2016. december 12., hétfő

Aktív gyerekszobák

Tele a gyerek engergiával? Ugrál, a kanapén, ágyon, asztalon, mindenütt, és már Te is a falra mászol tőle? 

A legjobb dolog, amit ilyenkor mi szülők tehetünk - azon kívül persze, hogy az engeriát leszívó külön foglalkozásokra járatjuk a csemetét - ha olyan környezetet biztosítunk, ahol a gyerek korlátozások nélkül kiélheti mozgáskényszerét. Mondjuk én minden szempontból az interaktív gyerekszobák híve vagyok. Sajátjaimnak és megbízóim gyerekeinek is mindig olyan saját territóriumot alakítok ki, ahol nagyon kevés szabály betartásával a lehető legtöbb tevékenységet végezheti szabadon. Biztos vagyok abban, hogy saját kreativitásom kibontakoztatásában is sokat köszönhetek a szüleimnek, akik szó nélkül hagyták, hogy össze-vissza firkáljuk a gyerekszobánk falát. Amikor nagyobbak lettünk, kifestettek. Krétafal 1983… :)))

Ja, és volt bordásfalunk is! Mekkora irigység tárgya volt ez! :) Sőt, hintánk is… :) Nem nagy sztori felszerelni, de mekkora öröm a gyerkőcöknek! Ha nem jön be a klasszik bordásfal szín, fesd fehérre! 
Hintának azért jó megoldás egy rúd, mert - a magasság átállításával - hinta és trapéz funkciót is felvehet. 
Most divatosak a különböző funkcióval kombinált beépített emeletes ágyak. Menő, ha az oldala mászófal. 
És milyen szabad érzés lehet minden reggel csúszdán kiszállni az ágyból. Tuti nem bal lábbal érkeznék! :)
Az, hogy milyen színű a fal, valószínűleg nem fog annyira rögzülni a gyerekben, mint az a sok élmény, amit nekünk, a szüleinek köszönhet… Szóval szerintem hálás feladat a gyerekszoba tuningolása! :)

Ha úgy érzed, kéne egy kis segítség, ne habozz jelentkezni a csütörtöki "Kreatív gyerekszobák" kurzusra! :) ITT minden részletet megtalálsz. 

Képek forrása: itt, itt, és itt
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.