2016. augusztus 11., csütörtök

Tervezem az erdei lakunkat…

Rengeteg dolgom van, és még nem igazán aktuális, ezért csak ritkán veszem elő igazán "munkás" oldalról leendő vidéki otthonunk terveit… Most csak annyit csináltam, hogy az "ilyen volt" ingatlanos képek mellé elhelyeztem pár tervemet a jövőre nézve. 

Az alapokat már tudom, mire cserélem: a lakkozott fenyő mennyezetet fehérre festetem, a terrakotta követ pedig aljzat kiegyenlítővel feltöltjük, és kap egy mikrotop "betonos" réteget. Erre majd puha szőnyegek érkeznek, így nem lesz barátságtalan az összhatás. 

A rusztikus kandalló szuper tűzterét megtartjuk, de kívülről egyszerű fehér eldobozolást kap.

A konyha sok felsőszekrényét elbontom (amúgy is tele van fiókokkal), ide már csak lebegő polcok érkeznek. A bútort fehérre festetem, a pult vagy fehér, vagy beton lesz, mint a padló. A polcok meleg barna fából készülnek majd. A csempe szintén fehér lesz. De tuti nem metro. Vagy 15x15-ös Zalakerámia Carneval, vagy valamilyen más különleges forma (tetszik például ez a halszálkás burkolás is). 

Az étkezőasztalunk egészen rusztikus fából készül majd, és viszem magammal a sima fehér panton székeimet. Az asztal felett fehér, vagy fém színű lámpák. Ebben még nem döntöttem határozottan… :)
Ez a nappali/konyha/étkező rész eléggé összeállt a fejemben. A hálószoba-fürdőszoba kapcsolatokon, elrendezésen még gondolkodom. Miután a térszerkezet nagyon úgy adja, lehet, hogy megvalósul egy régi álmom: a fürdőnk és a hálónk egy légtérben lesz! Majd ezekről is mutatok terveket. 

Az építkezést tavasz elején kezdjük, nagyon szeretném már a jövő nyarat kint tölteni!
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Szia Petra!
    A cement padló alatt, ha nincs padlófűtés, nem hideg? És nyáron, amikor nem fűtesz amúgy sem, milyen érzetű a betonpadló?
    Köszi a véleményed!
    Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csilla! Nekünk lesz padlófűtésünk! Amúgy ez egy hidegburkolat, tehát nyilávn nem olyan érzet, mint egy fapadló. Hidegebb. Nyáron kifejezetten jól fog jönni… :) Üdv, Petra

      Törlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.