2015. december 3., csütörtök

Air Plant minden asztalra!!!

Nézegetem már egy ideje az új amarikai őrületet, az üveggömbe zárt mini ökovilágot, és minél több növényem megy fasírtba, annál közelebb kerülök, hogy kipróbáljam a függeszthető Air Plant.
Mondjuk én nem is biztos, hogy lógatnám, szerintem tök jól néznek ki, az asztalon pl. egy "table book"-on (Tényleg, ismeritek ezt a fogalmat? Ez az a kiadvány, amit látványosan és hanyagon a dohányzóasztalra dobtok, kinézetre is szép, színeiben megy a nappalihoz, és valami nagyon magasztos tartalommal bír, azaz hirdeti a vendégeiteknek a  házigazda szofisztikáltságát…). Természetesen nekem is van table bookom. Na erre lazán rádobni néhány ilyen gömböcskét… Naggyon menő lenne szerintem.
Azt hiszem először az Anthropologien tetszett meg a műfaj, ezzel a képpel győztek meg:
Aztán rájöttem, hogy itt csak az üveget lehet kapni, márpádig én biztos nem vagyok képes magamtól összehozni egy működő ökoszisztémát… Szóval felfedeztem, hogy itthon készen kapható zöldestül-üvegestül a Petite Planetnél (ITT), most azon agyalok, hányat vegyek, mert sajna nem két fillér. Szerintem kettőt fogok elrendezni az asztalon, a már említett könyvemre.
Azon kívül, hogy tök dögösek, elég meggyőző, hogy ezeket a gömböket minimális mértékben szükséges csak ápolni: hetente egy kicsit be lehet spriccelni a gömbbe, de egyszerűbb időnként egy kis vizet csorgatni a gömb aljára, amit a zuzmó felszív és hosszú időn keresztül párologtat.
Szólok Daninak, hogy ez egy szuppi karácsonyi ötlet magunknak… Egyébként ez a webshop, ha érdekekes lehet nektek is: Petite Planet
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.