2015. december 29., kedd

Evezzünk melegebb - ausztrál - vizekre...

Az a helyzet, hogy egyszerűen imádom Ausztráliát! Még egyetemista koromban egy évet Londonban töltöttem, ahol nagyon jó barátságba keveredtem egy ausztrál testvérpárral, akiket aztán - miután mind hazaköltöztünk, ki-ki a saját városába - egy egy hónapos ausztrál hátizsákos túra keretében meg is látogattam. Jamie a csodálatosan zöld és buja keleti parton lakott, Gavin pedig a vörös földes nyugaton, így tényleg sokmindent meg tudtam nézni. Akkor még nagyban közgazdásznak készültem, így nem kifejezetten lakberendező szemmel utazgattam, bár ha belegondolok, akkor mégis, inkább csak a fényképezőmet fordítottam jobbára a természet felé. Ami rendben is volt úgy, mert elképesztő dolgokat produkált ott a jó Isten, meg az időjárás, de mai szemmel és blogger üzemmódban persze már az építészet dokumentálásának is nagyobb figyelmet szentelnék…
A legeslegkedvesebbek számomra a régi, tipikus queenslandi stílusban épült házak, amelyek jellemzően a Brisbane környéki vidéken jelennek meg, és csinos áttölrt fa(faragott) verandáival nagyon romantikus látványt nyújtanak a pálmafák között. Ezekre az épületekre emlékeztet engem a most bemutatott csoda, amely eredetileg "Federation Queen Anne"  stílusban épült - épülettörténész legyen a talpán, aki most nekem pontosan el tudja mondani, eredetileg mi a különbség ezek között a kategóriák között - és két remek cég, az építész Luigi Rosselli, valamint az enteriőrért felelős Decus Interiors keze nyomán tökéletes összhangba került a mai korral és saját magával kívül-belül.
Az ausztrál belsőépítészet a maga sallang mentes szuper ízlésével amúgy is követendő példa minden enteriőr tervező számára. Én legalábbis erre felé igyekszem… :)
Forrás: home adore
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.