2017. február 16., csütörtök

Munka végi ötletelés: nyaraló dekorálása

Tegnap Balatonon jártam, hogy egy gyönyörű modern nyaraló utolsó simításait nyélbeüssük…  Sok mindent kiválasztottunk már, meg is vettünk őket, most pedig végre megnéztük a bútorokat / tárgyakat a helyükön, hogy átgondoljuk még azt a néhány dolgot, ami hiányozhat…   

A nappali kanapé mögötti fala például képért kiált… Nagyon modern térről van szó: matt fehér fogantyú nélküli konyha fehér bárasztallal, minimál kandalló, egyszerű, letisztult tér és lámpatestek. Arra gondoltunk, hogy nem gondoljuk túl, sőt még azt se bánjuk, ha a design elég direkt, és Zékány Judit egyik grafikáját választjuk. Kicsit átbindzsizve (kép feljebb), reméljük, megteszi értünk… :)
A fő hálószobában kész szituációt kaptunk a házzal… Adott egy ablak a fürdő és a hálószoba között, hogy zuhanyzás, mosdás közben is lehessen gyönyörködni a páratlan panorámában. A tulajdonosok életvitele miatt muszáj valamilyen árnyékolóban gondolkodnunk, hosszas vívódás után végül a rolót választottuk. Készítettem két montázst roló színárnyalatokkal, ezeket nézegetve végül arra jutottam, hogy a fehér lesz a nyerő! 
Az vendégszobákat is teljesen berendeztük, már csak a falravaló hiányzik. Arra gondoltam, hogy a láda fölé egy tükör volna mutatós, de valamilyen modern verzióban, hogy ellensúlyozzuk a népies hangulatot. 
Egy ilyen kerek szerintem nagyon menő volna… 
Az ágy is készen van, és mind imádjuk ezt a vízzöld-beige kompozíciót! Csak még a falra raknék valamit… 
… például egy fekete-fehér balatonos rézkarcot. Újabban szeretek egy kisebb, visszafogott képet akasztani az ágy fölé...
Ezeken kívül persze még vannak helyiségek, és dekorálandó felületek, szóval szépen elment a nap… Gondoltam bevezetlek Titeket egy-két ilyen döntési helyzetbe, és megmutatom, hogy milyen módszerrel próbálom belőni az optimális megoldást. Nektek is az ilyen montázs szerű megoldást javaslom.
Nemsokára nagyon komoly házbemutató érkezik… :)
SHARE:

9 megjegyzés

  1. Nagyon szuper ez a Lake Balaton poszter. Egyedi darab / vagy lehet valahol megvásárolni? Köszi. Niki

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

  3. Szia Petra! Megkérdezhetném, hogy a Balaton poszteres falon a 2 db fali lámpa honnan van és milyen típusú?
    Pont ilyen 'falba simulót' keresek már jó ideje. Nagyon szuper lett ez a modern nyaraló! :)
    Köszönöm, Angi

    VálaszTörlés
  4. Szia! Az utolsó fotón látható ágy fölé szerintem nagyobb méretű kép kellene. Vagy álló formátumú. Ez most olyan esetlenül árválkodik ott. Amúgy nagyon tetszik a letisztult hangulat, a színvilág.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Érdekelne, hogy a hálószobában milyen burkolatot használtatok? köszönöm :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.