2017. február 27., hétfő

Képek a falra, de honnan?


Egyik múlt heti posztom a galéria falakról szólt, és egy olvasónk megkérdezte, hogy honnan szoktam képeket találni. Nem bonyolult pedig, hiába tűnik annak… Amióta itt az ETSY oldal, könnyedén jutsz kézműves dolgokhoz az egész világról: (önjelölt) képző- és iparművészek hada áll sorban, hogy eladja portékáit, Neked csak ki kell választani, mi tetszik, kattintani kettőt, és postán érkezik a kért műalkotás.

Hogyan válogatom ki a rengeteg kínálatból, amit a falra szeretnék aggatni?
Beütöm, hogy www.etsy.com. Az oldal tetején felugró "What are you shopping for?" kérdésre beírom, hogy "photography" és rányomok a "Search" gombra. 

A bal oldalon megtalálható szűrőkben eszközölök még némi beállítást. A "shop location" mezőben nem  a Hungary-t szoktam választani, hanem "Choose a custom location"-ra klikkelek és beírom, hogy "Europe". Még alul megnézem, hogy automatikusan beállította-e a "Ship to" rovatba, hogy "Hungary", ez általában stimmel, ezután elkezdek nézelődni a feladott képek között…. 

Ilyet lehet találni:
Állatoknál maradva, ez is szuper-cuki szerintem:

A madaras kép kék színeihez jól mutathat még egy végtelen víz is:

Aztán, ha kinézegettem magam a fényképek között, akkor a keresőbe új paramétert ütök be. Most megnézegetem a nyomatokat, azaz beütöm a felső kereső mezőbe, hogy "artprints". Újra be kell állítani, hogy Európából (nem muszáj, de így kicsit barátibb lesz a szállítási költség). 

Ilyeneket tudok itt találni például, de van még több ezer...:





Aztán az is eszembe szokott jutni, hogy szeretem az aquarell technikát, mert olyan finom hangulatú képek készülnek vele. Így megint beütöm a keresőmezőbe a tutit: "watercolor". Megint beállítom a részletes keresőt, és itt is nézelődök egy sort. 

Jók ezek a térképek például:

Divatosak a zöld levelek:

De vannak absztraktok is:

Aztán van, hogy az egyik képre klikkelve, a jobb oldalon meglátom a művész többi képét is, és innen válogatok, gyakran más stílusban. Most is ez történt: amikor erre a kék vízfestékes képre klikkeltem, megláttam oldalt a modern, absztrakt képeket, és eszembe jutott, hogy most azt fogom beütni a keresőbe, hogy "modern wall art", ami után a felkínált opciókból kiválasztom a "Prints" verziót (hogy ne legyen olyan drága…). 
Ezekből is letöltöttem Nektek kettő tetszetőset:

Hát így szoktam kalandozni az Etsy oldalon és válogatni az össz-európai kínálatból. Nektek is sok sikert kívánok hozzá!!! :)
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.