2016. szeptember 20., kedd

Sonoma Rose Bay - a pékségek új generációja

Az a tapasztalatom, hogy azok a projektek válnak a legsikeresbbé, ahol sikerül elszakadni minden prekoncepciótól… 
Mert mi jut ma eszünkbe, ha becsukjuk a szemünket, és egy pékségre gondolunk? (Leszámítva a friss kenyér illatát az orrunkban…:)) Natúr színek és anyagok, sok fa… Ez természetesen lehet szép, sőt sok ilyen vonzó helyet láthattunk már. De az igazi marketing fogás - és ez az enteriőrtervezés magasiskolája - abban áll, ha sikerül magunkat megkülönböztetni: azaz nem egy századik hasonlót tervezünk, hanem teljesen újragondoljuk a koncepciót, ahogy ezt a Sonoma pékség tervezői is tették a Blainey Northnál. 

De hogyan lehet eljutni idáig? Ez a tervezési folyamat legizgalmasabb része! 

A kezdeti szakaszról tervezők így nyiltakoztak: "Ahhoz, hogy előre menjünk, először visszanéztünk. Nagyon vissza: a kenyér eredetéhez. A nyers alkotóelemek alkímiájához és a folyamat elementáris erejéhez, a tűzhöz. A tervezésnek ebben a fázisában megtört anyagokat, kalapált fémeket, homokfúvott felületeket és fakó matt festést képezltünk el."

"Mindig azt szerettük volna, ha az első dolog, amit a belépő vásárló meglát, az a friss kenyér töredezett héja. A nagy sárgaréz korong a pult felett ezt szimbolizálja." 
És akkor nézzük meg a többi részletet is… Az egyedi bőrrel bevont  Thonet szék és az elegáns atmoszféra sem véletlen: a pékség esténként kifinomult borbárrá változik… :)
Welcome! - mondja a teret megosztó rézcsík, és elvezet a pulthoz… :)
Ha Sydneyben jártok, ne hagyjátok ki a Sonomát egy jó reggelihez, vagy egy jó esti borozáshoz.  Ez utóbbi Ausztráliában amúgy is kötelező program! :)

Forrás: yellowtrace
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Itt a gluténérzékenyek is elcsábulnak:)))))
    Gyönyörű!!!
    Edit

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.