2017. március 21., kedd

Ay illuminate

Van egy lámpa típus, amin nagyon régen megakadt a szemem… Rendre el is felejtem, hogy írni is szeretnék róla, de nemrég egy kolléganőm rákérdezett, hogy tudom-e melyik az általa átküldött képen szereplő darab, és erről aztán eszembe jutott, hogy most már tényleg megírom ezt a posztot. 

Szóval… A képeken szereplő bambusz vázas, finom selyem anyaggal bevont lámpáról van szó, amely a - leendő vidéki házunk miatt felduzzadt - rusztikus fotógyűjteményem sok darabján feltűnik… Talán sokan néztétek már ezeket a gyönyörű világítótesteket, úgyhogy gyorsan le is rántom a leplet.

A holland Ay illuminate design társaság legnépszerűbb lámpái ezek, amelyeket különböző méretben és színekben kapni.  A lámpát Z-nek hívják, amelyet egy szám követ attól függően, milyen méretű és anyagú darabról van szó. 

Ez például két különböző lámpa, az egyik selyemmel, a másik pamuttal. Z1 és Z2 lámpák.
Ez a fekete valószínűleg a Z1 silk cashmere dark. 
Z2 ona gray smoke
Szerintem ez is az...
Ez meg a Z2 ona sisal net tea dyed knitted lesz... 
Z1 black
Jó nézelődést, és jó vásárlást kívánok. Bár a lámpák - igaz, könnyedek - nem éppen olcsók: 600 euro körül mozog az áruk. 

Képek forrása: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Nekem most ezek a lámpák nagyon nem...ár-érték arányban nagyon rosszul teljesítenek.Merítőhálóra emlékeztet a forma és az anyaghasználat, sőt, szinte teljesen olyanok.Nincs kitalálva ez a lámpa, semmi művészi vagy innovatív nincs benne.Számomra ez a sznobizmus fajtája, ha valaki ezért képes 600 euró-t kiadni.Az utolsó különösen gagyinak néz ki.Remélem, nem sértettem meg senkit, nem állt szándékomban:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy! Tök jó, hogy megosztod velünk a véleményedet! Én pont azt a - szerintem szándékos - esetlenséget szeretem ebben a lámpában, ami miatt Neked "nincs kitalálva". De az a jó, hogy ízlések és pofonok! :)

      Törlés
    2. Nekem is kedvenc lámpám! Ráadásul pont azért, mert halászhálóra emlékeztet:) A varsák alakja önmagában annyira szép, hogy némelyik számomra már szinte műalkotás értékű. Szerintem a forma lámpáért kiált(ott).
      Ági

      Törlés
  2. Nehéz eldöntenem, hogy imádom vagy nagyapám horgászkészletében látnám inkább szívesen! Úgy vélem önmagában nem tudna mutatni, de ha olyan bútorokat választunk hozzá, ami mind színében, mind stílusában passzolni tud hozzá, akár még impozáns darabja is lehet az otthonunknak! Habár, nekem ainkább az ilyen régebbi, vintage lámpák jönnek be leginkább: http://lakberinfo.hu/stilus/design-targy/2017-03-08-kortalan-szecesszios-lampak-torteneti-megvilagitasbol/

    üdv, Kati

    VálaszTörlés
  3. Egy letisztult belső betonfelülethez ez a selyem lámpa kasmír sötét színben, szinte tökéletes választás. Félig áteresztődő fénye igazán ki tud emelni egy nappaliban gondosan elkészített falfelületet.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.