2016. május 26., csütörtök

Kedvenc hely ajánló: coffee cat

Nagyon jó szívvel szeretnék ajánlani nektek egy szuper helyet!!! A coffe cat már megismerkedésünk előtt is törzshelye volt Daninak (a férjemnek), az évek alatt pedig nemhogy csappant volna, éppen fordítva, nőtt a napi látogatások száma. Nekem sajnos nem esik útba (a kávézó az Ó utca 44-ben található), így ritkábban ugrok be, mégis azt kell mondanom, hogy ilyenkor mindig olyan érzésem van, mintha régi barátokkal töltenék időt egy ISTENI kávé társaságában.

Régebben Zsuzsi volt a szíve-lelke a helynek, és nem is itt, hanem a Nagymezőben indult az egész történet. Aztán a kávézónak helyt adó épületet eladták, Zsuzsi pedig átköltöztette az egészet ide, az Ó utcába. A coffee cat eredetileg egy meleg, kilimekkel és sárgás-narancsos-vöröses árnyalatokkal szinesített, cuki kis hely volt… Tiszta Zsuzsi! :)

Aztán eljött az idő, hogy Zsuzsi családot alapított, meg talán egy kicsit el is fáradt, nem sokat nyaralt abban az évtizedben, amíg a kávzót csinálta, egyszóval eljött az ideje, hogy váltson. És, hát, mondom, hogy ez egy nagy család: az egyik törzsvendég, Gábor, aki egyébként hosszú évekig repkedett össze-vissza, mint steward, kapva-kapott a lehetőségen, hogy végre letelepedjen, így aztán kibérelte a kócerájt. Évekig üzemeltette a Zsuzsi által megálmodott, és berendezett enteriőrrel a kis kávézót, de idén eljött a pont, hogy úgy érezte, saját képére szeretné formálni, hogy úgy isten igazából magáénak érezhesse a helyet. Szerintem ez teljesen érthető…

És - miután mi egy nagy család vagyunk - mégha én csak egy "amerikai  nagybácsi" szintjén is tudok rácsatlakozni, természetesen örömmel adtam egy-két tanácsot. Szerencsére Gábor nagyon kreatív, nagy vonalakban voltak elképzelései, így aztán nem is kellett neki más, mint, hogy kicsit megerősítsem az elgondolásait, és egy-két technikai tanáccsal, konkrétummal segítsem.

Aztán annyira konkrét lett a segítség, hogy eszembe jutott: van nekem még egy kihúzható fali lámpám, ami a Szöszi nyaralóból maradt, kéne hozzá még egy pár, milyen jól mutatna itt is… Megkértem hát a testvéremet, aki Buenos Airesben lakik (és aki már a Szöszibe lévő lámpákat is hazaküldte nekem), hogy küldjön még kettőt alkalomadtán… Nem is kellett sokat várni, kedves barátok éppen kilátogattak, és hazafelé bedobták a két falilámpát a kofferukba. Nagyon köszönöm nekik.
Így érkeztek a coffee cat falilámpái Buenos Airesből (ahol egybként - meglepő módon - pocsékak a kávék) egyenesen Budapestre… :)

Ilyen volt a coffee cat régebben…

Aztán ment a régi design…

És jött az új… :)

Zsuzsi és Gábor összeöltöztek. És természetesen coffee cat design kompatibilisen… :)

Nagyon szerettem a zsuzsis coffee cat-et, de tök jó lett ez a gáboros pasis vonal is. :) Gratulálok! 

Ha igazi, jó kis törzshelyet szeretnétek, ahol az emberek egymást segítik (tényleg nincs olyan dolog, amit itt ne lehetne megoldani), és nem mellesleg a város egyik legjobb kávéját innátok, akkor ne hagyjátok ki a coffee cat-et!

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.