2017. február 10., péntek

Referencia: glamour-rusztik otthon


Jó lakást tervezni nagyon könnyű… Mármint - nem létező szerénytelenségemet félretéve - nekem. :) És persze mindenkinek, akinek van érzéke hozzá: stimmeljenek a funkciók, legyen benne egy kis ötlet, legyenek jók a színek és a stílus. Akinek ez nem jön zsigerből, annak persze egy átalakítás kín-keserves munka, és a jó lakás talán már itt elbukik, de nekünk, akiknek ez a kenyerünk, ez azért alap kell legyen.  És igazi otthont tervezni?! Na, aaaaz már kihívás!!! Sok a buktató... Egyrészt múlik rajtunk, szakembereken, hogy megadjuk-e azokat a kereteket, amelyekbe bele lehet álmodni a nagybetűs OTTHONT, és még több múlik a lakás/ház lakóján: van-e késztetése, hogy a személyes tárgyaknak és műalkotásoknak egy olyan egyvelegét hozza össze, amelyből összeáll a végső (és egyébként állandóan válozó) kép. Én - a szakember - hangulati montázsok, látványtervek formájában teszek ajánlást a falak dekorálására, a tér egyedivé varázsolására. Viszont - rossz hír - a jó műalkotás nem jön szembe parancsra. Kutatunk a kezdetektől fogva, de a folyamat lassú… Fogom a megrendelő kezét, akár évekig. Nyitott szemmel járok, ha látok olyasmit, ami egy általtalam (akár 6 éve) tervezett lakásban jól mutatna, lefotózom, és elküldöm… És fordítva. A megrendelőim nagyon sokszor küldenek fotókat, hogy ezt, meg azt kinézték, és szerintem jól menne-e az adott helyiségbe… Imádom ezt a folyamatot!!! Mert tudom, hogy a végeredmény az lesz, amiért ezt az egész "munkát" csinálom: a TÖKÉLETES OTTHON. 
Tegnap felugrottam Kingáékhoz, hogy megnézzem, akkor most már tényleg készen vagyunk-e…. És tátott szájjal jártam körbe… Minden kis részlet a helyére került! Öröm olyan megrendelővel dolgozni, akinek szenzációs stílus érzéke van, akit érdekel a design, aki maga is össze tud állítani - például - egy kép-falat, és örömmel válogat a kiegészítők között.
Kinga azt mondja, amióta beköltöztek, sokkal kevesebbet utaznak: nincs kedvük kimozdulni otthonról, annyira szeretik. Kell nekem ennél nagyobb bók? NEM! 

Gyertek, nézzetek körbe! Ismerős lehet nektek, már posztoltam a lakásról "majdnem kész" képeket. 
Ezt itt péltául a nappali: a beépített, létrás könyvespolccal, az álatalam tervezett egyedi csillárral, és Kinga szépséges kép-falával. 
A nappalit csak egy széles nyílás választja el az étkezőtől… Itt (is) minden darabot nagyon gondosan válogattunk…
A nagy asztalt egyedileg gyártattuk le a terveim alapján. A "csicsás" fazonhoz végtelenül egyszerű Panton székeket választottunk. Felette az indiából hozatott sputnyik csillár. 
Az étkező egyik fala korábban tégla volt, most viszont spéci, "lekoszlott" designt kapott, amelyet képzőművészek valósítottak meg. 
Az étkező másik oldalából lehet bejutni a falatnyi konyhába. A méret adottság volt, ám igyekeztünk a legtöbbet kihozni a kicsi, és furcsa formájú helyiségből. Kinga azt mondja, nagyon szeret itt főzni! :)

Sok ki-be ugrás nehezítette a tervezést, de végül egy funkciójában tökéletes konyhát tudtunk létrehozni. 
Kukucskáljunk be a hálószobába…. 

A megrendelő pár egyedül él, így nem volt szükségük ajtóra a hálóban. A folyosóról nyíló helyiséget grandiózus függönnyel választottuk le, hogy vizuálisan szeparálható legyen, ha vendég száll meg a lakásban. 
Az ágy feletti tapétát egyedileg készítettük, ezt esete melegfényű led világítja meg. 
Az ággyal szemben található a mindent elnyelő beépített gardrób...
A fürdőszobának sajnos nem lehetett saját ablaka, ezért nyílást terveztem a szomszdos mosókonyha irányába, ahonnan természetes levegő tud érkezni, és egy kis fény is… 
Fürödni persze hangulatfénynél a legkellemesebb...

A helyiség nem kicsi, de sok funkciónak kellett helyet találni: a kád és zuhany mellé még egy infra szaunát is be kellett álmodni. A zuhanyzó és az infrakabin egymás mellett kaptak helyt, az így keletkezett "dobozt" kívülről fahatású kővel burkoltattam. 
A zuhanyzó mellett alakítottuk ki a mosdót. A mosdószekrényt egyedi tervek szerint gyártattuk le, a pácolást a fahatású burkolathoz igazítottuk. A pult technikai kőből készült. 
Terveztem világítást a zuhanykabinba is… :)
Még az előszobát hagytam ki…. Itt található az egyedi tervezésű fém tolóajtós szekrény, amely mindnet elnyel…

És az egyedi tervezésű és gyártatású keskeny konzol asztal. 
Tegnap, ahogy beszélgettünk Kingával, nevetve jutott eszünkbe, mi hogy nézett ki, mikor megvették a lakást… Nagyon nagy öröm volt nekem körbemenni a szép lakáson, amit olyan nagy gonddal terveztünk, és készítettünk el. Gratulálok Kingáéknak, hogy ilyen szépen sikerült belakni az új otthonukat, és nagyon köszönöm a bizalmat! További sok boldogságot benne! :)
SHARE:

27 megjegyzés

  1. Gyönyörű ez a lakás, már akkor is látszott, hogy csodás lesz mikor még nem voltak kiegészítők, de így tökéletes! Az ilyen eredményhez tényleg kell egy "olyan" megrendelő is :)

    VálaszTörlés
  2. Szívből gratulálok, gyönyörű, egyedi, minden szegletében különleges! :)

    VálaszTörlés
  3. hát ez!! :OO ámulatba ejtő, nagyon gratulálok. az előszobai lámpákról egy kis infót lehet kapni?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Arany textilkábel réz foglalatokkal, amelyeket aztán különböző magasságokban lógattunk be. Egy gipszkarton táblát lyuggattunk át, emögött van bekötve. A gipszkartont pedig egyszerűen beépítettük, és reménykedünk, hogy a lámpák bekötése soha nem jön szét… :)))

      Törlés
  4. Petra az isten is lakberendezönek teremtett! Csodasan harmonikus,esztetikus, OTTHON nyugtato szinekkkel.! Csak szuperlativuszokban tudok beszelni! Remelem megnyered a versenyt:-)Csak egy van belöled! SZORITOK!/Agnes

    VálaszTörlés
  5. Nagyon hangulatos, barátságos és elegáns a lakás, Megkérdezhetem, hogy a fényáteresztő függönyök milyen anyagból vannak?

    VálaszTörlés
  6. Imádom ezt a stílust! Gratulálok! A farakás ytong-os részt mivel festettétek?

    VálaszTörlés
  7. Pataki Judit (Lakberendező)2017. február 10. 14:35

    Gratulálok! Kevés hasonló munkát láttam az elmúlt időben. Kritikus lakberendezőként fogadd őszinte elismerésemet.Remélem mások is csatlakoznak hozzám a szakmából:)

    VálaszTörlés
  8. Az utolsó mondatot ha olvassa az elöző tulajdonos biztosan rosszul lesz, jártam a lakásban mikor még árulták és el volt ájulva, hogy micsoda csodát alkotott.
    Mi lett a második hálóval? Vagy az a lomtár? Vagy sikerült 110m2-en egy egy hálós lakást csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha...biztosan az a lomtár, ott tartják az előző tulaj " micsoda csodáját " vagy oda ássák el azokat akik már jártak a lakásban. Önnek tényleg ennyi a véleménye a képek láttán ??????
      Az utolsó mondattól talán nem lesz rosszul az előző tulaj: " További sok boldogságot benne! :) " .

      Petra! Ezt a lakást csak imádni lehet. Minden pontja összhangot és hangulatot áraszt magából, kifinomult és ízléses alkotás (valószínűleg RO AN is ezt szeretett volna mondani csak nem találta a megfelelő szavakat).

      Törlés
    2. :) Hát pedig a félkésznél is kevesebb volt... A második háló gym lett, és vendég szoba, van egy téglafala, gépek és kinyitható kanapé. Nem rossz, nem lomtár, de nincs jelentősége, ezért nem készítettem képet. Majd pótlom. :)

      Törlés
    3. Kedves Névtelen Honvéd!
      Kiváncsi voltam mit tettek a harmadik szobával, de ezek szerint ez egyesek számára elfogadhatatlan, A lakás tényleg mutatós és harmonikus, mint az összesnek ennek is vannak hibái, többek között a számomra túlzsufolt nappali és a hálószoba ajtó hiánya, akár nagyobbítani is lehetett volna a nappali ha nincs szükség a második hálóra, de nyilván a megrendelőnek ez így tökéletes.

      Törlés
  9. A lakás gyönyörű, egyedi és finom tárgyakkal, megoldásokkal.A pénz és az ízlés találkozott: Mert azért valljuk be, hogy átlag feletti pénztárcával kellett, hogy rendelkezzenek a tulajdonosok.

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű, gratulálok.
    A stílus is közel áll hozzám, de ami inkább megfogott, hogy időtlen és határon túli stílus. Bárhol lehetne a világon.
    A harmadik, vendég/gym szoba akár gyerek szoba is lehet a jövőben.
    A hálószoba függönye pedig nem túl nagy felfordulással akár még ajtóvá is alakulhat, ha az élethelyzetük azt kívánja majd meg.
    Addig meg csak lazán és stílusosan!!!!
    Edit
    Ja és egy kérdés: Az étkező gyönyörű "régi" fala érdekelne, hogy hogyan készült?
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat, Edit! A "koszlott" falat Veress Zsolt és Szász Sándor festőművészek készítették. Küldtem nekik inspirációs fotókat és az alapján. Nagyon kedvesek, gyorsan és gördülékenyen ment a munka! Az interneten meg lehet találni az elérhetőségüket, de privátban szívesen átküldöm Zsolt e-mailjét!

      Törlés
    2. Igen van az az élethelyzet, hogy ketten laknak egy lakásban és van aki aludni szeretne és van a ki pedig nem. a fotók alapján pedig nem is olyan egyszerű mert nincs fogadó fal, ez nem von le az esztétikumból csak nem igazán használható.

      Törlés
    3. Külön a tulajdonosok kérésére alakult így. Nekem - de másnak sem - tiszte megítélni, hogy ők milyen módon érzik jól magukat. Egyébként hozzáteszem, hogy nálunk egy nagy 4 szárnyú ajtó választja el a hálószobát a nappalitól, ami mindig tárva-nyitva, még soha nem csuktunk be, függöny pedig nincs, és 4-en lakunk egy házban. Ahány ház, annyi szokás, egyszerűen nem indulhatunk ki magunkból. A tervezőnek az a feladata, hogy jól feltérképezze a szokásokat, az igényeket, és ehhez mérten ajánljon megoldást. Ez nem jelenti azt, hogy a kívánt hülyeséget is megtervezi, hanen azt, hogy megismerve a mindennapok menetét, segít kitalálni az optimális elrendezést. Egy éve már bent laknak, és még nem merült fel gondolatban sem az igény, hogy ajtó kéne, sőt a függönyt se húzzák be soha.

      Törlés
  11. Igazán stílusos, grandiózus, és gyönyörű!! (Két gyermekkel, és szeparált helyiségekkel rendelkező házban élünk.. ;) )
    Gratulálok Petra, minden elismerésem a Tiéd! Az jutott eszembe mikor megláttam (az általad hozott, posztolt inspirációs képekből kiindulva), hogy olyan igazi spanyolos lakás (mondjuk Barcelona közepén...) Ügyes vagy nagyon, jó erre az oldalra benézni! Szeretettel: Ági

    VálaszTörlés
  12. Kedves Petra!
    Gratulálok, ez a lakás egy remekmű! Egyben szeretnék érdeklődni, hogy ki csinálta a fémkeretes üvegfalat, ablakot.
    Üdvözlettel:
    Erika

    VálaszTörlés
  13. Kedves Petra! Elképesztő, hogy milyen fantasztikusat alkottál megint... ötvözöd a nagystílű, designos stílust a lazasággal és vagánysággal. Talán a személyiséged ilyen, és ez sugárzik át a tereken, amelyeket kialakítasz. Persze minden elismerésem a megrendelőknek is, akikről hasonló jókat tudok mondani :)! És egy kérdés a végére: honnan van az az érdekes állólámpa a nappaliban?
    Minden jót!
    Gabi

    VálaszTörlés
  14. szeduletes a hasonlosag :) https://www.facebook.com/theqvestshop/photos/a.427618984444.200807.90023214444/10155159465494445/?type=3&theater
    Nagyon izgalmas alkotas!!

    VálaszTörlés
  15. Kedves Petra,
    gyönyörű lett a lakás! Én is érdeklődnék, hogy hol lehet osztott fém ablakot csináltatni. Hasonlót képzeltem a mi fürdőszobánkhoz is.
    Nagyon köszönöm,
    Dalma

    VálaszTörlés
  16. Gyönyörű az egész! :)
    Szeretnék érdeklődni, hogy ki csinálta a fémkeretes üvegfalat, ablakot???

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.