2016. november 22., kedd

Halvány rózsaszín konyhák

Már jó ideje nagyon szeretem a halvány rózsaszínnek ezt az enyhén sárgás, púderes színű árnyalatát. Persze nem csoda, hiszen divat. Körülbelül a vörös réz térhódiításával került be a vizuális köztudatba, hiszen a két szín nagyon szépen passzol egymáshoz, azátn a rózsaszín levált a rézről, és önmagában is elkezdett hódítani.
Ha egy szokatlan színárnyalatot választunk vezérfonalnak, érdemes óvatosan bánni vele… Nem tudom,  emlékeztek-e még a wenge-pisztácia zöld kombinációra, vagy például a padlizsán-fekete színpárosításra. Ezek - a nem is olyan rég divatos - árnyalatok mára kifejezetten cikissé váltak, szegény tulajdonosaik pedig nem győznek megszabadulni tőlük. 
Tanulj a hibájukból, és a drágább, nagyobb bútoroknak válassz kortalan felületet. Egy jó fa, egy fehér, egy fekete mindig divatos marad. És így is lehetsz abszolút trendi, például a fal színre festésével… :)
Nézzétek az első képet… Hát nem gyönyörű? És, ha megunod a rózsaszínt, csak veszel egy kis festéket és pár óta alatt átgördíted az egészet!
Egy-két polcot átfesteni szintén nem a világ…
Na, ez egy bátor vállalás…. :)
Egyszerű festéssel mindig divatosan tartható…
Pasztell zölddel is tök jó. 
Rózsaszín-fehér. Klasszikus, egyszerű és gyönyörű!
Képek: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Király cikk és tanács, én is pont az első képre gondoltam! Petra szerinted házilag, hogy lehet ezt a fajta ódon, freskós hatást elérni festéssel, mint ami az első képen van? Két színt kéne keverni? Milyen szín lehet ez a fajta "enyhén sárgás, púderes" rózsaszín?
    Szép napot!
    Klára

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.