2016. január 6., szerda

Berendezem: eklektikus skandináv hangulat

Nem is északon, hanem a Lisszabonban található ez a skandináv egyszerűséggel berendezett otthon, amelynek én most csak a nappalijával foglalkozom, pedig a többi is nagyon klassz… 

Nem olyan bonyolult egy ilyen letisztult hangulatú szobát összehozni. 

1. Padló
Legyen egy közép-világos padlónk. A képen szereplő parketta erezete alapján fenyő, de csak tippelek. Találtam egy olcsó cser szalagpadlót iszonyú jó áron: 3.950 Ft+Áfáért (ITT).

2. Szegőléc
Legyen most alacsonyabb és fehér. A szokásos NMC-t választom. Az FD7-es pont jó lesz! Modern, de elegáns. Itthon a Planalto forgalmazza. Tavalyi árakon nézve netto 808 Ft/m az ára.

3. Acapulco szék
A fémvázzal és műanyag drótokkal kialakított fotelek most nagyon divatosak, mi is szeretünk berakni egyet-egyet. Online is megrendelhető sok helyen, de legeszerűbben a Goa Home-ból (Király utca) beszerezhető, ahol 35.000 Ft darabja. 

4. Dobjunk rá egy jó bőrt… 
Az Ikeában kapható 9.490 Ftért (itt) olyan, mint a képen látható, de én jobban szeretem a kicsit hosszabb szőrű változatot. Ha nem jártok éppen Erdélyben (pl. Korondon, ahol én szoktam venni…:)), akkor jó szívvel ajánlom a német ebayt, nagyon megbízhatóan szállítanak (a képen látható darab ITT vásárolható meg). 

5. Kéne a TV alá egy dögös retro komód. Az Innoshop-nál kapható az Oslo 274.700 Ft-ért. 

6. Dohányzó asztal
Néztem mostanában, a Jysk-ben kapható egy tök jó fehér/bambusz asztal, és nagyon olcsó. Van kisebb (5000 Ft) és nagyobb (8.500 Ft) méretben, ha spórolni kell, akkor ez tök jó megoldás! Én mindkét méretből raknék be egyet-egyet. 

7. Kéne egy jó retro kanapé is… 
Azt hiszem a lakás képein szereplő darab igazi régi kanapé lehet, csodásak a fa lábak ezzel a szögletes formával. Én nézegettem a neten, és teljesen beleszerettem egy kanapéba (ITT), amelyhez három gyönyörű fotelt is adnak. Az egész együtt csak 85.000 Ft. Igaz, most nem szürke (beige - csak átszíneztem…:)), de egy kárpitozás csodákat tehet.

8. Kellene nekünk még egy szép szőtt szőnyeg is.. 
A HeavenRugsnál nagyon klassz a kínálat, egy mosott-geometrikusat találtam, ami szerintem jól néz ki…  A legnagyobb, 160x230 cm-es méret 94.000 Ft (ITT). 

9. Jól néz ki a kanapé mellett az a fa lerakóasztal. 
Az Interneten most nem találtam lerakó asztalt, de érdemes kinézni a váci régiségeshez, mert mindig lehet "turizni" megfelelő darabot. A fotón szereplő, nagyobb darabot Ődon-fon Kft oldalán találtam. (ITT). Ezek nagyobb asztalok 55 és 80.000 Ft között kaphatóak.


10. Kéne még néhány dögös kosár.  
Erre nincsen jobb hely, mint a Zara Home (ITT). Az alábbi pár, most leárazva 12.995 Ft-ért elvihető.

11. És majdnem lefelejtettem egy elég fontos darabot: fehér lámpát a mennyezetre! 
Az Ikea Vater függőlámpa ernyő csak 1290 Ft (ITT), de ha igazán menőt akarunk, akkor George Nelson Bubble lámpáját rakjuk be! A formától függően eltérő árban, kb. 300 USD körül kapható. 

12. Fekete-fehér képek
Találtam egy nagyon szép képet a Lumas galéria kínálatában (Október 6. utca). A fényes üveg alatt található limitált kiadású, szignózott fotó 500 eurót kóstál. 


Most valahogy így raknék össze hasonlót… 

Nappali fotók: home adore
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Köszi, kb. egy hónap múlva használom az ötleteidet :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia Petra! Nem tudod véletlenül, hol lehet beszerezni a nappalis képen lévő szürke kilim mintás szőnyeget? Köszi előre is!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.