2015. december 22., kedd

Helyén a String polcrendszer...

Itthon csak az igazi dizájnőrültek ismerik a String polcrendszert, amely 1949-ben indult lakáshódító útjára Svédországból. A magyar megfelelőjét biztosan sokszor láttátok már: a 70-es években minden modern lakásban megtalálható, fémkonzollal szerelt Panni polc gyanúsan hasonlít a Stringhez.
Idén egy igazi álom-munka talált meg. Egy híres bauhaus ház átalakítását tervezhettem meg, úgy, hogy az amúgy nem régen felújított, és bebútorozott házat kellett szinkronba hozni a megrendelők ízlésével és a ház eredeti stílusával. Itt a TV alatti részre került egy három oszlopos string összeállítás. Sajnos elég rossz lett a telómmal lőtt kép, de nemsokára úgyis érkeznek a profi képek… :)
SHARE:

8 megjegyzés

  1. szép, de a 3 méteres tv riasztó :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezen a képen elég hangsúlyos… :) Valóban nagy a tévé, de az életben tök jól belesimul a térbe. Valahogy rossz lett a kép kivágása talán.

    VálaszTörlés
  3. az óriástévék tudnak máshogy is kinézni, nem úgy, mint egy dizájn 'vakfolt'? szekrénybe tenni már ciki? vagy mit lehet ezekkel csinálni,hogy ne legyenek nyomasztóak?

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a tévé az tévé. Nem ciki, max. akkor, ha valaki "oltárt" épít neki. De nekem kb. ugyan ilyen gáz, ha kb. 200 ezres tévéhez még csináltatunk egy jó drága spéci szekrényt, hogy eldugjuk. Ha ciki nekünk a tévénézés, ne vegyünk tévét.

    VálaszTörlés
  5. Az előttem szóló a számból vette ki a szót, köszönöm! :) Persze azért vannak vállalható diszkrént megoldások is. Egyszer például csináltam egy tök jó könyvespolcot, ahol a tévé feletti polcra sínt raktunk, és egy "ajtót" lehetett tologatni rajta. Ha akarod, látszik a tévé, ha akarod nem. Majd posztolom a képeket, valahol megvannak, szerintem nagyon menő lett. Én tökre megértem, ha valaki nem akar tévét, de azt is, ha igen. Végülis a könyveket se utálhatjuk azért, mert Danielle Steel is papírra veti magvas gondolatait… Egy jó filmet szívesen nézek jó minőségű, nagy képernyőn.

    VálaszTörlés
  6. Nem egészen így értettem... Mi pl csak éjjel nézünk tévét. Nappal egy nagy fekete felület, ami szerintem túlzottan vonzza a tekintetet, ahhoz képest, hogy nem kifejezetten szép. A tv önmagában nem ciki, a kérdés a szekrényre, tárolóra vonatkozott. Vagyis a kérdés az, hogyan lehet megoldani, hogy ne egy nagy fekete felület dominálja a teret?

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ha valakit zavar a tv
    a.)
    építse be a design részeként és amikor nem nézi akváriumot vagy kandallót imitál.
    b.)
    vegye fehér vagy ezüst kerettel és kevésbé bántó
    c.)
    Projektor, ha valaki tényleg csak filmet néz, az LG egy rendes tv áráért kínál olyan projektort ami 40cm távolságból 100colos képet is kivetít, van benne wi-fi tehát a NAS-ról jöhet a tartalom csak 220 kell hozzá és egy megfelelő falfelület vagy vászon.
    Egyébként 2,5-3 m távolság hoz kell egy 50-55 colos tv, hogy legyen értelme a FHD-nak

    VálaszTörlés
  8. Engem leginkabb ebben az osszeallitasban a butor asszimmetriaja zavar, meg az uveges szekreny tartalma.
    Kozepre tennem a vitrint es fekete targyakkal toltenem meg, igy talan nem lenne ennyire hangsulyos, esetleg valami kis vilagitassal, hogy idomuljon a modern, sotet kepernyohoz, ne legyen olyan elso hazas filing (megvettuk a nagy tv-t, ala tettuk a nagyitol kapott szekrenyt + etkeszletet).

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.