2015. szeptember 1., kedd

Szükség van ránk!!!


Sziasztok!

Aki régóta olvas engem, gondolom sejti, hogy a gondolkodásmódom és világnézetem körülbelül merre tendál, de azt is látja, hogy szigorúan vigyázok, hogy a Térkultúra ilyen értelemben semleges maradjon. Azt szeretném, ha - pártpreferenciáktól függetlenül - ez egy olyan fórum lenne, ahol összetartunk, a kapocs közöttünk pedig legyen az az igényesség, amely a szűkebb és tágabb környezetünk esztétikájában nyilvánul meg.  Azt hiszem egyébként, hogy ez sikerült… Olvasgatom a kommenteket, ismerkedem az olvasókkal, és látom, hogy teljesen különböző ideológiájú emberek milyen nagy egyetértésre képesek olyan témákban, ahol félre lehet tenni az olyan kényes kérdéseket, mint vallás, vagy politika.

MOST SEM POLITIZÁLOK. ÉS KÉRLEK ITT TI SE TEGYÉTEK.

Van egy helyzet, hogy ez miért van, és hogyan kéne kezelni, egyáltalán kinek, ez most nem a mi témánk… A város tele van szerencsétlen emberekkel, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat. Biztos van köztük jó fej, meg rossz is, ez most egyáltalán nem lényeg. Aki találkozott velük az utcákon, láthatja, hogy szenvednek.

"S mint minden szenvedéstörténet esetében, a szenvedők, az üldözöttek itt is a lakmuszpapír szerepét játsszák. A hozzájuk való viszonyban derül ki, hogy ki tisztességes, jó ember, s ki tisztességtelen, aljas gazember, s végül ki néz el közönyösen, csak önérdekére, kényelmére való tekintettel, a szenvedők, az üldözöttek feje felett." /Heller Ágnes/

SEGÍTSÜNK!

Van egy olyan kis dolog, ami most nagyon kéne… A Keleti pályaudvarnál az egyetlen szervezet, amely valahogy - emberséggel - próbálja uralni a káoszt, az a "Migration Aid". Az ő raktárukban akkora kupleráj van, hogy ki se látnak belőle. Iszonyú melóban vannak: kenyeret kennek, kaját, vizet, ruhát osztanak, mobilokat töltenek, de semmi érzékük, idejük és energiájuk a környezetük összerendezésére.

KÉNE SOK POLCOS EGYSÉG! 

Dexion salgó, Ikea Billy, bármi, ami saját lábán áll, és cuccokat lehet rá pakolni. Olyan is jól jönne, ami térben megáll, és olyan is kell - sok - ami fal mellett megáll. Aki tudja, a legjobb lenne, ha maga intézné az odaszállítást (a Keleti aluljáróban vannak, a főbejárattal szemben lévő lécsőknél, a tranzit zónának nevezett kupiban). Kérlek, segítsetek berakni, összeszerelni is. Mindenki nagyon szét van esve, talpraesett emberek kellenek, akik határozottak, odamennek és összerakják. Szóljatok nekem, én is segíthetek. Nekem egy személyautóm van, azzal szállítást is vállalok (Budapest), olyan segítség is jól jönne, ha valaki a teherautóját ajánlaná fel olyannak, akinek nagyobb darabja van.

Szerintem még hatalmas kosarakra volna szükség. Ami akkora, mint egy kuka. Amire rá lehet írni, hogy "kisgyerek ruha", "női ruha", stb… Így nem keverednének állandóan össze a cuccok szortírozás után is.

FOGJUNK ÖSSZE!

Most minden kis segítségre nagyon nagy szükség van!

Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok!

Petra

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.