2016. március 9., szerda

Tolóajtót mindenhová!

Különleges tolóajtókat gyűjtöttem a mai napra, amelynek apropóját az adta, hogy külföldről hívtak fel telefonon egy belsőépítészeti munka kapcsán, ahol az egyik, korábban posztolt munkánk fém tolóajtója győzte meg az érdeklődőt, hogy csakis mi lehetünk az ő emberei… :)

Ezek a gyönyörű ajtók elég komoly előkészítést igényelnek. Először is, szükség lesz egy igényes és szép munkát végző lakatosra. Aztán át kell gondolni a függesztés típusát. Rejtett lesz-e, függő, vagy akasztott, stb, stb… Ehhez megfelelő fogadó felület kell - bírja-e a mennyezet? Aztán jó alaposan át kell gondolni a kiosztásokat. Sok meló, na… De a végeredmény megéri. Nem?

A fa tolóajtókat is imádom… A modernet…

Ferdében is...

Könyespolcra is...

És persze a klasszikus vintage is nagy szerelem….

Vagy a teljesen egyszerű, táblafestékkel lekent MDF. 

Na és lehet tükör is… 

Hadd mutassak két példát a saját praxisunkból is. Mindkettőt imádjuk! 

Az egyik egy fém szerkezettel készült üveg tolóajtó, amely egy jó nagy előszobaszekrényt rejt:

A másik pedig régi nyaralónk két megmentett ajtajából készült, oldalfali fémszerkezetre függesztett megoldással készült tolóajtó: 

És most jut eszembe… Volt nekünk egy isteni, tévét eltűntető projektünk is. Erről viszont inkább előtte/utána fotókat fogok prezentálni… :)

SHARE:

8 megjegyzés

  1. Kedves Petra, épp tolóajtót készülök beépíttetni. Tudnál esetleg beszerzési helyet/céget ajánlani? Hol lehet ilyen oldalfali fémszerkezetet kapni? Köszönettel: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!
    Nagyon inspiráló a bejegyzés, köszi szépen. Annyit szeretnék kérdezni, hogy mi a reális elvárás egy tolóajtótól (mint pl. a tükrös, alulról a harmadik). Jó látom a képek alapján, hogy ez nem záródik "tökéletesen", így hangszigetelést sem lehet tőle elvárni, ugye? Mivel csak felül van rögzítve, így van az ajtónak egy mozgása/kilengése? Magyarul, az próbálom körbejárni, hogy egy ilyen ajtó csupán "dísz" vagy ellát ajtó-funkciót? Nagyon köszönöm, ha válaszolsz. Éva Annamária

    VálaszTörlés
  3. Kedves Petra!

    Én meg azt szeretném megkérdezni milyen színnel (típus) lett lefestve a régi nyaralótok tolóajtaja? A fényképen nagyon szép: se nem szürke, se nem kék, se nem türkiz, hanem valahogy mindhárom egy kis zölddel és mintha csak selymesen lenne fényes. Pont ilyesmit keresnék. A választ és is nagyon köszönöm!:-)

    Szép napot!
    Klári

    VálaszTörlés
  4. Szia Klári! Köszönjük, küzdöttünk rendesen, mire "megszültük" ezt a színt, azóta a környék sok építkezésén üti fel a fejét… :) Sikere van. A kódot a trilak színkártyájáról vettem le: S 5030-G, de hogy pontosan melyik festékkel festették, nem tudom… Én általában selyemfényű trinátot használok.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Szia Petra!
    Hová írjak ,ha szeretnék választ kapni.Nem akarom türelmetlen ember benyomását kelteni, de két levelem (fél év telt el a kettő között ) maradt válasz nélkül. Imádom a munkáidat és hallgatva a jó szóra miszerint egy lakberendező nem hogy drága, de megkímélhet a felesleges kiadásoktól stb.stb. ,szakember segítségét kérjük a lakásunk felújítására.Rád gondoltunk,de mi az etikettje egy ilyen felkérésnek?
    Köszönettel:Edit

    VálaszTörlés
  8. Szia Edit! Köszönöm a megkeresésedet! A petra@terkultura.com e-mail címen vagyok elérhető, vagy a +36 30 5806329 telefonszámon! Várom a jelentkezésedet! Üdvözlettel, Petra

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.