2016. június 14., kedd

Beton hatású IKEA HEKTAR lámpa

Azt hiszem az idegen, izgalmas lakásokat bemutató anyagok akkor válnak igazán hasznossá, ha kicsit hátralépve, elemző szemmel megfigyeljük őket, és megpróbálunk rájönni, mitől működik olyan jól az adott tér. Ebben a TÉRTANODA hobbi kurzusai nagy segítségetekre lehetnek (nézz körül ITT), de most nem is ezért írok… )

Belebotlottam a neten ebbe a csodálatosan eklektikus holland otthonba, amelyet nem a hatalmas anyagi lehetőségek, hanem a benne lakók kreativitása tesz olyan klasszá. A rengeteg, egyedi "kukázott" kiegészítőn túl tele van IKEA cuccokkal (kanapék, polcok, díszpárnák), de tulajdonos itt sem állapodott meg az egyszerűen készen kaphatóval… Kiszúrtam, és szeretném felhívni a figyelmeteket a fenti, étkező felett lógó lámpára. Ez bizony a csoda formavilágú, egyszerű IKEA HEKTAR lámpa (ITT), amelyet szürke festékkel betonhatásúra készítettek. A kötél dísz is jól áll neki.
Hogy csinálnám? Vennék szürke akril festéket, meg fehéret, lealapoznám szürkére, majd készítenék egy világosabb festéket fehér belekeverésével (bár általában ez úgy sikerül jól, hogy a fehérbe keverek szürkét…), és egy ronggyal finoman átdörzsölném szétkenném, finoman "szál irányban", nem felfelé, hanem a kör kerületének irányában. Lehet, hogy ki is próbálom… Az a jó a festésben, hogy nem igen lehet elrontani: a hálószobánk OMBRE falának is csak úgy nekiláttam, aztán milyen klassz lett (ITT). Jelszó: csak könnyedén, önbizalommal! Mert nem dől össze a világ, ha nem sikerül. Tapasztalatokkal felvértezve újra neki lehet futni. Amennyiszer csak akarsz. Előbb-utóbb olyan lesz, amilyet szeretnél!

SHARE:

6 megjegyzés

  1. Én a Pinty Plus Chalk hamuszürkét használtam lámpára, igaz nem fémre, hanem papírra, de jó lett, és a fémet is megfogja. Sztem marha jó lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mutatnál képet? Én is szeretnék belevágni :)

      Törlés
  2. Megvan még esetleg a link, ahol az egész lakás megnézhető?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.