2016. július 4., hétfő

Lengyel loft sok ötlettel

Szeretem, amikor egy lakás klassz ötletektől lesz egyedi, és nem a bele vásárolt drága bútoroktól. Ebben a lengyel loftban (design by Shoko) például rengeteg egyszerű, de különleges megoldás található, amelyet érdemes külön-külön megvizsgálni, és a tetsző elemeket ellesni. Így együtt nekem kicsit sok, igaz, ennek ellenére élhető, és hangulatos a lakás.

Tetszik például a galéria acél szerkezete, és a geometrikus falfestés.
A kedvencem a kis rombuszokból hagszög formára kirakott hidegburkolat.  Sajnos a metró csempét már túlzónak találom mellé, és úgy érzem a kékes-szürke konyha bútor sem egészen megy hozzá.
A téglafal nagyon jól mutat a fekete acél szerkezettel, még a szürke-fehér-fekete padlóval is szuper, de a többi látványelem (színezett fal, metro csempe, kékes konyha) már nagyon zsúfolttá teszi a teret.
Innen nézve gyönyörűen letisztult az apartman. És milyen szépek a lámpák!
Innen is egyszerű, és kifinomult:
Kicsit már sok...
Egy jól megválasztott, és fantáziadús falfestés, valamit az egyedi acélszerkezet még egy full ikeás berendezést is egyedivé varázsol:
A gyerekszobában elfogyott az ötlet, a lendület. Maradt az Ikea.
Jó ez a burkolat is… És külön tetszik a fahatású padlóval. Ez szerintem tökéletes:
Ez nekem megint kicsit sok… Antik jellegű metro csempe, a nagyon mintás padlóval, a design lámpákkal a sarokban, a kerek tükör és a különleges mosdó. Megint az az érzésem, hogy nem tudtak lemondani egy-egy kedvencről a visszafogottabb, és így ütősebb végeredmény kedvéért. 
A WC oldal nagyon jól sikerült. Egyszerű és szép. De ha belegondolok, hogy ez a fenti kép másik oldala, akkor megint azt kell mondjam, hogy eltúlozták: bekerült még egy fa falburkolat… 
Nem szeretem más munkáját szidni, és ezt a posztot se öncélúan elemeztem ki… Sok az ötlet, jó a hangulat, de - általánosságban mondom - érdemes minden képet ilyen kritkusan szemlélni. Megfogalmazni az érzéseinket / észrevételeinket. Így lehet a fotókból igazán tanulni, majd ötletet meríteni. 

Hajrá! :)

Forrás: planète deco
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.