2016. október 10., hétfő

Ötletek falak stukkózására

Luxus lakást tervezek éppen, ennek faldekorációjához keresek ihletet. Egy nagyvonalú, hatalmas nappalis, új építésű lakást szeretnénk "amerikásan" dekorálni, ezúttal tehát nem egy napolgári villának adjuk vissza a patináját. Eredetileg olyan példákat kerestem, ahol ilyen típusú tereket stukkóztak… Ilyen például a fenti kép, igaz, nekünk nem fa padlóburkolatunk lesz, hanem megtartjuk a meglévő követ.

Alább egy hálószoba dekorációját látjátok. Ez a legegyszerűbb megoldás: a fal teljes magasságában egy  osztású keretet kialakítani. Nem kell sokat tervezgetni, az eredmény mégis látványos lesz. 

Ez sem olyan bonyolult. Egy egyszerű két kazettás változat klassz színre festve. 

Az én új kedvencem - és most szerintem hasonlót fogok kialakítani - ez a dupla kazettás megoldás. 

Látványos, és még mindig nem bonyolult: ha csak a falfelület alsó részét dekoráljuk. Kell egy lábazati szegés, egy-egy keret, és egy párkány szerű záró elem, amely vastagabb. 

Extra magas lábazati szegést úgy készíthetünk, ha a meglévő szegéshez még egy húzott holkert teszünk alulra, a kettő között pedig a ugyanolyan színnel festünk.

Mutatós ez is: több, kisebb kazetta egymásban.

Ha szeretnénk valami bulit, de nem mennénk el klasszikus irányba, akkor is van megoldás: egyedi faldekorálással. Ezek az egyszerű lécek például marha jól mutatnak szerintem.


Ha van elég helyünk, és a büdzsénk is erősebb, akkor teljes felépítményeket is tervezhetünk, mint például ebben a fürdőszobában. Ez már komolyabb gipszkartonos munka és díclécezés eredménye együtt, és tényleg klasszikusra hangolt enteriőrben mutat igazán.

Na, megyek összeállítom a konkrét lécezésemet! Remélem jól indul a Ti hetetek is! :)

Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Juj, biztos király lesz a Te variációd is! Már alig várom, hogy láthassuk a Térkultúrán is:-)
    Szép napot!
    Klára

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ilyen stukkós falat szeretnék, mert tervezek egy "láthatatlan" helységet. Egy folyosóról nyílna, de nem szeretném megtörni a stukkó mintáját semmilyen fogantyúval vagy kilinccsel.. arra gondoltam, vannak ezek a nyomásra nyíló szekrényajtók.. vajon ajtóméretben is lehet ilyet kapni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem lesz jó, mert annak a zsanérnak más tipusú fogadó felület kell... Tapéta ajtót nézz! Én olyanból már csináltam ilyet.

      Törlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.