2016. december 2., péntek

Műanyag nyílászáró és szép. Van ilyen! :)


A legtöbb projektünk szerkezeti átalakítást is érint. Ilyenkor pedig terítékre kerülnek a nyílászárók: mi segítünk dönteni abban, hogy maradjanak-e az eredetiek, vagy - ha menniük kell - melyiket és milyenre cseréljünk. Számítanak a tapasztalatainkra és esztétikai érzékünkre, olyan nagyon egyébként, hogy - bár belsőépítészettel foglalkozunk - szokszor a külső nyílászárókról is mi döntünk.

A műanyag nyílászáró nagyon sokáig szitokszónak számított a szótáramban… Tudom ám, hogy Ti is így vagytok ezzel… :)


Be kell, hogy valljam, hogy változott a véleményem. Az a helyzet ugyanis, hogy követve az építőipar fejlesztéseit, látom, ahogy finomodik a technológia, és a gyártók olyan megoldásokat sorakoztatnak fel, amelyek révén az esztétika valóban felzárkózik a fa és aluminium által nyújtott színvonalhoz. Eljutottam oda, hogy nem csak enyhülök a műanyag nyílászárók iránt, hanem sokszor kifejezetten azt tartom optimális választásnak!

Azt eddig is mindneki belátta, hogy - megjelenésükön kívül - minden téren felülmúlják a „nemesebb” anyagokat: az energetikai összehasonlítási teszteken jobb szigetelési értékeket érnek el; egyszerűbb a karbantartásuk: nem kell rendszersen újracsiszolgatni, lakkozgatni; hosszabb az élettartamuk, nem érzékenyek a páratartalomra, azaz megbízhatóan tartják a formájukat és méretüket. Egyszóval hosszútávon sokkal könnyebb velük...

Sokszor persze már a legelején, a költségvetés meghatározásakor eldől hogy műanyag nyílászárót kell választanunk, mert hát jóval olcsóbb a fa és alumínium társainál.  Szóval minden tulajdonsága nagyon vonzó választássá teszi, kivéve egyet: a kinézetét…. Jó hírem van: ez a paraméter is változik ám!!! Ahogy a laminált és vinyl parketták piaca is megugrott egy olyan szintet, hogy bátran és örömmel használom őket, úgy ért el a forradalom a műanyag nyílászárók piacára is!

Engedjétek meg, hogy jó szívvel ajánljam az Inoutic műanyag profiljait!

Egyik nagy találmányuk az, hogy teljes keresztmetszetében szürke profilt tudnak gyártani, így a szürke árnyalatú dekorok esetében kiküszöbölhető az ablak nyitásakor kikandikáló csúnya fehér vagy barna perem… Nézzétek meg ITT, hogy ez mennyit számít!

Ami még engem meggyőzött, az a gyönyörű színskála. Főleg az „Architecture” sorozatért vagyok most nagyon oda (ITT)!


És hogy mennyire nem csak a modern irányba lehet elmenni műanyag nyílászárókkal, arra most egy szuper példát hoztam!  Ez a cseh sörfőzde egy ipari műemlék épületben talált méltó otthonra, és soha nem nem mondanám, hogy ez a környezetébe tökéletesen belesimuló ablak történetesen műanyag….

Szóval, ha eddigi tapasztalataitok miatt hezitáltok, érdemes újra megnézni a piaci kínálatot… A technológia változik, a minőség és a külalak pedig az igényekhez finomul.

Bővebb információt az Inoutic nyílászárókról a honlapukon találtok: www.inoutic.hu. Jó nézelődést!

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.