2016. október 3., hétfő

Hotel, múzeum, vagy bolt? Az új generációs boutique hotel

A warsói székhelyű Mamastúdió 4 bérházi lakás teljes újragondolásával nyitott különleges boutique hotelt a belvárosban. Az Autor Rooms szobái egyszerre hotel szobák, kiállítótermek és eladóterek: neves lengyel designerek munkáit mutatják be úgy, hogy a kedvenc darabok akár meg is vásárolhatók.  Vájtszeműeknek igazi designtörténet múzeum a hely, ahol olyan finomságokat fedezhetnek fel, mint az igazi Bauhaus kedvenc, a holland Mart Stam 1931-ben tervezett B43 karosszéke… Igen, ott az ablakban! :)

Egy kis kitérőben nézzünk rá, miben áll az Autor Rooms sikere... Ma az áru- és szolgáltatáskapcsolás napjait éljük… Egy telefonnal már nem csak szimpla eszközt, hanem státuszt és élményt is vásárolunk. Ezt a folyamatot már a szolgáltató szféra is felismerte, és adaptálta saját környezetére. Ezen túlmenően az élesedő verseny, a méretgazdaságosság és az ökogondolkodás is a több finkciós szolgáltatói terek irányába mutat. Már nem egyedi és különleges, ha egy butik egyszerre ruhabolt és cukrászda, vagy egy kávézó egyben virágbolt is. Ez a 2010-es évek trendje… Nagy cégek is felismerték és meglovagolták a szolgáltatáskapcsolásban rejlő lehetőségeket (elég benézni egy magyar plázába és inni egy kávét/vagy vásárolni egy zoknit a Tschiboban, venni egy könyvet, vagy inni egy kávét a Libriben, stb…). De a saját házunk tájáról is hozhatok példát: igyál kévét és bankolj a Térkultúra tervezte MagNet Közösségi Pontban! :)
Szóval igen, ma amikor dübörög a turizmus és Dunát lehet rekeszteni Airbnb lakásokkal, boutique hotelekkel, nagyon el kell gondolkozni, mivel különbözteti meg magát az ember. Ráadásul egy minőségi környezet minőségi közönséget is vonz: az Autor Roomsnak nem titkolt célja, hogy a művészetekre nyitott nemzetközi közönség találkozási pontjává váljon. És - elnézve a képeket - biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni fog nekik! 
Egyedi design radiátor rézcsőből hajlítva. Ez igazlamas ötlet, valószínűleg majd lopom is! :)
Itt igazán otthon tudnám magam érzeni: ez a lakás tiszta Budapest belváros! És nézzétek - amire mindig felhívom a figyelmet (többek között a TÉRTANODA nappali tanfolyamán) - a függönyök kb. 10 cm-t rogynak. Ez pedig sokat hozzátesz a nagyvonalú laza-elegáns enteriőr kialakításához. 
Egy kiadós magyar vaterázással össze lehet guberálni hasonló enteriőrt itthon is. Biztos ízlés, jó szem kell hozzá. Itt az idő, inspirálódjatok. És még egy izgalmas ötlet: helyezz a klasszikus ajtók osztásába tükröt. 
A sötét színek nem minden esetben szűkítik a teret. Csak jól helyen kell használni őket… Ez a hotel legkisebb szobája, de milyen ötletes! :)
Képek: dezeen és Autor Rooms

MentésMentés
SHARE:

1 megjegyzés

  1. A nappali tanfolyamra nem tervezek menni (másikra igen :), de a függöny dologra felkaptam a fejem. Nekem iszonyúan porfogónak tűnik az ennyire lelógó függöny. Ha jól látom itt a belmagasság is nagy. Van összefüggés? A nagy belmagasságnál jó, ha ennyire lelóg, vagy ez egy általános szabály?
    Köszi!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.