2016. január 4., hétfő

Best of 2015 - Szubjektív Retrospektív


Komoly éven vagyok túl, amely után - nem szégyellem bevallani - nagyon leeresztettem. Azt hiszem 10 év kőkemény hajtása most bosszulja meg magát, hamarosan muszáj lesz hosszabb pihenőre mennem… Ez nem azt jelenti, hogy ne maradnék Veletek így online, de munka ügyben kicsit lazítanom kell. Nézzük meg,  mi minden vette ki idén az energiáimat (hogy a szép végeredménnyel aztán újratöltsön persze).

Munkaügyben azt hiszem felejthetetlen évet zártam! Olyan projektek találtak meg, amelyekre mindig vágytam, ráadásul egyszerre.

Készítettünk luxus lakást kiadásra … A lakásról készült képeket a Lakáskultúra 2015 decemberi kiadásában találjátok, de hamarosan érkezem saját képes beszámolóval is. Elmondhatom, hogy nagyon imádtam a munkát, a megrendelőkkel őrülten jól egymásra hangolódunk, rengeteg jó ötlettel gazdagították a - szerintem - amúgy is különleges terveket. Sok mindenre büszke vagyok ebben a lakásban (design és technikai téren is), az egyik az előszobában és a kisebbik hálóban található Ellie Cashman tapéta bevállalása, amely szerintem irtó vagány lett.
Aztán elkészült egy szuper lakás a vár aljában is. Szintén nagy egymásra találás volt ez a megrendelőkkel, nagyon egyre járt az agyunk, és minden egyes darabnak utánamentünk, akár a világ végére is. Az étkező lámpája például Indiából érkezett, emiatt volt egy kis - mára megoldott - fennakadás… :) Teljes képes beszámolót ITT találtok.
Nyáron már a megújult Szöszi nyaralóban élveztük a balatoni napokat. Természetesen róla is készültek fotók (ITT). 
Aztán elkészült egy másik Térkultúrás projekt is, a különleges panorámájú, rövid távú kiadásra/vagy értékesítésre tervezett lakás. Erre pedig azért vagyok büszke, mert sikerült meggyőznünk a tulajdonost, hogy a lakás egyben nagyobb értéket képvisel, mintha feldarabolná, és végülis a mi elgondolásunk alapján készítettük el a térrendezést. A lakás annyira sikeres volt, hogy páratlan publicitást kapott, többször volt például Index címlapon. Erről is készült fényképes beszámolónk ITT
Nagy hajrával decemberre elkészült a Cheppers irodája is… (Képek ITT). 
Na, mi is volt még… :) Ja, igen! Nem volt nagy sztori megtervezni, de azért mégiscsak munka! Új bérlők érkeztek a Falk Miksa utcai lakásunkba, nekik egy hét alatt kellett berendeznem az enteriőrt. Szerencsések voltunk: a bérlők egymásnak adták át a kilincset. ITT található egy mit-honnan poszt...
Aztán megterveztük a Holdudvar környékét is: a Csillag Teraszt, és a Piknikplaccot. Szeretjük a csíkokat, na… 
2015-ben már beköltöztek, de részleteiben csak 2016-ban fotózom ki Budapest egyik Bauhaus különlegességét. Nagyon megtisztelő, hogy én próbálkozhattam meg visszaadni valamit a ház különleges hangulatából, amelyet egy korábbi felújítás során a stílussal nagyon nem összeegyeztethetően változtattak meg. Egyelőre csak egy konyharészlet publikus. Pedig a többi is szuper! :)
Enteriőrtervezésben a legnagyobbat idén a MagNet Bank Közösségi Pontja szólta (további képek és részletek ITT), amely egészen különleges helyet foglal el a szívemben.  Nem tudom, milyen gyakran lesz lehetőségem egy világszinten ennyire haladó ötletben résztvenni, amely ráadásul mindent összefoglal, amit én manapság egy tisztességes szolgáltatásról elgondolok. A különleges ötlethez (miszerint egy bankfiók miért ne lehetne fesztelen közösségi tér és kávézó egyben) már "csak" méltó enteriőrt kellett terveznem. Sikerült, nem? :)
De nem csak ezek a projektek fejeződtek be idén… Több, nagyon kedves munkánk van, amelyről még nem készült publikálható minőségű fotó, és van olyan is, amelyen még egy-két dolgot alakítunk. A jövő évi retrospektívben biztosan benne lesznek! :)

Munka ügyben még fontos kiemelni, hogy idén karácsonyra egy könyvben is szerepet kaphattam. A nagy DIY könyvben 20 bloggerrel együtt mutatjuk meg, mennyire tényleg csak elhatározás kérdése a barkácsolás… Remélem, meggyőzünk majd Benneteket! Poszt ITT
2015-ben kevesebbet szerepeltünk a nyomtatott szaksajtóban. Két megjelenésünk volt lakberendezési magazinokban. Egy tavalyi kedves munkánk az Otthon magazin lapjain szerepelt az októberi kiadásban (ITT). 
A már említett, idén befejezett luxuslakás pedig a karácsonyi Lakáskultúra hasábjain kapott helyt. Mindkét magazinnak nagyon köszönjük a lehetőséget a színvonalas megjelenésre!

Nem kifejezetten munka kategória, de azért itt jegyzem meg, hogy tartottunk nyáron egy nagyon sikeres garázsvásárt! Rengeteg cucc cserélt gazdát, én is eladtam egy halom bútort/ruhát, de vettem is néhány dolgot. :) 2016-ban lesz folytatás, az tuti!

Nézzük blogolás ügyben mi a helyzet… 288 poszt született, amely bár nem kevés, az előző évekhez képest mégis nagy visszaesés. 2016-ban igyekszem ezügyben kicsit "visszafejldőni" a korábbi évek szintjére, megígérem! A fáradtság, a sok munka idén nagyon elvette az időmet.

Most pedig szemezzünk egy kicsit a Google Analytics statisztikáiból. 

A blogom 7 nap volt kiemelkedően olvasott (a nagyjából megszokott 1500 olvasót ilyenkor akár dupláztuk…)
- Szeptember 7-én, a "Kiadásra újratöltve" posztommal (ITT)
- Szeptember 21-én, a "Blog és kolléga ajánló: napi szemtorna" (ITT)
- Augusztus 13-án, a "Brazil betonhasáb" (ITT)
- Augusztus 24-én, az "Akácfa vintage" (ITT)
- Augusztus 4-én, a "Kiadásra hangolva" (ITT)
- Július 13-án, a "Bemutatom a Szöszit" (ITT)
- Január 13-án, az "Új kedvenc: Lambert Switch on lámpák" (ITT)

Elgondolkodtató, hogy két magyar konkurens kolléga is bekerült ebbe a listába… Ez jó figyelmeztetés, hogy fel kell kötnünk a gatyánkat 2016-ban. :) És remélem sok ilyen pozitív magyar példát mutathatok be az új évben is.

Na de, legnépszerűbb posztjaink továbbra is a régiek. Bár büszke vagyok, hogy ezek olyan tartalmak, amelyek az én saját tapasztalataimat osztják meg, azért azt hiszem ideje lesz ezekből is újat írnom… 
- Így készíts gyönyörű téglafalat (ITT) - volt, hogy a konkurencia küldte hozzám a kivitelezőt, hogy adjak tanácsot a témában. Természetesen szívesen és bármikor! 
- Konyhapult: fa, beton, kő, vagy mi (ITT) Ezt a posztomat muszáj lesz frissítenem, a témában már annyi újdonság fellelhető. El ne felejtsem! :)
- Jó a csempefestés? Tapasztalataim a témában (ITT) - körülbelül hasonló a véleményem ma is.
- Referenciák (ITT) - ez egy címke, azaz ezek szerint sokan kíváncsiak a munkáinkra. Köszönjük!
- Kész a konyhánk (ITT) - és a mai napig mennyire szeretem… :)

És végül lapozzuk át az én személyes favoritjaimat is… 

Természetesen nekem is kedvencem a brazil beton ház! (ITT)

És imádtam az új őrületet, a klasszikus(nak látszó) képek festékbe mártását. Bármilyen lomizott, értéktelen holmi dögössé válhat ezzel a technikával. ITT

Nem váltott ki különösebb érdeklődést, pedig elméláztam azon, hogy sok nagy épület helyett miért nem  zöld felülettel váltjuk ki a felvonulási teret. Olyan jó volna! (ITT)

2015-ben is jártunk Argentínában a tesóméknál. Hoztam képet a kedvenc báromról (ITT).

Aztán még mindig Argentínából… Ilyen, ha egy magyar-amerikai pár lakást épít Buenos Airesben. :) ITT

Idén megmozgatta a fantáziámat, hogy szeretnék egyszer téglát tervezni a fürdőszobába. Persze csak olyan megrendelőnek (például magamnak…), aki nem bánja az ezzel járó kisebb plusz macerát. (ITT)

Ez az egyszerű ötlet is benne van az év kedvenceibe. Apró hálóba tükör. ITT

És végül megemlíteném, hogy idén az online megjelenésünk minden szinten frissült. A Térkultúra blog új arculatot kapott, ezt biztosan látjátok. Ezen kívül megújult a hivatalos weboldalunk is, a tkdesign.hu, ahol bemutatjuk a csapatot és munkáinkat, valamint új honlapot kapott a közösségi irodánk, a DeskOffice is a deskoffice.hu oldalon.  Ezekre már csak azért is nagyon büszke vagyok, mert egyedül, különböző sablonok átalakításával, informatikus és grafikus segísége nélkül hoztam őket létre.




Látjátok, idén se lazsáltunk!!! Voltak mélységek és magasságok, kollégák is jöttek és mentek. Köszönöm Tamásnak és Editnek a kitartó munkát, nagyon hálás vagyok nekik, és köszöntöm Juditot, aki támaszom és segítségem nagyon sok minden, a Térkultúrát érintő dologban.

Köszönöm nektek, hogy hűségesen visszajártok a Térkultúrára, és hogy facebook közösségünk idén átlépte a 15.000 fős határt.  Ígérem, hogy 2016-ban is bőven lesz miért követnetek!!!

BÚÉK NEKTEK!!!!!

SHARE:

1 megjegyzés

  1. szenzációs vagy... :)
    olvasva a bejegyzést, rájöttem, hogy mennyire pörgős és inspiráló vagy!
    BÚÉK és csak így tovább :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.