2016. szeptember 30., péntek

Gothenburg lámpa az új kedvenc

A német enteriőr stylist, Pepper Schmidt (Heimatbaum) lakásában találtam ezt a gyönyörű étkezőt. Nem is az egyes bútorok és dekorációk összehangja fogott meg elsőre, hanem az a két csoda az étkező asztal felett. Kutattam kicsit, és meg is találtam: a lámpa neve Gothenburg, és egy Arbol House nevű oldalon rendelhető (itt). Gyönyörű, ugye? :)

MentésMentés
SHARE:

2016. szeptember 29., csütörtök

10+1 naggggyon menő téglafal


A téglafal hosszú évek óta tartja magát, mint látványos dekorációs elem. Én is nagyon szeretem, mert a legkevesebb erőfeszítéssel így lehet barátságos teret varázsolni, a terrakotta szín a legtöbb berendezésnek is nagyon jól áll. Ha pedig csak unom a fehér falfelületek simaságát, akkor fehérre festett téglafalat tervezek be, ami nagyon vagánnyá teszi az enteriőrt. 

1. A fenti nappali például - szerintem - szuper hangulatos, és a téglafalnak (is) nagyon jól állnak az óriás képek. Az ilyen falakra inkább nagy és visszafogott képeket választok.

2. Étkezőben, előtt egy tálalón álló tükörrel nagyon glamouros választás. 
3. Csak félig…  Mert jól néz ki, mert divatos, és mert előfordulhat, hogy gyönyörű bútoraink inkább fehér háttér előtt érvényesülnek, mégse akarunk lemondani a téglafalról. 
4. Nappali. Kanapé mögött jó választás. Egyszerű és hatékony módja annak, hogy barátságossá tegyük otthonunkat. 
5. Ha régi házban lakunk, érdemes néhol megkapargatni a glettelést, hátha előkeról egy ilyen gyönyörű felület… Nagyon menő, ha a téglafal előtt meghagyjuk (vagy újraépítjük) a stukkót. 
6. Nappali. Kis beugróknak remek hangulatot ad egy kopott felület. Főleg minimalista enteriőrökben mutat nagyon szépen, ahol kontrasztot ad az egyszerű vonalaknak.
7. Konyhafal. Tudom, nehéz elhinni, de használatban is nagyon klassz. Saját tapasztalatból mondom: az impregnált téglafal nagyon jól tisztítható, így teljesen alkalmas konyhába is. A tűzhely fölé azért szoktam tenni egy rozsdamentes acéllapot. 
8. Lépcső mellé ideális. Ahogy már mondtam, az impregnált téglafal jól tisztítható, de talán nem is nagyon kell élni vele: úgysem látszanak rajta a kéznyomok… :)
9. Nem evidens, pedig miért ne? Gyerekszobába is hangulatos egy szépen rakott téglafal. 
10. A fehérre festett tégla tuti nyerő, ha meg szeretnénk bontani a felületek egyszerűségét, de színt már nem vinnénk a térbe. 
+1: Kreatív rakásminta. A téglákat átlóban vágjuk el, és a képen látható módon helyezzük el. Inkább kültérre praktikus megoldás, nagyon szép játékot ad a homlokzatnak. 
Képek: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2016. szeptember 27., kedd

Konyha márványtömbbel...

Mantrázhatom magamnak, hogy "nem lesz márvány konyhám, nem lesz márvány konyám, nem lesz márvány konyhám", egy-egy ilyen kép képes tönkretenni hosszú évek ellenállását. Miért is nem akarok igazi márvány konyhapultot? Mert nincs is annál nagyobb szívás! A márvány porózus anyaga szív magába mindent, ami rácsöppen: vörösbor, zsírfolt, citrom, stb. kikezdi a gyönyörű felületet, míg végül egy csupa folt pultunk marad. 
Az ilyen gyönyörűen kidolgozott munkafelületek láttán viszont egyszerűen elolvad az ellenállásom… Na és, ha tökéletlen lesz a nap végén, hiszen az adja meg a valódi báját… :)



Képek: remodelista
SHARE:

2016. szeptember 26., hétfő

Minimál fürdőszobák

… mert legtöbbször igaz a mondás: a kevesebb több...
Forrás: itt, itt, és itt
SHARE:

2016. szeptember 23., péntek

Juhúúúú, ma kezdődik a Design Hét!



A hétvégén és jövő héten felpezsdül Budapest, rengeteg remek program várja az érdeklődőket, kezdődik ugyanis a Design Hét!!!! A sok jó program közül egyelőre még én se tudom, hova fogok ellátogatni, egyelőre csak az a biztos, hogy szerdán magam is előadok… :)

Ha szeretnétek megismerni annak részleteit, hogy hogyan jött létre a MagNet Közösségi Pont, amely - túlzás nélkül - a világon egyedülálló módon integrálja egy kávézó és egy bankfiók szolgáltatásait, miközben a környezetvédelem fontosságára fókuszál, ha szeretnétek megkóstolni egy finom öko kávét, feltenni kérdéseiteket a MagNet Közösségi Bank marketing vezetőjének, Pászka Petrának, esetleg egyszerűen csak kellemes környezetben találkozni és dumálgatni velem, akkor regisztráljatok a programra Fodor Dánielnél a fodor.daniel@ingatlan.com  e-mail címen. Állítólag már nagyon sokan jelentkeztek, úgyhogy gyorsan csapjatok le az utolsó helyekre! :)

A programot az Év Irodája honlapján hirdették meg részletesen (ITT), de jelzem, hogy változott az időpont!!!

MagNet Közösség Pont - Pénzügyek és Környezetvédelem egy Pontban
Időpont: 2016. szeptember 28. SZERDA 16-18
Regisztráció: fodor.daniel@ingatlan.com    
Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 9-11. 

Gyertek, regisztráljatok, nagyon várunk Benneteket!

SHARE:

2016. szeptember 22., csütörtök

Mai kedvenc: gardróbom… :)

Forrás: architectural digest
SHARE:

Kedvenc Pianca kanapék kilimmel


Annyira szeretem a Pianca kanapéit, hogy gondoltam szentelek nekik egy posztot, hiszen irtó jó szívvel ajánlom őket. A kanapék árban középkategóriásnak számítanak, de valóban olyan termékek, amelyekre én is azt mondom, hogy jó szívvel kiadnám a pénzt… Olasz design és minőség Ikea kétszeres-háromszoros szorzóval. Ha jó kanapét kerestek, érdemes "bekopogni" például a MobiliManiához Újlipótvárosban, vagy a THDesignhoz a MaxCityben., és bekérni egy árat a kiválasztott kombinációra… Most elhoztam három kedvenc típusomat, és egyszerű kék kilimekhez párosítottam őket a CarpetVista kínálatából. 

A fenti kanapét, a Limbot egyzerűen imádom. Ducika és mégis olyan egyszerű bútornak tűnik, mint egy babzsák. Direkt a kontrasztra építettem, ezért került hozzá a kék kilim (INNEN). 

A klasszikusokra finom tűzíssel utaló Boston modern és antik enteriőrökben egyaránt megtalállja a helyét. Ehhez is találtam jól passzoló kilimet chevron mintával (ITT). 
A Pianca Delano, ezzel a most divatos rogyottas kárpitozásával számomra minden idők egyik legkedvesebb darabja… Hűvős nyaralós hangulatot képezltem el a fehér-kék kombinációra (szőnyeg INNEN).
Sokan kérdeztétek, mit ajánlok közép-kategóriában. Hát, például a Piancát. :)
MentésMentésMentésMentés
SHARE:

2016. szeptember 21., szerda

10+1 ötlet kreatív gyerekszobára

Nagyon sok kérdés érkezik hozzám gyerekszoba ügyben, úgy érzem, ez az a téma, ami még a lakberendezésre kevéssé fogékony emberekből is előhozza a lakberendezőt… Nincs, amit meg ne tennénk a gyerekeinkért, hiszen a legjobbat szeretnénk nekik, nem? Hoztam egy-két viszonylag könnyebben, házilag vagy éppen kisebb költséggel elkészíthető ötletet, hátha pont valamelyik betalál Nálatok. 

1. Beltéri mászófal
Ehhez igazán nem kell sok, csak egy-két tábla rétegelt lemez, amit a falhoz rögzítünk, és több úgynevezett mászófal fogás, amit jól rögzítünk. Elég ha beírod a keresőbe, és sok céget kiad, akik ezzel foglalkoznak (én például ITT találtam mindenféle színben és méretben).

2. Beltéri hinta
Játékhoz, olvasáshoz, tiniknek kütyüzéshez is szuper. Készíthetsz magadnak néhány bot, kötél és klassz vászon segíségével (mint az alábbi képen), vagy vásárolhatsz készen is. Írd be a keresőbe, hogy "függőszék", vagy "függőfotel" és kiad egy csomó jó kis lelőhelyet. Találtam egy szép natúr változatot például ITT

3. Táblafesték fal
Lehet, hogy unalomig lerágott csont, de a gyerekek divathullámoktól függetlenül imádják! Ha egyszerű feketét, vagy zöldet szeretnétek, ajánlom jó szívvel a Trilak Skolatex termékét. A szakmájukban legmenőbb falfestő csapattól (ColorBrigade) tanultam egy klassz fogást. Ha veszel magas minőségű, mosható beltéri falfestéket (latex alapút), azt bármilyen NCS színben kikevertetheted. Fesd fel két régetben, ezután kend le egy-két réteg falfénnyel, és tuti lesz az egyedi színű táblafesték falad! 

4. Festett autógumi-hinta
Ez annyira egyszerű és nagyszerű, hogy nincs is a továbbiakban mit mondani róla… :) Szerezz egy kiszuperált autógumit, kösd fel erős kötéllel a mennyezetre jól rögzített kampóhoz, és mehet a móka! 

5. Csomagolópapír rajzolóka
Manapság ételbisztrók hirdetik kínálatukat ilyenformán, de miért ne felelne meg a vendéglátásban jól bevált módszer a gyerekek szobájában? Ez olyan szempontból kicsit bonyolultabb, mint a fentiek, hogy kiskereskedelmi kínálatban nem találtam megfelelő fali tartószerkezetet hozzá, igaz egy fémessel könnyedén legyártatható. Tekercses csomagolópapírt, úgynevezett nátron papírt pedig rengeteg helyről beszerezhetsz (például ITT).

6. Focikapu-asztal
Kreatívabb apukák/anyukák egyszerűen elkészíthetik barkácsboltokban kapható alapanyagokból, egy kis festék dekor felvitelével, de kevésbé bátrak felkérhetnek egy asztalost is a munkára, nem hiszem, hogy sokba fájna. Egyszerű védőhálót kapunk hozzá négyzetméter áron sportboltokban (például ITT).

7. Mágneses acéltábla
Remek lehetőség, hogy a gyerek a maga szórakoztatására olvasni/számolni tanuljon, és tényleg nem bonyolult dolog a kivitelezése. Nincs másra szükség, mint egy megfelelő méretű acéllemezre, amelyet a falra ragasztunk, és jó sok mágneses betűre/számra. Lemez ügyben talán  ITT segítenek, mágneses betűket és számokat meg bármelyik játékboltban kaptok (pl. ITT). 

8. Épített bunker gyerekszobába
Na ez nem pont egy könnyen kivitelezhető megoldás, de nagy gyerekszobával rendelkező, éppen építkező olvasóinkra is gondolni szerettem volna. Olyan esetben igazán ideális megoldás lehet, ha például a gyerekszoba és a felnőtt háló egymás mellett vannak, és a szülők gardrobja "átnyúlik" a gyerekek oldalára. Ezt a csúnya belógó dobozt éppen egy ilyen bunkerrel lehet létjogosulttá tenni. 

9. Ikeás konyhai rudak és akasztott kaspók 
Akinek van gyereke, tudja, milyen szenvedés a szerte-szét guruló, összekeveredő ceruzák, filctollak és zsírkréták tárolása, rendben tartása. Pedig milyen egyszerűen megoldható az asztal fölé felszerelt Ikea konyhai kiegészítőkkel. A képen a Fintorp sín (ITT) látható Fintorp akasztókkal (ITT) és a Fintorp evőeszköz tartóval (ITT).  

10. Kis bunker függönyből
Kedves ötlet és viszonylag helytakarékos, ha a szoba sarkába készítünk gyekünknek egy kis búvóhelyet. A legolcsóbban az Ikea Lill áttetsző függönnyel jövünk ki (ez 1.290 Ft megvarrva, ITT), amelyhez a falra kell aplikálnunk egy negyed kör alakú fémarabot. Sajnos ehhez nem jut eszembe jobb, mnt hogy felhívjam a fémesemet, hogy csinálja meg… :)

+1. DIY könyvtartó doboz
Van egy olyan becsípődésünk, hogy a könyveket polcon kell tartani… Amúgy nyilván az a leghelytakarékosabb, és könyvkímélőbb változata a dolognak, de a gyerek számára egy klassz dobozban talán jobban hozzáférhetővé válnak az olvasnivalók. Ha találsz a neten egy leharcolt retro asztalt megfelelő lábakkal (ez hosszabb kutatás eredménye lesz, mert a nálunk kapható, esztergált lábú asztaloknak általában magasabb mérete van…), szóval ha megvan a darab (vatera, jófogás, és hasonló helyekről), akkor már csak egy jó dobozt keress, vagy készíts egyet magad, és béleld ki tapétával. Kicsit haladó és pepecs munka, de a végeredmény szerintem megéri… :)
MentésMentésMentésMentés
MentésMentésMentésMentésMentésMentés

Képek forrásai: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
MentésMentés
SHARE:

2016. szeptember 20., kedd

Sonoma Rose Bay - a pékségek új generációja

Az a tapasztalatom, hogy azok a projektek válnak a legsikeresbbé, ahol sikerül elszakadni minden prekoncepciótól… 
Mert mi jut ma eszünkbe, ha becsukjuk a szemünket, és egy pékségre gondolunk? (Leszámítva a friss kenyér illatát az orrunkban…:)) Natúr színek és anyagok, sok fa… Ez természetesen lehet szép, sőt sok ilyen vonzó helyet láthattunk már. De az igazi marketing fogás - és ez az enteriőrtervezés magasiskolája - abban áll, ha sikerül magunkat megkülönböztetni: azaz nem egy századik hasonlót tervezünk, hanem teljesen újragondoljuk a koncepciót, ahogy ezt a Sonoma pékség tervezői is tették a Blainey Northnál. 

De hogyan lehet eljutni idáig? Ez a tervezési folyamat legizgalmasabb része! 

A kezdeti szakaszról tervezők így nyiltakoztak: "Ahhoz, hogy előre menjünk, először visszanéztünk. Nagyon vissza: a kenyér eredetéhez. A nyers alkotóelemek alkímiájához és a folyamat elementáris erejéhez, a tűzhöz. A tervezésnek ebben a fázisában megtört anyagokat, kalapált fémeket, homokfúvott felületeket és fakó matt festést képezltünk el."

"Mindig azt szerettük volna, ha az első dolog, amit a belépő vásárló meglát, az a friss kenyér töredezett héja. A nagy sárgaréz korong a pult felett ezt szimbolizálja." 
És akkor nézzük meg a többi részletet is… Az egyedi bőrrel bevont  Thonet szék és az elegáns atmoszféra sem véletlen: a pékség esténként kifinomult borbárrá változik… :)
Welcome! - mondja a teret megosztó rézcsík, és elvezet a pulthoz… :)
Ha Sydneyben jártok, ne hagyjátok ki a Sonomát egy jó reggelihez, vagy egy jó esti borozáshoz.  Ez utóbbi Ausztráliában amúgy is kötelező program! :)

Forrás: yellowtrace
SHARE:

2016. szeptember 19., hétfő

11 Howard Hotel New York

Imádok újonnan nyílt luxus szállodákat nézegetni, általuk lehet ugyanis legjobban feltérképezni az aktuális trendeket. Egy-egy ilyen nagy beruházásnál a befeketők nem vállalhatnak kockázatot: nem csak a neves tervezőket fizetik meg, de nem sajnálják a pénzt az enteriőrre sem.
Itt is igazi nemzetközi összmunkáról beszélhetünk: a 11 Howard Hotel Sohoban található régi épületét egy román építész, Anda Andrei tervezte újra, a belsőépítészetet pedig egy dán stúdió, a Space Copenhagen tervezte, akiknek egyébként ez az első külföldi projektjük. 
Csoda lett az egész hotel, nézegessétek ti is olyan élvezettel, mint én! :)


Forrás: remodelista

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.