2016. szeptember 14., szerda

Leharcolt régi komód? Neeem! Mosdópult!

Én úgy gondolom, minden lakást az tesz izgalmassá, ha akad benne egy-két darab, amelynek múltja van… Lehet ezzel vitatkozni, de én egyszerűen így érzem. Az olyan tereket szimplán sterilnek, vagy művinek érzem, ahol ezek a bútorok/kiegészítők hiányoznak, legyen bármilyen otthonos is a tér. Ezeknek a daraboknak nem kell feltétlenül rusztikusnak lenniük: egy szépen felújított, vagy modern formában újragondolt régi bútor egyformán lelket önt a térbe… Ami lehet éppen a fürdőszoba is. És valóban: mindek adjunk ki több százezer forintot mosdópultra, ha a nagyi kidobásra ítélt komódja/asztala pont megfelel? 
Egyetlen dolgot érdemes jól átgondolni ezeknél a bútoroknál, ez pedig a magasságuk. Úgy kell számolni, hogy a mosdó magasságát általában 85 cm-re tesszük. A 90 még lehet kényelmes (ez ugye egy sztenderd konyha magasság), efeletti méret viszont már tényleg csak igazán magas embereknek lesz kényelmes. Azaz, maximum 90 cm magas bútort válasszunk, ez esetben viszont süllyesztett mosdóval kombináljuk. Egy átlagos, 75 cm magas asztal viszont kényelmes lehet egy 10-15 cm magas mosdóval. 
Hoztam néhány képet, jó inspirálódást kívánok! Nekem már be is ugrott, hogy a Szöszi nyaralónkból ránk marad két asztal egyike milyen pofás lesz a leendő, vidéki fürdőszobánkban… :) Már, ha a család többi része áldását adja a dologra.
Képek: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

7 megjegyzés

  1. En is szeretem ezeket a regi butorokat ujragondolt szerepben! De ami a magassagon kivul engem mindig jobban zavar, ha nem lehet rendesen "alaallni" a mosdopultnak, vagyis ha a pult tejesen a foldig zart es beverem a labamat, amikor odalepek kezet mosni vagy a mosdopult fole hajolok. Valahogy ezt nem tudom megszokni.

    VálaszTörlés
  2. A másik nagyon-nagyon fontos dolog, hogy egyetlen családtagunk se tudja szétáztatni. Születésük idején nem vizes helyiségbe szánták ezeket a bútorokat. egyébként én is csak aláállva tudom használni a mosdópultokat.

    VálaszTörlés
  3. Névtelen: kell rá valami klassz láb.
    Amúgy én mikor a lakást csináltam fél évig kerestem komódot, naponta órákat töltötem el a vatera előtt. De nem volt méretre megfelelő egy sem, vagy annyira romos volt, hogy nem érte meg. Ezért megvettem ezt az Ikeában, a hangulat hasonló: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S79903096/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ez a fajta sem bírja a vizet. Saját tapasztalat, de egyébként szép és praktikus, jól lehet pakolni bele, mint az IKEA-s bútorok többségébe.

      Törlés
    2. Ó de örülök... :D

      Törlés
  4. Szia, gyönyörűek ezek a fürdőszobák. Ezekhez a régi komódos megoldásokhoz szerintem nagyon találna a gerendás fal, amilyen itt van: http://lakberinfo.hu/otthonok/hazak-lakasok/2016-09-11-kataloniai-hazfelujitas-kevert-stilusu-lakberendezessel-medences-verandaval/
    Üdv, Panna

    VálaszTörlés
  5. Hogy a bútor valamelyest vízhatlan maradjon le lehet kezelni valamivel? B. Júlia

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.