2016. március 23., szerda

Gyors és kreatív húsvéti dekorációk

Pár nap és itt a húsvét. Elég hihetetlen ez így, hogy még mindig pufikabátban vagyunk kénytelenek nyomulni az utcán… Nekem is csak onnan jutott eszembe, hogy ma két telefonhívást is kaptam a témában, hogy érkezik-e a családom férfi szekciója idén is locsolni… :)
Idén Erdélyből, Korondról beszereztünk jó pár csodás, festett fatojást, hogy a festést ne kötelező feladatként éljük meg, hanem inkább nyugodt, közös alkotó tevékenységként… 
Ehhez egy-két tippet lestem a neten, aztán arra gondoltam, kiterjesztem mindenféle dekorációra. Jön a tavaszi szünet, jön a hétvége, kétműveskedjünk kicsit a gyerekekkel! 

A fenti tojásokat igazán nem nehéz megalkotni, és milyen üde dekorációja lehet minden otthonnak. A k reatív hobbi boltokban beszerezhető aranyfestékhez már "csak" hófehér tojásra lesz szükségünk. Ezt viszont ne lustuljuk el! Már most irány a piac, mert a végén csak a barna társak maradnak… 

Ha nagyobb, akár kerti dekorációba vágnánk fejszénket, akkor íme egy ötlet. Deszkákból összetákolt, és festett nyuszi fej. Cuki, nem?
Még egyszerűbb, ha csak vicces kis formákat festünk fel.

Nem annyira új őrület, bár itthon még csak éppen betörni látszik a dekorációs céllal készített füzér. Itt kis nyuszik vidámkodnak a falon. 

A szokásos szászlós megoldást feldobhatjuk papírból kivágott nyuszi formákkal (bátrabbak festhetik is), amelyet farkinca-pompomok tesznek még cukibbá. 

A natúr szín szerelmeseinek… Habár vidám színes filcekből is elkészíthető a nyuszi-virág füzér. 

A leglustábbaknak… Semmilyen előkészületet nem igényel a papírból kivágott nyuszifüzér, amelyre színes kis sálakat festünk. Ha van otthon színes fonalunk, még aranyosabb lesz a nyakbavaló.

Örök sláger az üveg tárolóedény, amelyet - matricából kivágott sablon felragasztása után - tetszőleges színnel lefestünk. A matrica eltávolításával láthatóvá válik a sok kis cukor tojás.

Kedvenc "örökzöldünk" feladta a harcot a télen? Nem baj!!! Vágjunk ki színes pillangókat, jó sűrűn ragasszuk fel a kiszáradt ágakra, és voilá: itt az ébredő természet… :)

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.