2017. január 31., kedd

2017. január 30., hétfő

Terasz álmok

Új teraszunk tervezéséhez nézegetek sok-sok képet, keresem a stílust, a hangulatot, amit el tudok képzelni a házunkhoz. Kicsit nehéz a dolgom, mert alapvetően a mediterrán teraszok tetszenek, nekünk meg egy erdei lakunk lesz, ehhez inkább egy "amerikás" vonal illik. Még gondolkodom, gyúrom a hanulatot, de ennél sokkal fontosabb, hogy elrendezésében mit fogok kihozni belőle. 
A teraszunk egyben a lakás bejárata is, ráadásul nem túl nagy. Jó, hogy tető alatt van, így nyáron kellemes, árnyékos, viszont oszlopok határolják, így bővíteni nem nagyon lehet. El kell döntenünk, hogy étkezős, vagy lounge-os bútorozást szeretnénk. Megmondom őszintén, ez nem is igazi kérdés nálunk, annyira egyértelmű, hogy kint fogunk étkezni… Szeretnék azért hencseregni is majd kinn (ölemben egy laptoppal iszogatni a reggeli kávémat), így legalább egy kanapét el kell sütnöm valahová.  Meg fogom oldani, addig viszont keresem a stílust, keresem a bútort, és izgatottan várom a tavaszt! :)
Forrás: itt, itt, itt, és itt
SHARE:

2017. január 27., péntek

2017. január 26., csütörtök

2017. január 25., szerda

2017. január 24., kedd

Napi Kutya

7 hónapos szuper-cuki lánykutty keresi gazdáját. Csodálatos őzbarna foltjaival a legtöbb mid century modern, skandináv, vagy modern-rusztikus otthon dekoratív kiegészőjévé válhat… Igaz, "kicsit" több törődést igényel, mint egy szép festmény, cserébe viszont mindig pont ott lesz, ahol éppen rálátsz… :)
Több info a kutyusról: ITT

Enteriőr: innen
SHARE:

2017. január 23., hétfő

Tükrök másképpen

Nagyon szeretem a tükröket, mert nagyon látványos elemei tudnak lenni egy helyiségnek. Szeretek neki mindig jelentőséget adni, például egy-egy hangsúlyosabb képkerettel, vagy különlges formával, elhelyezéssel… Hoztam néhány példát, ahol a tükör különleges hangulateleme a helyiségnek.
Forrás: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2017. január 20., péntek

A jó étkező titka

Mikor jó egy étkező? Nem igazán tudom...
Legyen praktikus ugye, de ez ebben az esetben nem túl bonyolult, hiszen székekről és asztalról van szó. Használhatóság tekintetében talán annyi tanácsot tudok adni, hogy érdemes az asztalt összepróbálni a székkel - ha módunkban áll - mert 3-5 cm magasságbeli differencia elég kényelmetlen tud lenni. Leginkább azt nem szeretem, ha a szék túl alacsony az asztalhoz képest: ilyen például a mi neobarokk asztalunk a panton székekkel… :)
Az is kérdés szokott lenni, hogy padot tegyünk-e, vagy széket. Ez szerintem inkább a rendelkezésre álló tér kérdése, semmint esztétikai szempont. Ha az étkező fal mellé kényszerül, vagy sarokba, akkor a pad ideális, és helykímélő megoldás, és ez is mutat a legjobban a falhoz támasztva. Szabadon álló szett esetén viszont - ha rendelkezésre áll a hely - jobban mutat, és azért valljuk be kényelmesebb is, a szék.
Praktikus és esztétikai szempontokat is érdemes figyelembevenni az étkező megvilágításánál. Nagyon mutatós tud lenni egy csillár az asztal fölött, azonban jó, ha tudjuk, hogy nem ez az ideális választás. Én időnként feláldozom ez a kis paktikumot a látvány oltárán, de isten igazából az a jó megoldás, ha lefele világító, búrás függeszték kerül ide. Ennek olyan egyszerű oka van, hogy így a lámpánk kellemes fénnyel az asztalon lévő dolgokra világít, nem a szemünkbe… Érdemes olyan magasságig belógatni a lámpát, hogy a kényelmünkhöz mérten a legközelebb legyen az asztalhoz, azaz végy egy magas embert ülve, és épp az ő feje feletti tartományban legyen a függeszték alja. Így az asztal is szépen lesz megvilágítva és a lámpa is kellő hangsúlyt kap a térben (és nem vész el a mennyezeten)...
Ezen túlmenően fontos, hogy az étkező legyen hangulatos, hiszen rengeteg időt töltünk itt. Jellemzően ez lesz a vendégfogadás helyszíne, a gyerekek sokszor itt írják a leckét, és a legtöbb háztartásba ez lesz a laptopozás helyszíne is. Sokszor előkerül a szőnyeg kérdése, azaz legyen-e, vagy sem. Én azon az állásponton vagyok, hogy sokkal hangulatosabbá válik a helyiség, ha van szőnyeg az asztal alatt, és én legtöbbször teszek is. Nekem még kisgyerekkel sem volt gond, de persze háztartása válogatja. Felnőtt és normálisan étkező korú gyerekeknél nem jelenthet nehézséget a dolog. Az egyébként érdekes, hogy az itt felsorakoztatott étkezők jelentős részénél nincs szőnyeg… :)
Ami még fontos a mindennapokra: legyen dekoráció az étkező asztalon! Ha megvettétek álmaitok asztalát, székét, világítását, képek is kerültek a falra, és mégsem vagy elégedett az összhanggal, akkor biztosan ez hiányzik! Egy óriási váza, növénnyel, Vagy egy kaspoós kis zöld. Jó kis dísztál. Dekor és gyertyatartó kompozíció. Szép kosárban összekészített konyhai dolgok: balzsam ecet, oliva olaj, só, bors, stb… Ezek mind remekül mutatnak az asztalon, mert fontos megtörni ennek a nagy felületnek az egyhangúságát! :)
Étkezésre fel, jöjjenek az inspirációk! 

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2017. január 19., csütörtök

Izgalmas mozaik

Ime a bizonyíték, hogy egy egyszerű WC is a lakás legizgalmasabb elemévé válhat! :)

Forrás: itt
SHARE:

2017. január 18., szerda

Csoda sminkes!

Igaz, hogy ez itt egy hotel, ettől függetlenül nem tudok szebbet elképzelni egy hálószoba sminkesasztalának…

Forrás: itt
SHARE:

2017. január 17., kedd

Várom már...

… a terasz szezonját! :)

Kép: itt
SHARE:

2017. január 16., hétfő

Képek a falon

Felépült a házunk, bekerültek a bútorok, beköltöztünk, mindent kipakoltunk. Mégsem dőlhetünk hátra… Mert valószínűleg valami még hiányzik: a dekoráció. Én már csak tudom, állandóan költözöm. :) A dekoráció a legnagyobb kihívás: mindent le lehet ugyanis másolni egy-két jó Pinterest album segítségével, de a képek a falon… Nos az más… A műalkotásokat nem adják kilóra. 
Persze kereshettek egy-két jó printet a neten, rengeteget találni. Ha pedig egyedi képet szeretnétek, javaslom az AxioArt portált, ahol figyelemmel követhetitek az aktuális árveréseket. Ha szerencsétek van, már 30.000 Ft-ért hazavihettek egy nagyobb méretű olajfestményt (persze nem lesz egy Picasso, de nagyon sok mutatós darabot lehet kifogni)!
Alegolcsóbb megoldás persze, ha van egy jó minőségű nyomtatótok, hogy otthon, magatoknak printelitek az aktuális kedvenceket. 
Itt aztán minden van. És milyen jól mutat!!!!
A képtartó polcokon (kapható pl. az Ikeában) nem csak képek kaphatnak helyt. 
Képek: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2017. január 13., péntek

Dekorálj bútorfrontot!


Egy lelkes és szimpatikus csapat vállalkozását hoztam ma Nektek bemutatásra.

A Frontdeko életrehívói a reklámszakmában kezdték standok, installációk építésével, majd fokozatosan nőtt a lépték, bővült a profil, ahogy gyűltek a sikeres megbízások és tapasztalatok. Amolyan organikus módon, ahogy az az elhivatott csapatok esetében lenni szokott: jött egy probléma, megoldást kerestek rá, miközben rengeteget tanultak a folyamatosan felbukkanó újabb és újabb technológiákról, anyagokról, lehetőségekről. Mostanra teljes palettáját nyújtják a marketing anyagok tervezésének és gyártásának, de nem is emiatt írok most róluk… :)

A számunkra (és számotokra is) igazán izgalmas szegmensük szintén egy korábbi megbízásból nőtte ki magát önálló üzletággá. Egyedi mintájú bútorfrontok és üvegfelületek (illetve ezek mellett tapéta, óriásposzter) kivitelezésével bízhatjátok meg őket.

Mivel a terek hangulatának az ilyen eszközökkel történő alakítása nem tartozik az “olcsón összedobom, aztán majd egy év múlva lecserélem” típusú megoldások közé, ezért fontos, hogy a kivitelezést mindig előzze meg alapos tervezés és átgondolás! De ha elég bátrak vagytok és van egy jó ötletetek, akkor nagyon ütőseket lehet vele létrehozni! Mindjárt mutatok is pár példát, ahol nagyon ráéreztek!

Kezdjük például a bútorfrontokkal. Legritkábban jut eszünkbe bútorfrontot dekorálni, pedig pont ezzel alkothatunk igazán egyedit! Pop Art rajongók figyelem!

Lényegesen finomabb és visszafogottabb hangulatú ez az étkező, ahol a fal és a hozzá gyártott egyedi bútorfront szépen összefogja a teret:

Ez ismét egy étkező, de ez a különleges szekrény más helyiségben is szuperül mutatna!

Az egyedi bútorfront nyomtatás 24 500Ft+áfa/m2 árnál kezdődik a Frontdekonál.

Egyedi üvegfelületekkel privát otthonokban ritkábban találkozunk, inkább irodák, üzletek enteriőrjeire jellemzők, ahol viszont remekül megoldja a funckiók elhatárolását, úgy, hogy közben nem blokkolja a fényt, azaz könnyed és szellős marad a tér. Imádom például ezt!

Vagy ezeket. Nincsenek agyonbonyolítva, a minta vagány, a szín visszafogott, a végeredmény ettől ütős!

Otthoni környezetben is előfordul azért az üveg mint térelválasztó elem, leggyakrabban a fürdőszobában találkozhatunk vele, mint a zuhanykabin határoló fala. Ritkán használják ki a lehetőséget, pedig egyszerű módja ez a helyiség tuningolásának…

Érdekes ötlet például ez az alábbi, ahol a történelem egy intim pillanata szellemképként sejlik fel a zuhany üvegfelületén. Gyönyörűen működik az egyszerű fekete csempével.

Zuhanyfal "popartosítva", amely pont a kényes részeket takarja… :)

Igaz, ez itt nem privát lakás, de a mai design hotelektől mindig el lehet lesni egy-egy okos fogást. Például, amikor a zuhanyzó az ágy mögött található és csak egy üveg választja el egymástól a két teret.
Nem szokatlan megoldás már manapság a konyhapult feletti falszakaszt üveggel dekorálni. Azt azonban még kevesen tudják, hogy nem csak színezni lehet ezeket a felületeket, hanem tetszőleges mintával megnyomni is. Romantikus lelkületűek a teljes családi képtárat rátervezhetik, a kreatívabbak pedig bármilyen vad irányba elmehetnek… 

Egy korábbi munkánkban az előszoba design tapétája köszönt vissza a konyhapult feletti üvegfelületen. 
Ilyen volt a tapéta: 

És ilyen lett a konyha:

És ennél még extrémebb irányba is lehet folytatni….

De a kevésbé bátrak beérhetik egy fekete-fehér designnal, ami szintén ütős szerintem…
Sokszor kérdezitek, mennyibe kerül ez a megoldás, hát most lerántjuk a leplet… 

A nyomtatott üveg irányára 39.500 Ft+áfa/m2.

Ha érdekel valamelyik megoldás, nagyon jó szívvel ajánljuk a Frontdekot, akikről itt tudtok meg többet:  www.frontdeko.com


Képek forrásai: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, ittitt, itt és itt


SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.