2016. július 7., csütörtök

Moziszékek eladók!


Most, hogy pörög a kislakás-projekt, az érzékeim ki vannak élezve az olyan megoldásokra, ötletekre, amik a szűkös tereket jobban kihasználhatóvá és szerethetővé teszik.

Ennek kapcsán poroltam le egyik régi kedvencemet, és jutott eszembe, hogy az egyik legjobb dolog, ami egy keskeny előszobával történhet, az a mozi/színházi szék! Persze nem újekeltű a rajongásom, ha emlékeztek rá, nekem is van…


Imádom, mert használaton kívül alig foglal el alapterületet, mégis teljes értékű székként funkcionál, amikor kell (és jó esetben még hajtogatni sem kell ehhez, mert magától felcsapódik az ülőlap...), ráadásul karakteres megjelenésével és a megszokottól eltérő szituációban felbukkanva egyedi dizájnelemmé nemesül.

 A témában való feltáró kutatásom során sok remek példát találtam a moziszékek „háziasítására”, ebből szemezgetek most nektek néhányat: ha hosszú az előszoba, érdemes kihasználni és egy egész sort csatarendbe állítani. És ebben az esetben már kár lenne kihagyni azt a plusz geget, hogy számozzuk őket!

Ha kevesebb hellyel gazdálokdunk, akkor akár már egy székkel is feldobhatjuk a teret, de mégis – „párosan szép az élet”, és a kétüléses verzió alkalmazásával a Feng Shui hívők is biztosak lehetnek abban, hogy bevonzzák a boldog párkapcsolatot.

Az indusztriálnak is jól áll, a széksort elég egy fekete-fehér óriás poszterrel és egy ütős színre festett felülettel (az előszobában ajtó mint ilyen, adja magát) kiegészíteni. Igazán dögös!

De van egy jó hírem: nem csak előszobában érdemes gondolkodni benne. Egyik kedvenc enteriőr tervezőm, Emily Handerson például vette a bátorságot és betette a hálószobába, az ágy végéhez. Nincs is jobb hely éjszakára a rakat díszpárnánknak és ágytakarónknak…

Vagy… Gondoltad volna, hogy asztalhoz is jó lehet egy sor moziszék? Akkor igazán hasznos, ha kevés a rendelkezésre álló hely, és amúgy padban gondolkodtál. Nincs helytakarékosabb megoldás, amely ennyire stílusos!

Egy szépen megöregedett, erős erezésű fánál nincs szebb látvány, de van az a helyzet, amikor jól jön egy kis festék...

Ési mondta, hogy a kárpitozás is csak egyszínű lehet? Jöjjön csak nyugodtan a lila, a zöld, a sárga és a mintás is, és így együtt, patchwork összeállításban vidám, bohém hangulatot varázsolnak még a legkomorabb előtérbe is!
Persze ötletem mindig van ezer, a szük keresztmetszet viszont mindig a beszerzési forrás szűkössége… Sajnos nem egyszerű hozzájutni igazán tuti darabokhoz – ha egyáltalán sikerül.

Egyik kedvenc partnerünk, a KREM-home jelezte, hogy nemrég hozzájutott egy kisebb készletnyi régi, kárpitozott színházi- és kárpit nélküli moziszékhez! Mindkét típus fa vázát és vasalatait szépen felújították, a jó hír pedig, hogy a végső simításokat a leendő tulajdonosok döntésére bízza: a moziszék színét, illetve a színházi szék kárpitját magatok választhatjátok meg (rengeteg klassz kárpitjuk van a kínálatban)!

Ha egy kisfotel árát tekintjük, akkor rá kell jönnünk, hogy az áruk is igazán korrekt: a kárpitos változat esetében az egy üléses verzió 44 000 Ft, a négyüléses sor pedig 176 000 Ft-ba kerül. Lehet kérni 2 és 3 üléses verziót is, ezekről érdeklődjetek! A székek árára az adott kárpit ára még rájön, de a munkadíj már benne foglaltatik.

Nézzétek, de jól néznek ki! Megtaláltok róluk minden információt a KREM-home oldalán ITT.

A sima fa moziszékek esetén is eldönthetitek, hogy milyen hosszú sort szeretnétek. Egy ülésre 39 000 Ft a beugró, kettőre 75 000 Ft, háromért 110 000 Ft ellenében, négyért pedig 145 000 Ft-ért juthattok hozzá. ITT találsz több infot! Nekem már van, hát neked? :)

Képek forrása: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra!

    A cikkhez csak lazán kapcsolódik, de meglátva az előszoba képeket, újra eszembe jutott egy nyitott kérdés ami közelgő előszoba berendezés kapcsán a fejemben van:
    Sok képen látok olyan megoldást (ezeken is), hogy az előszoba falán egy sima fogas vagy akasztó van csak a falra rögzítve. Mondjuk egy deszkára sorosítva, vagy még arra sem, csak a falra rögzítve. Felteszem, ez így nem tartja el a rá akasztott pl. kabátokat annyira a faltól, hogy azok ne érjenek hozzá. Gondolom, max. 3-4 cm lehet az eltartás (alátét deszka + akasztó).
    A kérdésem az lenne, hogy - üzemeltetési szempontból, tehát közép ill. hosszú távon - van-e arra vonatkozó tapasztalatod, hogy mennyire károsodik a falfelület ilyen megoldások esetén, azaz karcolódik össze, csúnyul a festés. Nyilván nagyon elegáns, mert könnyed, képeken, magazinokban jól mutat, de a "terepen", a való életben is megállja ez így a helyét?

    Köszönöm ha megosztod tapasztalataidat.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.