2016. február 3., szerda

Zöldet a lakásba!


Sokszor hallom, hogy egy enterőrt a zöldek tesznek élővé, otthonná. Ezzel nem egészen értek egyet, szerintem nem minden helyiségbe passzolnak például, másrészt egy nagy zöld kerttel rendelkező házba nem feltétlen kell még több zöld. De a legfontosabb "ellenérvem", hogy csak akkor tegyünk be növényt, ha megtaláljuk a megfelelő méretet, és megtaláljuk a tökéletesen passzoló kaspót/cserepet hozzá.

Na ez most teljesen úgy hangzott, mintha nem szeretném a növényeket, pedig egyáltalán nem erről van szó. Csak túl sokszor láttam már, hogy a rosszul megválasztott, és elhelyezett darabok inkább rontanak a végeredményen, mint javítanak. 

Egymagukban általában csak a nagyobb darabok mutatnak jól…




Ha kisebb méretű növényeink vannak, akkor mindenképpen egy kompozíció részeként tekintsünk rájuk. A legjobban azt szeretem, ha sok kis növény alkot egy nagyobb zöld szigetet mindenféle kreatív módon.



Ha amúgy nincs sok növényünk, de mondjuk kaptunk egyet, akkor szépen kompozíciót alkothat más tárgyakkal is. De semmiképpen se állítsuk magában a sarokba! :)


A saját munkáinkban is szívesen "használjuk" a zöldeket… Például a Falk Miksa utcai lakásunknak legszebb dísze volt az óriási lantlevelű fikusz.

A fürdőszobánkba is került pár növény, szép egyenkaspóban.

Aztán legutóbbi munkáinkban is hangsúlyosan megjelenik a zöld. Itt egy hatalmas fikusz áll a sarokban.

Itt pedig elválasztó szigetként jelenik meg a növénykompozíció… (fotó: Gosztom Gergő)

Van, ahol pedig a zöld dominált minden mást… (fotó: Villányi Csaba)

Szóval uzsgyi növényeket beszerezni, de aztán jól gondoljátok át, hogy hova rakjátok… :)

Nehogy így járjatok… 

Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, ittitt és itt
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Szerintem gyönyörű lehet a lakásban egy jól megválasztott függőleges kert is: http://lakberinfo.hu/kert/kertek/2015-07-18-egy-fuggoleges-kert-is-helyet-kapott-a-nappaliban/
    Üdv, Lilla

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.