2016. november 30., szerda

Basic Collection Sale - IDE A SZÉKET!

Kedves meghívásnak tettem ma eleget, amikor meglátogattam a Basic Collection bemutatótermét, hogy feltérképezzem a - lassan hagyománynak tekinthető - Karácsonyi Vásár kínálatát. Ilyenkor a raktáron lévő, vagy a bemutatótermi darabokat valóban jelentős kedvezménnyel (30-70%) lehet elvinni… Többször körbejártam az idén valóban imponáló kínálatot, és nehezemre esett csak egy széket elhoznom az itthoni gyűjteményem számára (aki ismer, tudja, hogy szék fetisiszta vagyok…:)).
Ami idén jobb, mint az elmúlt években, hogy több típusból is van raktáron több darab, így akár egyforma akciós árú székekkel is körül lehet venni az étkezőasztalt.
Elkattintottam néhányat a kedvenceimről… :)

Menőséges drótfotelek kis asztallal:

Prouvé Standard Chair (szerű) szék, amelyből több is van… 

Egyik nagy dilemmám volt, hogy ezt hozzam-e el… Imádom a pálcás székekeket! 

Mondjuk az iskola székekeket is. Annyira indusztriál! :)

Puccosabb változatban, feketében is jók:

6 db cuki sárga bárszéket valaki? Kedvem lenne köréjük tervezni egy lakást. :)

Fekete székek egy csapatban… Akár egy asztal köré.

Indusztriál székek egy rakáson. 19.000 Ft/db-ért elérhetők, és ha siettek, szetteket is tudtok venni.
Éééés, sok hezitálás után végül csak kiválasztottam magamnak egy régi kedvencemet, a Bertoia széket… 

És el is vittem… :)

Elég menő a kínálat, szóval csak javasolni tudom, hogy siessetek, és éljetek a lehetőséggel. Ha nem érkeztek annyira korán, hogy a kiválasztott típusból többet is el tudjatok vinni, akkor se csüggedjetek. Állati menő, amikor össze-vissza székek találhatóak az asztal körül!

Akár egyszínűben (a kínálatot tekintve ez fehérekből és feketékből is megvalósítható…):

Akár össze-vissza stílusban és színekben:A Basic Colleciton Karácsonyi Kiárusítása DECEMBER 2-án 9:00-kor indul, és a készlet erejéig 3-án szombaton is látogatható. 
Cím: Basic Collection, 1051 Budapest, József Attila utca 12. 
A programról információ a facebookon: ITT
MentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentésMentés
SHARE:

2016. november 29., kedd

Vasmosdó: Brockway a Kohlertől

Több amerikai fürdőszoba fotón megakadt már a szemem… Mert gyönyörű zománcozott vasmosdókat találtam a képeken. És persze addig nem nyugodtam, amíg fel nem térképeztem, hogy ki gyártja ezeket, és honnan lehet hozzájuk jutni. 
Kohler céget egy osztárk migráns, John Michael Kohler alapította Amerikában 1873-ban. Érdemes meglátogatni a weboldalukat (ITT), mert gyönyörű fürdőszobai és konyhai cuccaik vannak (főleg szaniterek, csaptelepek). 
Csekkoltam az itthoni elérhetőségeket. Az Amazonról meg lehet rendelni a mosdót (például megtaláltam ITT), de aki nem bízik az internetes vásárlásban, érdemes a VS fürdőszobánál érdeklődnie, mert az ő oldalukon találkoztam Kohler termékekkel. Sok sikert! :) 
SHARE:

2016. november 28., hétfő

Berendezem: régies fürdőszoba egyszerűen

Milyen menő ez a fürdőszoba, és mennyire egyszerű… :)

- Fehér csempe, magasfényű, 20x20 cm, Zalakerámia Carneval (1.880 Ft/m2 pl. ITT)

- Cementlap burkolat, például Marrakesh (16.000 Ft/m2, ITT)

- Használt lábaskád (például Ódonfon, 59.000 Ft, ITT, de kapható apróhirdetésben olcsóbban is).

- Lábaskád felújítás (kb. 60.000 Ft/kád, Kádár Zsolt: benal22@freemail.hu)

- Fali csaptelep (például Sapho Reitano Axia, 57.000 Ft ITT)

- Régies mosdóállvány (például eredeti 4000 Ft-ért ITT, amin egy kicsit otthon dolgozni kell, vagy csináltatni nagyobbat asztalossal, egyszerűbbet már 100.000 Ft körüli áron)

- Pultra helyezhető mosdó (pl. Sapho Balena, 25.000 Ft ITT, hozzá csaptelep Sapho Reitano 44.000 Ft ITT)


- Retro üvegcsillár (vaterán 20.000 Ft-ért ITT)
- A falra pedig bármelyik latex alapú (mosható) festék megteszi feketében. 

Na, valaki nem kapott kedvet hozzá? 

Eredeti kép: organized clutter


MentésMentés
SHARE:

2016. november 26., szombat

MagNet Közösségi Bank és Iroda - Székesfehérvár

Az új, V. kerületi MagNet Közösségi Pont, azaz fair trade kávézó-bankfiók (ITT) zajos sikere után a bank szerencsére úgy döntött, halad tovább az úton, és folytatja a közösségi élményterek létrehozását. Ééés, a korábbi sikeres együttműködésnek köszönhetően az új teret szintén a Térkultúra csapata tervezte!

Rengeteg előkészület, tervezés, egyeztetés és egy villámgyors kivitelezési fázis után november 21-én megnyílt a székesfehérvári helyszín is, ahol a banki funkciókon túl közösségi iroda működik. Ide térhetnek be dolgozni, tárgyalni, eszmét cserélni egymással a helyi vállalkozók, civil szervezetek.

A bank ezzel első alkalommal lép ki a Főváros vonzáskörzetéből, és teremt lehetőséget a közösségi bankolásra vidéken is. A közösségi iroda funkcióval a bank szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a városban a jelenleginél is pezsgőbb üzleti és kulturális élet jöhessen létre. Az iroda 14 munkaállomásán alkalmi vagy akár rendszeres bérleti konstrukcióban végezhetik munkájukat az egyébként magányos home office rendszerben dolgozók. A bank ügyfelei és civil partnerei kedvezményes áron vehetik igénybe a közösségi iroda szolgáltatásait. Az infrastruktúra adott: wifi, szkenner, nyomtató, bérelhető tárgyalók, zárható szekrények és közösségi konyha biztosítják, hogy minden körülmény ideális legyen a szellemi alkotáshoz.

A MagNet Bank azt reméli, hogy a helyszínen értékes együttműködések is születnek majd. „Ezúttal egy olyan innovációs műhelyt álmodtunk meg, ahol startupper-ek, társadalmi vállalkozók és civil szervezetek kooperálnak, ahol környezetileg és társadalmilag hasznos projektek születnek, melyeket egyébként bankként is örömmel finanszíroznánk.” – nyilatkozta Pozsonyi Gábor, a bank vezérigazgató-helyettese.

Mi, a Térkultúra csapata, a tervezés során arra törekedtünk, hogy ez első fiók stíluselemeit egy kicsit "irodásabbra" formálva hozzuk be a térbe. Elképzelésünk szerint egy letisztultabb, modernebb környezetet alakítottunk ki úgy, hogy közben felismerhető legyen, hogy ugyanannak a cégnek egy másik "telephelyén" járunk. A recepcióspultnál és a munkaállomásokat egymástól elválasztó virágtartó állványokon visszaköszön a carrara márvány, a mennyezeten a fehérre festett csarnoklámpák, a szürkés-kék szín ezúttal festett bútorként jelenik meg, de a Balassi Bálint utcai fiókhoz hasonlóan a zöld bársonnyal párosítva, és természetesen itt is rengeteg növényt használtunk. A beton padló állandó stíluselem, csak úgy, mint a fehérre festett téglafal a feliratokkal.
Hátul az egyedileg tervezett "mantra" tapéta: szeretem a munkám, szeretem, a bankom, szeretem a munkám, szeretem a…. :)))
A lámpák, és az újrahasznosított faanyagból készült asztalok az ArtKraft termékei. 
A bisztró hangulatú konyhában, és a hozzá tartozó étkezőben finom kávé és egymás társaságában jó hangulatú reggeleket lehet indítani… 
Ha székesfehérvári vagy, itt dolgozol, vagy tanulsz, akkor mindenképpen érdemes benézned, és átgondolnod, megéri-e saját irodát fenntartani, vagy nem unatkozol-e otthon egyedül a 4 fal között… Itt a MagNet Közösségi Bank és Irodában biztosan jó társaságra, érdekes emberekre és új projektekre találsz. Látogass be! 
SHARE:

2016. november 25., péntek

2016. november 24., csütörtök

Izgi zöld kanapék

… mára.
Forrás: itt, itt, itt és itt
SHARE:

2016. november 23., szerda

Fürdők perzsaszőnyeggel

Minden fürdőszobának jól áll egy színes perzsa… :)
Forrás: itt, itt és itt
SHARE:

2016. november 22., kedd

Halvány rózsaszín konyhák

Már jó ideje nagyon szeretem a halvány rózsaszínnek ezt az enyhén sárgás, púderes színű árnyalatát. Persze nem csoda, hiszen divat. Körülbelül a vörös réz térhódiításával került be a vizuális köztudatba, hiszen a két szín nagyon szépen passzol egymáshoz, azátn a rózsaszín levált a rézről, és önmagában is elkezdett hódítani.
Ha egy szokatlan színárnyalatot választunk vezérfonalnak, érdemes óvatosan bánni vele… Nem tudom,  emlékeztek-e még a wenge-pisztácia zöld kombinációra, vagy például a padlizsán-fekete színpárosításra. Ezek - a nem is olyan rég divatos - árnyalatok mára kifejezetten cikissé váltak, szegény tulajdonosaik pedig nem győznek megszabadulni tőlük. 
Tanulj a hibájukból, és a drágább, nagyobb bútoroknak válassz kortalan felületet. Egy jó fa, egy fehér, egy fekete mindig divatos marad. És így is lehetsz abszolút trendi, például a fal színre festésével… :)
Nézzétek az első képet… Hát nem gyönyörű? És, ha megunod a rózsaszínt, csak veszel egy kis festéket és pár óta alatt átgördíted az egészet!
Egy-két polcot átfesteni szintén nem a világ…
Na, ez egy bátor vállalás…. :)
Egyszerű festéssel mindig divatosan tartható…
Pasztell zölddel is tök jó. 
Rózsaszín-fehér. Klasszikus, egyszerű és gyönyörű!
Képek: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2016. november 18., péntek

A letisztult a legcsodálatosabb!

Ha az ember nagyon sok enteriőrt tervezett már, és még sokkal többet nézegetett, akkor eljön az a pont, ahol telítődik a túlzásokkal. Így vagyok ezzel már én is. A legjobban a minőségi kivitelezés és anyaghasználat, a teljes letisztultság áll hozzám közel. Az ötleteket nem az összevissza villantásban látom, hanem az olyan apró finomságokban, mint ennek a konyhabútornak a kialakítása. A különleges felület és a fa fogantyú… 
Annyira letisztult és annyira csodálatos. Nem? :)
Forrás: dezeen
SHARE:

2016. november 17., csütörtök

Indul a "farmház" láz… Ellen DeGeneres háza

Bár egyáltalán nem ismerem Ellen DeGeneres munkásságát, azon kívül, hogy egyszer-kétszer valami véletlen folytán belenéztem a műsorába, vagy éppen láttam Oscart levezényelni, azért számon tartom a létezését. Mindig is bírtam az olyan vagány, szimpatikus embereket, akik felvállalják másságukat, ezzel pozitív példát mutatva. A pozitív példát most úgy értem, hogy pont a normálisságukkal, különcködés mentességükkel hoznak egy tök normális képet - jelen esetben például - a leszbikus kapcsolatokról. A "díszbuzik" - most bocsánat a kifejezésért, mert amúgy nekem speciel semmi bajom az affektálással, vagy éppen a tangás felvonulással… - sok embert inkább taszítanak. Off topic, de azért kimondom, tök jó lenne, ha több ilyen visszafogott ember coming out-olna és mutatná meg, hogy mennyire nem számít, hogy milyen neművel bújunk ágyba. Na, de vissza az enteriőr vonalra… 
Tavasz végére - ha minden igaz - elkészül a "vidéki" lakunk… Már elkezdtem a tervezgetést (előzmények ITT), és folyamatosan keresgélem az inspiráló otthonokat hozzá. 
Szokatlan, hogy egy amerikai sztárnak ízléses otthona legyen, általában ketté áll a szemem a kirakatba kitett luxusgiccstől. 
Ellen DeGeneres és barátnője, Portia otthona viszont igazán jól néz ki. Annyira, hogy egy könyvet is kiadtak róla (ITT megrendelhető). 
A publikum számára ez a pár kép elérhető, ezeket osztottam most meg Veletek… 
És itt az én leendő szépségem… Majd őt is beállítom a nappaliba egy fotó kedvéért. :)
Enteriőr fotók: VOGUE

SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.