2016. június 1., szerda

Milyen is a "kacsalábon forgó"?

Nagyon izgalmas bejegyzést készített nekünk tegnap "Lakjunk jól Andrea" - itt - aki a facebookon posztolt válogatott kedvenceire kapott reakciókból kiindulva - és mellékszálakon érdekes további kérdéseket pedzegetve - azon elmélkedik, hogy milyen is lenne az ő személyes álomotthona…

Meghatódtam és nagyot nevettem, amikor megláttam saját otthonunk fotóit. Hát igen, a szomszéd fűje mindig zöldebb… :) És hogy értsétek, min derültem olyan jót: hetek óta bújom a netet, és gyűjtögetek inspirációs fotókat álmaim leendő otthonához, amely - nem is olyan - nagy vonalakban eléggé hasonlít a The Style Files-t jegyző Danielle de Lange otthonára…

A kontraszt kedvéért… Ilyenem van, és olyasmire vágyom…

Egy kicsit elgondolkodtam, hogy miféle pótcselekvés ez az állandó változtatás, de mielőtt - isten ments - túlzottan mélyre ástam volna, eszembe jutott a fodrászom, meg az ő frizurái, és lezártam a dolgot azzal, hogy "foglalkozási ártalom".

Ha az elmúlt évek őrült pörgésére gondolok, akkor egyáltalán nem lep meg, hogy szép lassan visszaveszek a színekből, és egy nyugodtabb, szemnek csendesebb otthonra vágyom. Nem hirtelen jött ez a dolog… Ha kicsit "otthonterápiásan" nézem a történéseket, akkor a vidékre vágyódás, és a föld színek behozatala - a már meglévő lakásunkba - valahogy szépen együtt történt… Az új darabjaink már mind ilyenek: a racka szőrök, az ágyvéghez választott lenvászon, a szakadt barna bőrkanapé, a szürkés-bézses új kanapé, amire az erős kéket cseréltük. Ahogy Csilla mondta: szép lassan le kell vedlenem ezt az otthont is.  Értitek… Kell az új bőr: a régiben már nem fér el több cucc az "új stílusomhoz"! :)

Az új lakásom tök natúr lesz.. Alig lesznek benne színek, de lesz helyette csomó fehér. Na ebben legalább nem fogok változni. :)


Csak sajnos az ÉN rumlim nem komponált lesz…

Ezúttal a hálóban is egyszerűségre vágyom.


Meg a fürdőben is…




És szeretnék végre olyan kertet, amit sűrűn használunk!

Kíváncsi vagyok, Csilla mit hozna ki a dologból… Vajon jelent-e valamit, hogy Andi egy csupa színes össze-vissza otthonra vágyik, én meg egy kicsit rendezettebb, letisztultabb és színtelenebbre. Vagy egyszerűen csak - másként - hatnak ránk a divathullámok?

Ti megfigyeltétek már, hogy van-e kapcsolódás az álom otthon és a pszichés álom-állapot között?

Képek: the style files

SHARE:

2 megjegyzés

  1. :-) Csuklottam egész hajnalban. Nagyon muris Petra, hogy ezt épp most posztoltad, tavasszal tartottam egy előadást a tudattalan otthonképről, aminek az írott változatát ma kell leadnom egy tanulmánykötethez. Szóval igen, van egy félig tudatosban, félig tudattalanban rejtőző otthonképünk, aminek egy részét hozzuk a gyerekkorból egy másik szelete pedig velünk együtt változik, mi pedig vele együtt. Nem mellesleg pedig a társadalom, a z aktuális kultúra is beleszól ebbe, annak függvényében ahogyan ő alakul. Hű, rengeteg példát tudnék sorolni (sajátot és szakmait is), de most inkább félreteszem őket egy bejegyzésre. Viszont én is nagyon kíváncsi vagyok, Ti hogyan látjátok, élitek meg ezt a témát: milyen változásokon megy, ment át a kacsalábon forgótok és ez hogyan szólt rólatok? Úgy tűnik a mai nap az ideális otthonoké..., megyek is gépelni, hogy éjfélig meglegyek. :-)
    P.S: A megrendelést pedig vettem :-)

    VálaszTörlés
  2. És álomkerted van, Petra?

    Az enyém ez: http://lejardinplume.com/


    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.