2016. március 24., csütörtök

Minyon tojások húsvétra


Idén abban állapodtunk meg Léna lányommal, hogy valami nagyon egyszerűt fogunk csinálni. A suliban mára szervezik a locsoló bulit, a tanárok állítólag megkérték a lányokat, hogy vigyenek be tojást a srácoknak.
A Luca napi vásárból maradt nekünk egy rakat játék szemünk. Arra gondoltam, hogy ezeket majd egyszerűen felragasztjuk a tojásokra, alkoholos filccel festünk nekik hajat, szájat, szempillát, meg minden vicceset, aztán kész is. Persze nem nyugodtunk, elkezdtünk ötletelni, míg végül valaki bedobta az aktuális slágert, a Minyont is. Iszonyúan megörültem, mert Minyont készíteni pont nem egy problémás dolog…

Akril festéket használtunk (egyébként is olcsó, de egy 12 darabos most még akciós is a Jyskben - 894 Ft). A srágába kevertem egy nagyon pici narancsot, a türkizes világoskékbe pedig egy apró feketét, és több fehéret, ettől jó kis farmerkék lett. Szemeket még korábban vettünk egy kreatív boltban (azt hiszem a WestEnd aljában, a 10 db-os szett 140 Ft). A szemek felragasztásához ragasztópisztolyt használtam. Ez egy annyira praktikus darab, hogy minden háztartásba kötelezővé tenném… :)
A tojás nagyobbik felét (a tetején) sárgára festettem, alul kékre. Az egyiknek kis kantárt is festettem. Felragasztottam a szemeket, és utána szürkével körbefestettem őket. Jó, hogy a szemek oldalára is ragadt a festékből, ettől még "szemüvegesebb" lett. Szájat, fogakat kaptak, és voilá, kész is a Minyon!

Kicsit elragadt a hév, és elvittem a munkát Léna elől… De az ő darabjai is már majdnem készen vannak, csak holnap reggel - száradás után - még szájat kell rájuk festeni.

Annyira cukik!
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Ez az a tojás, amit az ember nem ad oda a locsolásért, hanem megtart.
    Ezek a tojások még nyáron sem veszítenek az aktualitásukból:)))))
    Helyesek lettek.
    Kevés locsolót kívánok:)))
    Edit

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.