2016. december 31., szombat

Nagyon Boldog 2017-et Kívánok!!!

Kedves Térkultúra Barátok! Szívből köszönöm Nektek, hogy velünk tartottatok 2016-ban! Bár ezt az évet nem szokás jónak nevezni, nekünk, a blognak és a cégnek nagyon eredményes, sikeres és élvezetes év volt ez.  Kívánom, hogy 2017 legyen mindnyájunknak hasonlóan örömökben gazdag és sikeres! Találkozunk jövőre! Addig is durranjanak a dugók és a petárdák, kutyákra vigyázzatok, amúgy meg jó mulatást estére! 
SHARE:

2016. december 25., vasárnap

Minden kedves Barátunknak...

… kívánunk! Legyen békés, szeretetteljes az ünneplés, kellően szaftos a pulyka, eltalált az ajándék és dús a fenyőfa! Egyszóval BOLDOGSÁÁÁÁG! :)
SHARE:

2016. december 24., szombat

A fánk már a helyén

Idén is a minden rendező elvet nélkülöző dzsippó fára szavaztunk… Kicsit bizonytalanok voltunk, mikor is jön a Jézuska, és hozzánk már 24-én reggel megérkezett. :) 
SHARE:

2016. december 23., péntek

Az utolsó köröket futom...

Csak gondoltam, szólok, hogy nem vagytok egyedül! :)

Kép: itt
SHARE:

2016. december 22., csütörtök

Natúr karácsony

Idén a nagypolgári miliő még színes-csicsás fáért kiált. Jövőre viszont - amikor már a vidéki erdei lakunkban ünneplünk - natúr lesz a karácsony is. :)
Képek: lilaliv
SHARE:

2016. december 21., szerda

Fény, fény, fény…


Tudtátok, hogy Londonban a brit sorházak bővítési megoldásaira külön díjat is hirdetnek?
A helyi építészeti adottságok miatt rengeteg hozzáépítés valósul meg, amlyek alapvetően adott sémát követnek: terjeszkedés a hátsó kert irányába. Mégis (vagy talán éppen emiatt) hihetetlenül kreatívan variálják ezt az egy lehetséges megoldást, karakterében és funkciójában egyaránt... A Don’t Move, Improve! döntős pályamunkáit decemberben tették közzé, január 26-án hirdetnek majd győztest.
Szemezgettem a kedvenceimből... Házi wellness angol módra, Claptonban:
Ebben a konyhában el tudnám képzelni a nyaramat...
Rozsdás romantika...

Biztosan feltűnt, hogy a bővítések mindegyikében megjelennek az óriási üvegfelületek.
Őrült szerencse, ha lehetőség adódik hatalmas ablakfelületekkel, teraszajtókkal kapcsolódni valamilyen privát külső tér irányába. Nyáron konkrétan egy térként működhet a belső tér és a hozzá kapcsolódó terasz, de nem szabad lebecsülni az óriás ablakfelületek jelentőségét a téli időszakban sem. Amellett, hogy kimaxolhatjuk velük a házba jutó, ilyentájt aranyat érő fény mennyiségét, részünk lehet abban a különös és izgalmas élményben, hogy a téli táj szerves részévé válik a bent zajló mindennapoknak. 

Sokan riadnak vissza és húzzák ki zsigerből az óriás teraszajtót a listáról.... Okoknak a tetemes téli hőveszteséget és a magas árat szokták megadni. Most szólok, hogy – csak ezen okokból – ne hagyjátok ki ezt a tökéletes ziccert! November vége felé írtam már az Inoutic profilokról (ITT).
A speciális üvegragasztási technológiájuknak köszönhetően a szokványosnál nagyobb teraszajtókat is találhattok a kínálatukban. Az alkalmazott szerkezetek (profil és üvegezés) olyan hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a passzív házakba való beépítésüket is.

Nagy méret esetén a szigetelés mellett az is fontos, hogy ne legyen küzdelem az ajtók kezelése. Jól átgondolt szerkezeti megoldásaiknak köszönhetően az Inoutic nagyméretű teraszajtói könnyen mozgathatóak nyitáskor, záráskor. Ez egyformán igaz a toló- és a harmonika rendszerű megoldásokra.

Hajrá tehát, nyissátok meg a tereket a zöld irányába, óriásit profitál belőle az enteriőr (és benne Ti)!
SHARE:

Napi Kutya

Még nincs késő, hogy karácsonyra befogadjatok egy árva kis állatot, és ezzel koronát tegyetek a szeretet ünnepére! Ez a 8 hónapos, tündéri pihe-puha tacskó keverék kislány például már így is nagyon szép, de egy masnival a nyakában, a fa alatt… Ha elgondolkodtok a lehetőségen, ITT megnézhetitek a kutyus adatlapját. Boldog karácsony lenne, nem? :)

MentésMentés
SHARE:

2016. december 20., kedd

Legénylakás a XI. kerületben

Izglamas legénylakást hoztam ma estére Nektek… 
Hábenczius Manna enteriőrtervező barátnőm (róla több info a weboldalán ITT) küldte át nekem a képeket, és mesélt erről az izgalmas munkáról. Egyszerre négy lakás berendezésére kapott megbízást, méghozzá 4 fiútestvér első otthonát segíthetetett kialakítani, ezek közül most a legnagyobb fiú otthonát választottam bemutatni. Ferenc maga is enteriőrtervezőnek készül, éppen iskolában tanulja a mesterséget…  
A lakás a XI. kerületben található, egy nappali-konyha-étkező és egy fürdőszobával egybeépített hálószoba alkotják az életteret. A nagy üvegfalak és tolóajtók miatt az amúgy egyszerű szerkezetű lakóparkos otthon kifejezetten loftos hangulatot kapott. 
Manna és Ferenc nagyon gördülékenyen tudott együttműködni, kifejezetten inspirálólag hatottak egymásra. Ferenc rengeteg ötlettel járult hozzá saját otthonához, szereti kombinálni a különleges felületeket és anyagokat, bátran használja a színeket. Ferenc egyébként fest is, a lakás falait saját képei díszítik… 

Induljunk körbe, és megosztom Veletek a kedvenc darabjaim lelőhelyeit...
A pasis kopott szürke kanapé az InnoShopból került ide.  Abszolút legnagyobb lamúrom a szürke fotel, amelyet a német MONOQI oldalról rendeltek meg Mannáék. 
A bárasztal és a dohányzóasztalok is egyedi gyártásúak. Az izgalmasan kopott székek az ArtKrafttól kerültek a lakásba. 
Szintén egyedi tervek alapján készült el a kék konyha. 
Egy egyedülálló férfinak nagyon vagány megoldás a fürdővel összenyitott hálószoba. Az ágyat megint csak egyedi tervek alapján készítettették. A falon lévő izgalmas éjjelilámpákat a Vészi Lámpa szállította le (ITT). 

A kőhatású szürke lapokat a Rokfortból választották, és innen rendelték meg a zöld Pataki tiles mázas kerámiát is.
A wc-ben található színes festmény is a házigazda, Ferenc munkája.  A díszpárnák és a függönyözés is csoda igényes munka a mi2en csapatától. 
Szeretem ezeket a részletfotókat…. Látszik, hogy milyen szép a kivitelezés. 
Hosszú ideig készült a lakás, követni kellett a lakópark épülésének ütemezését. De legalább volt idő, hogy minden részlet a helyére kerüljön.
Gratulálok Mannának és Ferencnek! Nagyon klassz munkát hoztak össze! :)

SHARE:

2016. december 19., hétfő

Csodanyaraló eladó Balatonedericsen

Facebookon osztotta meg egy kedves ismerősöm ezt a csoda-nyaralót, aki történetesen enteriőr stylist, szóval gyanítom, van hozzá némi köze… :) 
Balatonederics nagy szerelmem egyébként, csoda hely, a hegyoldalból innen esik a legszebb kilátás a tóra. Olyan formán kanyarodik itt a part, hogy egyszerre látni szemből a vizet, és a balaton-felvidéki tájat. Danival (a férj) évekig jártunk vissza egy  eladó kis nadrágszíj telekre, csak leültünk a pince tetejére és gyönörködtünk a kilátásban. Végül nem vettük meg (lett helyette Vászoly), a látogatásokat viszont csak akkor fejeztük be, mikor lekerült az "eladó" tábla, és cuki kis házat rittyentettek a lapostetős pincére. Az új tulaj nagyon szerencsés ember! :)

Nem tudom van-e panorámája ennek a kis nyaralónak, de nem hiszem… Azzal eldicsekednének a hirdetésben is. Viszont olyan csodás ízléssel készült el ez a kis ház, hogy egy szög beverése nélkül azonnal birtokba venném. Berendezéssel együtt eladó! További információ: ITT

SHARE:

2016. december 16., péntek

Olvasói otthon: izgalmas retro a XI. kerületben

Egy olvasói otthont szeretnék bemutatni nektek ma. A fényképeket a házigazda küldte, hogy feleségének meglepetést szerezzen születésnapja alkalmából! A fotókat nézve azért tudni fogjátok, hogy nem a jó szívem miatt közlöm őket, hanem mert ez a különleges tartalom a blogom fényét is emelni fogja… Gratulálok ehhez az ötletes és különleges otthonhoz, és ismeretlenül is bátorkodom azt az üzenetet küldeni, hogy csak így tovább!!! És, hogy boldog születésnapot, Luca!

A lakás megálmodója és háziasszonya Csomay Luca 1 éve kezdett el lakberendező iskolába járni, bár magával a lakberendezéssel már régebb óta foglalkozik. Ahogy ez lenni szokott, a saját lakásfelújításuk - minden izgalmas bonyodalmával és sikerével - meghozta a kedvét ahhoz, hogy komolyabban vegye ezt az addig csak hobbiként űzött tevékenységet. Azóta viszont teljes megszállott lett: rengeteg magazint, blogot, TV műsort, könyvet olvas/néz a témában. Ezek inspirálták arra is, hogy elkezdje a tanulást.

De nem csak papírok felett álmodoztak... Férjével lelkesen gyűjtik a használt, elnyűtt, esetleg kidobott bútorokat, amelyek közül jó párat saját kézzel újítottak fel. Teljesen egyedi darabokat is készítettek maguknak, ilyen például a lakásban található beton étkezőasztal. A házigazda sajátkezűleg hegesztette és festette a lábát, igaz, a beton lapot szakember öntötte.
A kiváló beosztású, 70 m2-es lakás a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes úton található egy, a 40-es évek elején épült késő bauhaus házban. Nagyon sokáig kerestek maguknak otthont, és amikor ide beléptek, a lakás lepukkantsága ellenére azonnal érzezték, hogy "ez az".  Nagyon kedvező áron jutottak hozzá akkor, manapság a többszörösét is éri a lakás… A vásárlást követően megindult a gondos tervező munka. Akkor Luca még nem járt a lakber iskolába, de már rettenetesen érdekelte a dolog.

A házigazda személyes kedvence a fürdő. Nem nagy a helyiség, mégis két mosdó szolgálja az itt élőket, és bekerült egy kis akrilkád is, igaz, ezt vazelinnal kellett betuszkolni a tervezett helyére, de végül sikerült! A mosdók helyét egy megmentett és felújított retro szekrényből alakították ki: a megoldás két éve a Spekrtum Home TV előtte/utána pályázatán díjat is nyert
A házigazdák másik favoritja a konyha. Nem csak a design miatt, hanem mert nagyon szeretnek főzni. A bútorokat egy ismerős asztalosmester készítette egyedi elképzelések alapján.
Sok munka volt a lakással, háromnegyed év és még egy kellett mire minden a helyére került. Egyelőre ketten laknak itt, de tervezik a bővülést, amelyet - az új jövevények érkezésekor - úgy tudnak  megvalósítani, hogy a jelenlegi két szoba néggyé is osztható. A vezetékezést, a fűtést, mindent úgy terveztek, hogy ez megvalósítható legyen. 
A házgazda szavaival zárnám a sorokat: "Tényleg szeretjük, de biztosan azért, mert ennyit foglalkoztunk vele. Tudjuk, ez "csak egy lakás" de mi kicsit másképp gondolunk rá. Amíg itt élünk, szeretnénk úgy, ahogy azt becsukott szemmel elképzeltük."
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.