2016. december 16., péntek

Olvasói otthon: izgalmas retro a XI. kerületben

Egy olvasói otthont szeretnék bemutatni nektek ma. A fényképeket a házigazda küldte, hogy feleségének meglepetést szerezzen születésnapja alkalmából! A fotókat nézve azért tudni fogjátok, hogy nem a jó szívem miatt közlöm őket, hanem mert ez a különleges tartalom a blogom fényét is emelni fogja… Gratulálok ehhez az ötletes és különleges otthonhoz, és ismeretlenül is bátorkodom azt az üzenetet küldeni, hogy csak így tovább!!! És, hogy boldog születésnapot, Luca!

A lakás megálmodója és háziasszonya Csomay Luca 1 éve kezdett el lakberendező iskolába járni, bár magával a lakberendezéssel már régebb óta foglalkozik. Ahogy ez lenni szokott, a saját lakásfelújításuk - minden izgalmas bonyodalmával és sikerével - meghozta a kedvét ahhoz, hogy komolyabban vegye ezt az addig csak hobbiként űzött tevékenységet. Azóta viszont teljes megszállott lett: rengeteg magazint, blogot, TV műsort, könyvet olvas/néz a témában. Ezek inspirálták arra is, hogy elkezdje a tanulást.

De nem csak papírok felett álmodoztak... Férjével lelkesen gyűjtik a használt, elnyűtt, esetleg kidobott bútorokat, amelyek közül jó párat saját kézzel újítottak fel. Teljesen egyedi darabokat is készítettek maguknak, ilyen például a lakásban található beton étkezőasztal. A házigazda sajátkezűleg hegesztette és festette a lábát, igaz, a beton lapot szakember öntötte.
A kiváló beosztású, 70 m2-es lakás a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes úton található egy, a 40-es évek elején épült késő bauhaus házban. Nagyon sokáig kerestek maguknak otthont, és amikor ide beléptek, a lakás lepukkantsága ellenére azonnal érzezték, hogy "ez az".  Nagyon kedvező áron jutottak hozzá akkor, manapság a többszörösét is éri a lakás… A vásárlást követően megindult a gondos tervező munka. Akkor Luca még nem járt a lakber iskolába, de már rettenetesen érdekelte a dolog.

A házigazda személyes kedvence a fürdő. Nem nagy a helyiség, mégis két mosdó szolgálja az itt élőket, és bekerült egy kis akrilkád is, igaz, ezt vazelinnal kellett betuszkolni a tervezett helyére, de végül sikerült! A mosdók helyét egy megmentett és felújított retro szekrényből alakították ki: a megoldás két éve a Spekrtum Home TV előtte/utána pályázatán díjat is nyert
A házigazdák másik favoritja a konyha. Nem csak a design miatt, hanem mert nagyon szeretnek főzni. A bútorokat egy ismerős asztalosmester készítette egyedi elképzelések alapján.
Sok munka volt a lakással, háromnegyed év és még egy kellett mire minden a helyére került. Egyelőre ketten laknak itt, de tervezik a bővülést, amelyet - az új jövevények érkezésekor - úgy tudnak  megvalósítani, hogy a jelenlegi két szoba néggyé is osztható. A vezetékezést, a fűtést, mindent úgy terveztek, hogy ez megvalósítható legyen. 
A házgazda szavaival zárnám a sorokat: "Tényleg szeretjük, de biztosan azért, mert ennyit foglalkoztunk vele. Tudjuk, ez "csak egy lakás" de mi kicsit másképp gondolunk rá. Amíg itt élünk, szeretnénk úgy, ahogy azt becsukott szemmel elképzeltük."
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Nagyon tetszik a lakásban, hogy egyedi, és finom ízlésű, nincsenek benne méregdrága darabok, mégis van benne báj és kifinomultság. A stílusok keveredését is remekül találták, el. Gratulálok!:)
    Andrea

    VálaszTörlés
  2. Nagyon menő. Mi augusztusban voltunk hasonló helyzetben és kívánom bárcsak mi is itt tartanánk már! de 2017-ben csak helyére kerül minden. Gratula nekik.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.