2016. október 12., szerda

Dulux EasyCare - makulátlan fal időtlen időkig


Akik dolgoztak már velem, tudják, hogy akármennyire is elragad a művészi vénám egy-egy enteriőr tervezésekor, abban nincs könyörület, hogy annak aztán funkcionálisan is meg kell állnia a helyét! Ezért barátom minden olyan anyag, ami nem köti meg a kezem tervezéskor, mert biztosra vehetem, hogy nem csak jól fog állni a térnek, de a mindennapi használat során is működőképes lesz.

Egyik ilyen nagy kedvencem a témában a kukoricarost-szőnyeg, amiről a kiömlött üdítő, bor kávé, bármi egyszerűen letörölhető - zseniális!!! Most pedig egy újabb olyan anyag megjelenéséről számolok be nektek, amiből könnyen kedvenc válhat: a Dulux EasyCare vízlepergető, mosható (tényleg mosható, rendesen, szivaccsal!), strapabíró falfestéke.

Kedvcsinálónak rögtön hoztam is nektek pár olyan szituációt, amire eddig esztétikai szempontból csettintettem ugyan, de a gyakorlatias énem erősen ingatta a fejét: a festett pultfal tipikusan ilyen, eddig legfeljebb táblafestékkel mertem hasonlót csinálni, de ennek hátránya, hogy elég korlátozott a színpaletta.

Pedig látványos és olcsó megoldás, ami sokféle stílushoz passzintható, de a bohém és a vidéki stílusú konyháknak áll talán a legjobban:

Ha egy meglévő konyhát akartok kevés pénzből klasszra bindzsizni, akkor nagyon jó megoldás a csempe lefestése, de ugyanez a hatás elérhető, ha strukturált tapétát festetek le izgalmas árnyalatra:
Az előszoba az a hely, ahol bátran lehet erősebb színekkel operálni, mert jellemzően nem tartózkodunk ott huzamosabb ideig, tehát nem kell attól tartani, hogy telítődünk a karakteres árnyalattal.

Ráadásul, ha van a tarsolyban olyan festék, amit ugyanúgy letörölhetünk, mintha falburkolat lenne, akkor akár nyüzsis családi otthonban is bátran bevállalhatóak a padlóig leeresztett, egyöntetű felületek:

Jöhetnek a “kényes” árnyalatok is!

És akkor sincs para, ha valaki összefirkálná a falat….. ☺

A színpaletta is nagyon jól sikerült szerintem, sok szép árnyalatból választhattok, és valami egészen hi-tech színválasztó applikációt készítettek segítségképpen: a honlapon több mint 30 különböző enteriőrt színezgethetünk kedvünkre, telóval pedig a saját enteriőrünket próbálgathatjuk a különböző árnyalatokkal, amíg meg nem találjuk a tökéleteset. ☺

Így kell ezt, na: Dulux Visualizer

A festés a legkézenfekvőbb eszköz, ha enteriőrök “felturbózásáról” van szó. Miért is?

1. Mert olcsó: kb 200 ft-ra jön ki egy m2 es felület, két rétegben festve.
2. Mert alacsony a kockázat. Festeni mindenki tud, de tényleg. És ha nem tetszik a választott szín pont pár perc alatt átgurítod

A Dulux EasyCare falfestékről bővebb információ: ITT

Papírcsákókat fel! ☺
SHARE:

5 megjegyzés

  1. És fürdőbe? Neked mi a véleményed? Szeretnék egy igazi fürdőSZOBÁT, csempe nélkül, de nekem is fontos, hogy funkcionálisan is működjön és persze, hogy szép legyen, vagyis jó lenne ha szép festett falnak nézne ki, és nem olyannak mint amikor lakkfestékkel festenek le valamit és fénylik. Köszi a tanácsot!
    Klári

    VálaszTörlés
  2. Most láttam pont olyan fürdőszobát nálad amilyet festeni szeretnék az előbbi: ÖTLETEK FALAK STUKKÓZÁSÁRA című bejegyzésedben:-) Csak nincs még tapasztalatom hogy mennyire vízálló a festés fürdőszobában és persze hogy milyen festéket kellene hozzá választanom. A legtöbb gyártó persze ígér mindent, de ők nem elfogulatlanok, de a te véleményedben viszont megbízok:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alma!
      Mi nem olyan régen költöztünk és az új fürdőszobánkat mi is csempe nélkül képzeltük el...! :)
      Mindketten építészek vagyunk és előtte eléggé körüljártuk a témát hosszas keresgélés árán (vízzáróság, tisztíthatóság, minőség, szín, márkák stb.)...
      Végül a Coror klórkaucsuk, matt fehér medencefesték mellett döntöttünk és 1 éve nagyon jól bírja a kiképzést a fürdőnkben...! :)
      Fontos volt, hogy teljesen vízzáró legyen a zuhanykabin fala miatt, mert nem akartunk alá pluszban kent vízszigetelést tenni a falra... Végül emellett döntöttünk, mert ehhez elég volt maga a két réteg medencefesték és nem bántuk meg...! Nagyon szép, egyenletes matt fehér felületű a fürdőnk és nagyon szeretjük...! :)
      (Elég nehezen találtunk nem kék medencefestéket viszonylag jó árban... Mi fehéret kerestünk amúgy mindenképpen...)
      A fal előkészítése volt a kulcsa a szép falnak, mert nagy szilárdságú tükörglettet kellett felhordani a vakolt falra. A tükörsimára történt lecsiszolás után alaposan portalanítani kellett a felületet.
      Hígítóálló hengerrel kell felhordani ezt a medencefestéket 2 rétegben.
      Egyetlen hátrányát tudom felhozni ennek a festéknek, hogy baromi büdös...!!! (Nyitott ablaknál kente a férjem és hígítószagú lett még ő is szegénykém... Valamilyen maszk nagyon ajánlott...) De pár nap alatt megszáradt és ki is szellőzött ez a szag...!
      Azóta viszont nincs szaga és csak a szépsége maradt meg a falnak...! :)
      Néztünk nem oldószeres medencefestékeket is, de egyik sem garantálta a teljes vízzáróságot, ami a fürdőben szükséges...!
      Biztos sokféle termék közül lehet egyébként választani! Mi végül emellett döntöttünk az ár-érték-minőség miatt és úgy látszik bejött...!
      Gondoltam leírom, hátha segít egy tapasztalat a sokféle lehetőség közül...!
      Remélem egy kicsit tudtam segíteni...! :)
      Nagyon szimpi egyébként ez a Dulux festék is...!
      Kriszta

      Törlés
  3. Mi megcsináltuk, hogy kispóroltuk a csempét a konyhapult fölötti részről, annyival volt kockázatmentesebb a helyzet, hogy nálunk csak mosogató van ott, a tűzhely a konyhaszigetbe került. Sima fehér mosható festékkel lett lekenve, és fél év használat után azért nagyon közelről szemlélve látszanak rajta apró kis elszíneződött pontocskák, de szerintem ha jobban nekifeszülnék, ezeket is el lehetne tüntetni, ha mással nem, csiszolópapírral. Ezt mondjuk ideiglenes megoldásnak szántuk, de lehet, hogy legközelebb is csak festék kerül rá, de valami profibb, és jobban utánajárok.

    A csempét a vécéből is kispóroltuk, ott néha voltak kétségeim, mennyire lehetett ez jó ötlet. Azt netes recept alapján kikevert egyedi színű házi táblafestékkel kentük le, de azért porózusabb a felülete, mint egy sima táblafestéknek. Egyelőre konkrét gond nincs vele, és irtó jól néz ki összefirkálva.

    A kukoricarost szőnyeg nagyon érdekel, kinéztünk egy nagyon szép darabot a Heavenrugsnál, csak az tartott vissza, hogy nem lehetett megfogni még egy mintát sem belőle, így egyelőre nem mertem százezreket rákölteni. Máshol meg nem látom, hogy forgalmaznák azt a márkát itthon. Tényleg szép és jó élőben is?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm az ötleteket és a tapasztalatokat, nagyon sokat segítenek!:-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.