2016. október 30., vasárnap

2016. október 29., szombat

Inspirációt külföldi lapokból!


Laikusok és kezdő lakberendezők állandó kérdése, hogy honnan szedem az ötleteimet, milyen módon tudok újra és újra friss ötletekkel előállni. 
Nyilván örömmel mondanám, hogy ezek csak úgy maguktól pattannak ki a fejemből… De ismeritek a mondást: a kreativitás titka, hogy jól leplezzük a forrásainkat. 

Hát én most jól leleplezem magunkat! :)

Sokat nézelődöm neten, újabb és újabb albumokat keresek a pinteresten, éééés egyre másra vásárolom a vezető külföldi magazinokat. 

Miért?

Mert az a tapasztalatom, hogy az itt megjelenő minőségi anyagok, a világsztár stylistok legfrissebb munkái csak jelentős késéssel jelennek meg a neten. Ha igazán tartani akarom a lépést, ha teljesen új inspriációra vágyom, akkor biztos, hogy nyomtatott magazinokhoz kell nyúljak. Amikor csak utazom valahova, összeválogatom az adott ország legklasszabb magazinjait, a reptereken a nemzetközi anyagból guberálok, és ha nem megyek sehova, akkor itthon veszem meg a magazinokat. 

Egy időben - elég hosszan - előfizettem a kedvenc magazinomra a Livingetc-re. Igazából ez úgy indult, hogy egy nagyon kedves barátnőmtől ezt kaptam karácsonyra, én meg aztán meghosszabbítottam. 

Az előfizetést a Hungaropress oldalán érdemes megejteni (itt), ahol kedvezményesen fizethetsz elő a legeslegmenőbb magazinokra! Nekünk éppen most futott be az aktuális Livingetc és az ElleDecoration, amelyekből már ötleteltünk is párat… :)

Egyébként így karácsony előtt azt hiszem érdemes elgondolkodni azon, hogy szeretteinket - egy fél éves előfizetéssel a fa alatt például - hosszú ideig boldoggá tehetjük… 

SHARE:

2016. október 27., csütörtök

A Dulux 4 színtrendje 2016-ra

A Dulux megint nagyon vagányat alkotott, amikor 2016 trendjeit mutatta be. Szokatlan módon kombinált élénk színeket, a kompozíciók így izgalmassá és élettelivé váltak. Érdemes megjegyezni a színösszeállításokat, és bátran meríteni az ajánlásokból, ha eljött az ideje… :)

1. Finom törékenyésg


2. Végtelen világ


3. Retro mix

4. Jövő és múlt




SHARE:

2016. október 26., szerda

Francia ház márvánnyal

Ezt a különleges, XIX. századi francia házat a 05AM Arquitectura építésziroda álmodta meg új köntösben. A csodálatos részleteket kiemeli a puritán styling: de gondolom, megtelik élettel, mire belakják. 
Forrás: dezeen
SHARE:

2016. október 25., kedd

Corian mosdó és klasszikus enteriőr

A DuPont cég megmutatja, bogy vezető anyaguk - a Corian - klasszikus enteriőrben is megállja a helyét. De meg ám! :)
Még több izgalmas összeállítás a cég honlapján: itt.
SHARE:

2016. október 24., hétfő

Pasztell konyha

Izgalmas színkombináció konyhába a lenegyel BOHO stúdiótól.
SHARE:

2016. október 21., péntek

Titkos minibár

(Nem cask) rejtőzködő alkoholistáknak…

Forrás: AD
SHARE:

2016. október 20., csütörtök

Még mindig rusztikus - fürdőszobák

Bár az enyémet már megterveztem, amíg nincs készen, addig még inspirálódom… :)
Forrás: the style files
SHARE:

2016. október 19., szerda

Rusztikus hangulatban...

… hiszen már nagy erőkkel tervezem a leendő otthonunkat…. :)
Képek: itt, itt és itt
MentésMentés
SHARE:

2016. október 18., kedd

Sötét konyha márvánnyal

Megfontolandó…. Azért a fekete konyha is jól néz ki...
SHARE:

2016. október 17., hétfő

Napi kutya

Tudtátok, hogy a csúnya az új szép? :) Ez a fordított harapású fiatal eb arra hivatott, hogy mókás fejével egy szerencsés ember/család minden reggelét felvidítsa. Cica barátjával még szívesebben költözne…  És nézzétek, ha kopott fleur szék helyett a Busk + Herzog dán dizájnfotelében pihenhetnek, egész méltóságteljes külsőt kapnak. 
A kutyuról ITT kaptok több információt. Vigyétek haza a kiscsajt! 


SHARE:

2016. október 14., péntek

Saját Ház Projekt: fürdőszoba megtervezve

Nem tudom, mennyire vagytok képben az amúgy kusza költözés és egyéb ingatlan ügyeinkben, de most akkor megosztom veletek, hogy hamarosan tényleg elköltözünk "vidékre", Budapest mellé, Fótra.
Az okok egyszerűek: szeretném, hogy a gyerekek az erdőben játszanak, hogy szabadon jöhessenek-mehessenek az utcán, és legfőképpen: szeretnék lovakat tartani. Az új háznak van egy minden igényt kielégítő, 2 boxos istállója… :) A mostani tulajdonosok tavasz elején költöznek ki, akkor látunk neki az amúgy jó állapotú ház saját izlésünkre formálásához. Az irányvonalat már megosztottam Veletek ITT.


Tegnap hiretelen felindulásból megvettem egy mosdót a Goa Home-ban, ami be is indította a mechanizmust. Elkezdtem a fürdőszoba-hálószoba megtervezését.  A jelenlegi alaprajzot láthatjátok a fenti fotón, amely az alábbiak szerint néz most ki:

A hálószoba az előszoba felől közelíthető a meg a fürdőszobán keresztül. Ez nem gond, mert külön WC nyílik az előszobából. Per pillanat egy jó nagy, egyébként mindent elnyelő gardrób szekrény található a hálóban, a baj az, hogy ezzel aszimmetrikussá válik a szoba, és nagyon be van szorulva az ágy. Hát innen indultam neki a tervezésnek.

Úgy döntöttem, helyet fogok nyerni a háló térnek, mégpedig olyan módon, hogy összenyitom a két helyiséget… Olyan régóta vágyom már egy háló-fürdő kombóra, most elkészítem magunknak. Az életvitelünk, a napi rutinunk megengedi, hogy egy légtérben legyen a két funkció, a gyerekeknek pedig a tetőtérben található fürdőszoba tökéletesen megfelel.

Megszüntettem a kádat, nekünk csak egy zuhanyzónk és egy mosdónk lesz (az emeleten a zuhanyzót kádra cserélem, a gyerekek azt úgyis jobban szeretik). Még nagyobb gardróbot alakítok ki (2x2,5 métereset), ez fogja érzetre leválasztani a fürdő részt a hálóról.

A dizájnt tekintve rusztikusan elegánsan egyszerűt szeretnék. Egyelőre csak a fürdőszobával foglalkoztam, el is készítettem a montázsát.

Magasfényű fehér szekrényfrontokat választok. A padló az egész alsó szinten egészen világos színű simított cement lesz. Nem szeretnék nagyon csempézni sehol, csak ahol úgy érzem, muszáj. Ez igazából kizárólag a zuhanyzó két falát érinti, ide a Mirage Jewels Calacatta Reale burkolatából (itt) veszek 2 db 120x240-es táblát.

A gyönyörű sötétszürke pala mosdónkat egyszerű bontó asztalra helyezem, ilyeneket lehet kapni például az ArtKraftnál (itt).  Úgy érzem, hogy a mosdó szépségét minél egyszerűbb környezettel kell kiemelnem, ezért egy egyszerű falra ragasztott fazettázot tükröt csináltatok majd hozzá, és erre fogom felszerelni az - arany… - csaptelepeket. A mennyezet faszerkezetét fehérre festjük, innen lóg majd alá 2 Markslöjd Saddle (itt) függeszték a tükör egy-egy oldalán. Ebben mondjuk még nem vagyok 100% biztos, még meg kell néznem, hogy tudjuk szépen megoldani a mennyezeten az áram kivezetését. Ha nem jönne össze, akkor két egyszerű falilámpát keresek majd.

Hát ezekre inspirált a tegnapi mosdóvásárlás…. Nem baj, apránként az összes helyiséggel végzek. Ez lesz talán az első olyan otthonunk, ahol nem ad hoc jelleggel kerülnek be a bútorok, olyan suszter cipőjésen, hanem tervezetten, mintha a család egy rendes megrendelő lenne. Jövők persze majd a többi részlettel is!


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.