2017. január 13., péntek

Dekorálj bútorfrontot!


Egy lelkes és szimpatikus csapat vállalkozását hoztam ma Nektek bemutatásra.

A Frontdeko életrehívói a reklámszakmában kezdték standok, installációk építésével, majd fokozatosan nőtt a lépték, bővült a profil, ahogy gyűltek a sikeres megbízások és tapasztalatok. Amolyan organikus módon, ahogy az az elhivatott csapatok esetében lenni szokott: jött egy probléma, megoldást kerestek rá, miközben rengeteget tanultak a folyamatosan felbukkanó újabb és újabb technológiákról, anyagokról, lehetőségekről. Mostanra teljes palettáját nyújtják a marketing anyagok tervezésének és gyártásának, de nem is emiatt írok most róluk… :)

A számunkra (és számotokra is) igazán izgalmas szegmensük szintén egy korábbi megbízásból nőtte ki magát önálló üzletággá. Egyedi mintájú bútorfrontok és üvegfelületek (illetve ezek mellett tapéta, óriásposzter) kivitelezésével bízhatjátok meg őket.

Mivel a terek hangulatának az ilyen eszközökkel történő alakítása nem tartozik az “olcsón összedobom, aztán majd egy év múlva lecserélem” típusú megoldások közé, ezért fontos, hogy a kivitelezést mindig előzze meg alapos tervezés és átgondolás! De ha elég bátrak vagytok és van egy jó ötletetek, akkor nagyon ütőseket lehet vele létrehozni! Mindjárt mutatok is pár példát, ahol nagyon ráéreztek!

Kezdjük például a bútorfrontokkal. Legritkábban jut eszünkbe bútorfrontot dekorálni, pedig pont ezzel alkothatunk igazán egyedit! Pop Art rajongók figyelem!

Lényegesen finomabb és visszafogottabb hangulatú ez az étkező, ahol a fal és a hozzá gyártott egyedi bútorfront szépen összefogja a teret:

Ez ismét egy étkező, de ez a különleges szekrény más helyiségben is szuperül mutatna!

Az egyedi bútorfront nyomtatás 24 500Ft+áfa/m2 árnál kezdődik a Frontdekonál.

Egyedi üvegfelületekkel privát otthonokban ritkábban találkozunk, inkább irodák, üzletek enteriőrjeire jellemzők, ahol viszont remekül megoldja a funckiók elhatárolását, úgy, hogy közben nem blokkolja a fényt, azaz könnyed és szellős marad a tér. Imádom például ezt!

Vagy ezeket. Nincsenek agyonbonyolítva, a minta vagány, a szín visszafogott, a végeredmény ettől ütős!

Otthoni környezetben is előfordul azért az üveg mint térelválasztó elem, leggyakrabban a fürdőszobában találkozhatunk vele, mint a zuhanykabin határoló fala. Ritkán használják ki a lehetőséget, pedig egyszerű módja ez a helyiség tuningolásának…

Érdekes ötlet például ez az alábbi, ahol a történelem egy intim pillanata szellemképként sejlik fel a zuhany üvegfelületén. Gyönyörűen működik az egyszerű fekete csempével.

Zuhanyfal "popartosítva", amely pont a kényes részeket takarja… :)

Igaz, ez itt nem privát lakás, de a mai design hotelektől mindig el lehet lesni egy-egy okos fogást. Például, amikor a zuhanyzó az ágy mögött található és csak egy üveg választja el egymástól a két teret.
Nem szokatlan megoldás már manapság a konyhapult feletti falszakaszt üveggel dekorálni. Azt azonban még kevesen tudják, hogy nem csak színezni lehet ezeket a felületeket, hanem tetszőleges mintával megnyomni is. Romantikus lelkületűek a teljes családi képtárat rátervezhetik, a kreatívabbak pedig bármilyen vad irányba elmehetnek… 

Egy korábbi munkánkban az előszoba design tapétája köszönt vissza a konyhapult feletti üvegfelületen. 
Ilyen volt a tapéta: 

És ilyen lett a konyha:

És ennél még extrémebb irányba is lehet folytatni….

De a kevésbé bátrak beérhetik egy fekete-fehér designnal, ami szintén ütős szerintem…
Sokszor kérdezitek, mennyibe kerül ez a megoldás, hát most lerántjuk a leplet… 

A nyomtatott üveg irányára 39.500 Ft+áfa/m2.

Ha érdekel valamelyik megoldás, nagyon jó szívvel ajánljuk a Frontdekot, akikről itt tudtok meg többet:  www.frontdeko.com


Képek forrásai: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, ittitt, itt és itt


SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.