2017. január 2., hétfő

Best of 2016 - Szubjektív retrospektív


Elképesztő évet zártam tavaly, ahogy most átlapoztam a blogot, szinte el se akartam hinni, hogy mindez velem történt és mindössze egy év alatt… Összefoglalom az eseményeket, de kénytelen leszek egy csomó mindent kihagyni, hiszen így is elég hosszú lesz ez a poszt!

Kezdeném azzal, hogy csodálatos munkákat végezhettem idén is! Szeretném megköszönni a megrendelők kedvességét, hogy idén is a Térkultúra Design Teamet választották… Néhány olyan képet hoztam folyó és befejezett munkáinkról, amelyek még nem jelentek meg a blogon.

Újabb MagNet Bankfiókot avattunk idén, ezúttal a magyar vállalat első nem fővárosi megjelenését segíthettük világra. A MagNet szokásához híven most sem egyszerű fiókról beszélhetünk: a banki funkciók ezúttal közösségi irodai szolgáltatással bővülnek. Ha valaki már unatkozik otthon, és inkább közösségben végezné feladatait, akkor irány a Székesfehérvári Közösségi Pont! Nemsokára fényképes bemutatkozással érkezem!

Átadtunk egy csodálatos lakást is a belvárosban (vezető tervező: Sátori Edit)… Na, erről a lakásról is hamarosan érkezik egy kis bemutató, vannak benne nagyon izgalmas részletek! :)

Befejeztünk egy különleges Bauhaus ház felújítását is.  Ez még egy "félkész" munkaközi, hamarosan fotós beszámolóval érkezünk… 
Egy tavalyi munkánkat is idén zártuk le… A terasz is szépült, a nappali is berendezve. Szintén fotózásra várunk. :)

Egy-két munkánk már  "majdnem kész állapotban" található. Egy balatoni minimál-modern nyaraló például. 
És egy rózsadombi amerikás luxus otthon… De mindkettő hamarosan teljesen kész! :)
A többi munkánkról, és ezekről is hamarosan részletesebben beszámolok… 

Idén is megjelentünk a legnagyobb hazai magazinokban. Szakértőként adok tanácsot számos helyen, a legbüszkébb viszont arra vagyok, amikor saját munkáink jelennek meg… 
Idén az Otthon magazin címoldalára kerültünk egy régebbi munkánk gyerekszobájával. A lakás többi részét ITT nézhetitek meg. Köszönöm a szép képeket Kerekes Katának! 

Aztán nem kisebb megtiszteltetés, hogy nemrég felújított családi nyaralónkat a Lakáskultúra mutatta be. A szép fotókért örök hála Gosztom Gergőnek, a stylingért pedig Pécsi Balázs barátomnak! 

Nem is tudom, a megjelenések kategóriába tartozik-e, de 2016-ban egészen elképesztő megtiszteltetés ért engem: beválasztottak a Glamour Women of the Year női közé az "Év lakberendezője" kategóriájában!

De egyéb elismerésekben is nagyon gazdag volt ez az év… Mindkét nevezett munkánk is 2. helyezést ért el az "Év irodája" versenyen.


Aztán a 20 kollégámmal együtt elkészített "A nagy DIY könyv" a hihetetlen 3. helyet hozta el az év legkreatívabb magyar projektjeit díjazó "Highlights of Hungary" megmozduláson.

És az is megtisztelő, hogy díszvendég lehettem a Ridikül című műsorban (megnézhető ITT). 

Idén végre teljes gőzzel beindult a lakberendezési hobbi iskolánk, a TÉRTANODA. Március elején egy nagy nyereményjáték keretében indítottuk útjának a weboldalt, ahol webshopban lehet megvásárolni az egyes kurzusokat (ITT), és az iskola facebook oldalát (ITT). Gyertek, nézzetek be ti is, ismerkedjetek meg velem személyesen, és töltsünk együtt tartalmas 3 órát, amikor a Titeket legjobban érdeklő témában tudtok elmélyedni! 

Na de nem csak a szigorúan vett szakmai életem volt mozgalmas idén… Hiszen a sok munka mellett elég sokat utaztunk is.

Például Dél-Amerikában kezdtük az évet… Peruból a Matchu Pitchu tetejéről jelentkeztem be. :)
Majd írtam a világ 14. legjobbjának tartott Astrid y Gaston étteremről (ITT), amely Limában található.

Meglátogattuk barátainkat Székelyföldön, ahol nagyot lovastúráztunk és természetesen hoztunk szuvenírt a lakásnak is (ITT).

Olaszországban többször is jártunk idén… Nem mindegyik jelent meg itt a blogon. Tavasszal például romantikus hosszúhétvégéztünk egyet Alberobelloban.
Nyáron a gyerekekkel Glampingeltünk egy hetet ugyancsak Dél-Olaszországban. Erről poszt is született (ITT). Az őszi szünetet pedig a Garda tónál és Velencében töltöttük. 

Nyáron nem hagyhattuk ki a foci EB-t Franciaroszágban. Természetesen stílusos Airbnb-t választottunk. 

Belföldön is jöttünk-mentünk. Sok időt töltöttünk Balatonon és Tokaj-hegyalján. Jártunk Mádon a frissen felújított/restaurált Rákóczi-Aspremont kúriában, ahol a tulajdonos Barta Károly vezetett minket körbe - csak, hogy egy szép fotót tudjak prezentálni.

A rengeteg munka kicsit elvette az időmet a blogtól, de azért itt se tétlenkedtünk… Például nagy örömmel dobtuk fel a 2016-os tartalmat Hunya Csilla Otthonterápia rovatával (ITT).

Aztán folytattuk a nagy sikerű "Napi Kutya" rovatot (ITT).
Ezzel egyébként a TV2 FemCafe című műsorába is meghívtak (interjú ITT).

Szép lakásokat is bemutattunk. Személyes kedvenceim elég eklektikusak… :) Mr Benjamin loftja például (ITT)…

Vagy ez a szép patinás otthon (ITT)…

És végül többször is megírtam, hogy új életforma felé kacsintgatunk (ITT)… Miután iszonyú lelkesen lovagolni kezdtem, teljesen elkapott a vágy, hogy saját lovat tarthassak. Szerencsére a vágyam jól találkozott Dani természetszeretetével, így nem tartott sokáig, hogy megvegyük Budapest környéki istállós vidéki házunkat… :) Sok mindnet elkezdtem már tervezni, igaz, a költözés még odébb van. Március végén vesszük át az ingatlant, 2 hónap munkát tervezek vele, és június elején szeretnék beköltözni… "SajátHázProjekt" témában még nem született sok poszt (ITT), de garantálom, hogy az elkövetkező hónapokban elég sokszor felbukkan majd…

Nagyon hosszú lett ez a poszt, és közel sem teljeskörű… Családi vonatkozásban történt egy-két szomorú esemény, így - bár szakmai és szűk magánéleti szempontból nagyon tartalmas év volt ez - nem bánom, hogy átléptünk 2017-be.

Az idei év egy számomra egészen új élményről szólt. Még tavaly szeptemberben kezdtem el lovagolni, amit azóta se hanyagoltam… Az erdőn-mezőn lovaglás, a kisebb akadályok megugrása teljesen kikapcsol, és a sportos szabadidő eltöltésnek olyan dimenzióját nyitotta meg, amely korábban számomra elképzelhetetlen volt. Az ide vezető út kezdetéről ITT írtam már Nektek is.

Minden évben a Szubjektív retrospektívban jelölöm ki a következő év irányát. Idén talán megleplek Titeket vele, de a "visszavonulás"-t tűztem ki célul. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen kivonom magam a forgalomból, hanem azt, hogy kicsit változni fognak a súlypontok.

2017-ben nagyon sokat fogok lovagolni. Főleg a saját lovamon, Eddyn, aki reményeim szerint tavasszal/kora nyáron érkezik hozzánk. Szeretnék nagyot fejlődni, szeretnék különböző lovas képzéseken résztvenni.

2017-ben szeretném továbbfejleszteni a TÉRTANODA-t. Szeretném bővíteni a kurzus kínálatot, és - igény szerint - növelni az elérhető alkalmakat is.

2017-ben rengeteg saját és családi építkezős projektük lesz, az energiáimat főleg ezekre fogom fókuszálni, így - sajnos - kevesebb időm marad majd új munkák vállalására.

De 2017-ben is folyamatosan posztolok, és megosztom veletek az igalmas történéseket. :)))

Nagyon köszönöm, hogy ennyien támogattatok engem 2016-ban is!!! Köszönöm Nektek, az olvasóknak, partnereinknek és munkatársainknak!!!

Nagyon boldog és tartalmas 2017-et kívánok mindnyájunknak!

SHARE:

6 megjegyzés

  1. Kedves Petra !
    Az eredményei nagyon szépek és valóban Önnek a leírtak alapján is remek éve lehetett. Talán irigylem is kicsit, hisz nekem 40 év szolgálat, két diploma után sem volt ilyen csodásnak tűnő!
    Igy kicsit talán, jobb szájízzel olvasnám az Ön beszámolóját kissé szerényebb kivitelben, és most itt nem a szakmai feladatok élményeire szépségeire gondolok.
    A leírása alapján kissé szégyenlem, hogy ez évben és jövőre sem tartok majd saját lovat, nem kezdtem az évet Dél-Amerikában stb. Biztos, hogy a mai világban, amikor sokunknak nem könnyű az élet, -szükség van ilyen mértékű polgár pukkasztásra. Például azon gondolkodom, hogy mit is mondjak a 14 éves lányomnak, amikor azt kérdezi: anya mi miért nem tudunk jövőre Peruba menni?
    Szeretem a munkáit, Önt is tisztelem, és az én véleményem csak egy a sok ezerből akik Önt olvassák- elenyésző kisebbség a statisztika szerint is, de talán ez is érdekli Önt- remélem!
    A következőkben is változatlanul sok sikert és szerencsét, örömet és gazdagságot kívánok a munkájához! Üdvözlettel: Faragó Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika!
      Köszönöm a levelét és az őszinteségét!
      A kommentje elgondolkodtatott, és izgalmas beszélgetést generált itt az irodában arról, hogy mik a blogolás határai…
      Én úgy döntöttem, hogy viszonylag nagy betekintést engedek az életembe. Egyrészt, mert nincs okom titkolózni (anyagilag transzparensek vagyunk), másrészt, mert ez egy személyes blog, mindennel foglalkozik, ami engem érint, és aminek van térkultúrális vonzata. Az utazásaim nagy hatással vannak rám és a munkáimra. Nekem fontos erről beszámolnom, hiszen ez nagy szakmai előny: élőben vagyok benne a világban zajló folyamatokban, és ezt beépítem a munkásságomba.
      Egyébként üzenem a lányának, hogy az én két gyerekem se jött velünk Peruba! :)
      Üdvözlettel,
      Petra

      Törlés
  2. Kedves Petra!

    Gratulálok a sikereidhez! Érdeklődni szeretnék, hogy Csilla esetleg tervezi-e az otthonterápiás rovat folytatását. Elgondolkodtató írásai nagyon illettek az igényes blogodra. :)

    Köszönöm szépen előre is a választ!

    VálaszTörlés
  3. Igen, Csilla abszolut tervezi. :-) Van még kis megküzdenivalóm magammal (és a naptárammal) gyakoriság és témaválasztások kapcsán, mihelyst vége csatának jelentkezem. És köszönöm a kérdést, jól esett. Buék mindenkinek!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.