), hogy milyen jól mutatna, de volt rajta egy kis lepattanás, egyszóval hibás volt. Nem tartottak újat a raktáron, így ezt kellett elhozni. Első körben kemény 7% árleszállítást akartak adni, majd pofavágva sikerült 10%-ot kicsikarnom. Én mondjuk ezt is méltatlannak tartom egy hibás darabért, de sürgetett minket az idő. Sajnos azt kell mondanom - és most nem a sértettség beszél belőlem - hogy az ID design ügyfélkezelésén van még mit javítani… 
Az asztal az új kedvenc Ikeás cuccom, Ikea Sinnerlig (64.990 Ft). A felette lévő képet az Internetről szedtem le. 
A hálószoba hátső fala - a megrendelő kérésére - szürke színt kapott. A nagyon szép, ágyneműtartós kárpitos ágyat az AB bútorautletből hoztuk (ITT), 118.000 Ft-ba került. Ezt már korábban megrendeltem, de a szállítási határidő nem volt több, mint 2 hét. 

Itt meg szeretném jegyezni, hogy mennyire nagyon elégedett voltam a szolgáltatásukkal! Itt választottam ki a kanapét is, egy egyszerű fazonú L alakú darabot (Manaos), amely választott kárpittal 220.000 Ft-ba kerül. A lábtartós résznél állítható támlával szerelték (így lehet, elfekvő, vagy sarok kanapé), a másik része pedig még ággyá is kinyitható. Én az utolsó karfás darabot külön szedettem (puffnak), így kicsit rövidebb lett. Ezzel a zsákvászon anyaggal szerintem nagyon szép lett, ár-érték arányban utánozhatatlan! 

A kis fehér éjjeliszekrényt a Kikából hoztuk, kb. 15.000 Ft darabja, egy volt csak raktáron, a másik jövő héten érkezik. 
A képet születésnapomra kaptam, most ideiglenesen ide került, de hosszútávon jön vissza hozzánk… :)
A vendégszobában (ez a mi régi hálónk) található tégla színű fülesfotel isteni kontrasztot mutat a kék fallal. Ez is Kikás, nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem 49.000 Ft.  A farkasos párna HandM Home.

A terasz maradt a régi, csak a növények száma fogyatkozott meg. Szerintem kedves vendéglátók vagyunk: felhalmoztunk egy csomó fát, hogy télen lehessen kandallózni… 
A teraszon maradt a gázsütő, a bútorok viszont újak. A szép nagy akác asztalt a Kikából hoztuk (nem emlékszem az árára, de 50%-kal volt leértékelve…), a székek Ikeásak. Műanyagból vannak, és majd elválik hogyan muzsikálnak a kültérben, mert eredetileg nem oda valók.
A bérlőnk nagyon hálás volt a kedves fogadtatásért, és nagyon tetszett neki a berendezés. Ez a lényeg!!! Remélem igazán megszereti Budapestet! 
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra!
    Csodaszép a lakás, a tégla különösen felkeltette az érdeklődésem. Éppen az új lakásunk felújításán dolgozom és nagyon nehezen találok szép színű, rusztikus szeletelt téglát. Olvastam a cikked a témában, ott viszont nem találtam rá arra, hogy honnan rendelnél te szeletelt téglát, illetve, ha ilyen hatást szeretnék elérni a tégla színében és a fugázásban is, akkor van-e valaki akit név szerint tudnál ajánlani, hogy megcsinálja, akár szakember, akár tégla fellelhetősége, színe, típusa kapcsán?

    Előre is köszönöm a válaszod!
    Szép napot!
    Brigi

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.