2017. március 17., péntek

Kika és Mömax kedvencek

Na, már beharangoztam Nektek a Facebookon, hogy bejártam az Ikea két nagyobb konkurenciáját, akiket a design érzékeny sznobok (közéjük számítva egyébként magamat is) szeretnek fikázni… 
Jelentem, mindkét áruház kínálatának nagy része hozza a várakozásokat: sok bútorlap, kevés igazi design, időnként hajmeresztő darabok, de jó hír, hogy egy jószemű szakmabeli kincsekre tud bukkanni mindkét helyen. 

A KIKA válogatott kínálatával indítok, és mindjárt a kedvencemmel… Minden olyan munkánál, ahol jó áron kell kinyitható kanapét találnom, jellemző egyfajta elakadás: nagyon nehéz teljesértékű kényelmes darabot találni ebben a műfajban. Jelentem, megtaláltam!!!! A Kikának ez a kanapéja nem csak ebben a merész színben kapható, elég sok jó kárpitmintát láttam hozzá. A minősége nem éppen "olasz", de ár-értékben szerintem verhetetlen: 199.990 Ft.
Egy szép, egzotikus fa íróasztalon is megakadt a szemem. Ez 99.900 Ft, a guruló tároló hozzá 55.900 Ft. 
Visszaugorva a kanapékhoz… Ez a kicsi, kinyitható darab is cuki, és csak 79.900 Ft. 
Klasszikus formavilág és minőségre is jobbnak tűnik. A kanapé 259.900 Ft. 
Fa rusztikus dohányzóasztal 69.900 Ft. 
Mindkét helyen rengeteg műnövényt kapni, vannak közöttük egészen élethűek is, mások meg tényleg nagyon műanyagosak. 
A Kika szőnyegosztályán kaphatóak kézzel készített szőnyegek is. Ez például egy hatalmas kilim, ennek megfelelően jó drága: 600.000 Ft. 
Tükörben mindig nagyon erős volt a Kika...
Zsolnayt is kapni!
Ezek az egyszerű, festetlen Zsolnayk a kedvenceim, és olcsóbbak, mint az ázsiai kamu darabok!!! Hoztam egy példát… 

Ezt a leveses tányért a Butlersben lehet kapni "EATON PLACE" néven és 1.990 Ft-ba kerül…


Ez pedig az eredeti Zsolnay levesestányér 1.699 Ft-ért… Na, melyiket vegyük meg? :)
Aki egy kis glamourra vágyik, annak hasonló áron van arannyal festett kollekció is.  Kicsit drágább (a leveses tányér árát pont nem fényképeztem le…), a lapos tányér 1.799 Ft, a leveses kábé kétszázzal lesz drágább… 

És akkor térjünk át a Mömax kínálatára. Budaörsön kb. egymással szemben található a két áruház az autópálya két oldalán…

Rengeteg olyan darabot találtam a Mömaxban, ami pár éve designer berkekben nagyon futott, ezért elkezdték tömeggyártani őket Kínában, és így most a nagyközönség számára is könnyedén elérhető. 

Ilyen például az Acapulco fotel. 15.990 Ft, kintre-bentre menőség. UPDATE: Merci üzeni, hogy vett egy ilyen széket, de azonnal viszi is vissza. A váz fém helyett műanyag és - ezt szó szerint idézném - "összerakhatatlan szar konstrukció, nem ajánlom senkinek". 
A másik ilyen műfaj a kötött puff, aminek itt a legkedvezőbb az ára, 14.990 Ft. Ráadásul tényleg szép az anyag és jók a színek.
Kanapéban találtam egy-két egészen jót. Az lábtartós-klasszikus nekem mondjuk soha nem volt értelmezhető műfaj, de elég jól mutat ebben a méregzöld bársony huzatban.
Bársonyban egyébként elég erős a Mömax… Nagyon jók ezek a hatalmas párnák, és több klassz színben kaphatóak. 
Most divat a vintage, meg a romantikus-klasszikus, gyártják is az ezekre hajazó kanapékat dögivel. Itt egy mutatósabb, kinyitható verzió. 239.900 Ft. 
És van egy-két marha jó fotel. Nagyon tetszik a kék mellett az a fekete lábú, mintás darab, 49.900 Ft-ért meg pláne!
Ez a kanapé életben még jobb színű, ráadásul hatalmas (270 cm széles). 399.000 Ft az ára, de a múlt héten akciós volt, így én - az utolsó utáni napon - 299.000 Ft-ért jutottam hozzá! Egy kiadásra szánt lakásba megy.
A textil részlegen rengeteg párnával találkozni…

Tök szuper kosarakat találtam!!!! Ezek a fekete-fehérek nagyon bejönnek...
És még jobban ezek a szennyes kosárnak alkalmas fedeles darabok. 
Mű növényből itt is van kínálat...
És kapható egy-két egészen jó lámpa is… Ez a kék üveg búrás és a fekete is kb. 10.000 Ft-ba kerülnek. 
Persze a fentiek szelektált darabok… Azért hoztam egy életképet a kanapé-osztályról, hogy lássátok a nagy átlagot. 

Nyilván tök jó volna, ha mindenki megengedhetné magának a drága olasz bútorokat. Örömmel terveznék be Flexform, vagy Minotti kanapékat mindenhová, de a két milliónál kezdődő árak nem nagy réteg számára elérhetőek. Azt gondolom, hogy jó ízléssel és nagy utánajárással meg lehet találni a szép darabokat máshol is. Viszont mindenkit óvva intek attól, hogy igazi minőséget kérjen számon ezektől a bútoroktól: olcsó húsnak híg a leve. Sajnos ez tényleg így van… Egy kanapé árát befolyásolja a szerkezetének az anyaga, a rugók, szivacsok, töltelékanyagok és a kárpit minősége, és sajnos a minőségi anyagok drágák… Ettől függetlenül igenis örüljünk, hogy a nagy áruházak jóvoltából mindenki hozzá tud jutni esztétikus darabokhoz… Mert az ízléses otthon tényleg nem pénz kérdése!

SHARE:

7 megjegyzés

  1. Minden névtelenül érkező fanyalgó kritikát azonnal törlök! A névvel vállalt véleményeket megköszönöm!!!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ezektől a tömegkanapéktól falra tudnék mászni. A felkutatással ment el nekem is legtöbb időm. A mi városunkban ( megjegyzem megyeszékhelyen lakom!) kb.egy bútorboltban kimerült a kínálat, úgyhogy a netet bújtam sok héten át. És jól döntöttem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehéz… Én mondjuk a letisztult és egyszerű kanapékat preferálom, ebből elég nehéz jót találni, mert az egyszerűség akkor mutat jól, ha visít róla a jó minőség…

      Törlés
  3. Szia Petra, szívesen látnék egy hasonló összeállítást kárpitozott franciaágy témakörben. Abban is kíváncsi lennék a véleményedre, hogy érdemes-e csináltatni ha az ember lánya nem talál az elképzelésének megfelelőt. Előre is köszönöm.
    Bori

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom a franciaágyas kéréshez! Szétmentek az ikeás fakeretes matracaink és vennék új ágyat. Az ikeában egyetlen ágyneműtartós van, a Malm, + a matracok, kb. kétszázezer. Amit eddig máshol láttam, mind ronda. Felmerült, hogy jobb matrachoz érdemes-e csináltatni alapot. Megköszönném, ha körüljárnád.

    VálaszTörlés
  5. Hogyan van az, hogy ILYEN NAGYSZERŰEN, és letisztultan? világossá tetted pl. a kanapé kérdést, KEDVEM támadt azonnal beruházni egyre. /tudás? :)/ Mindig örömmel olvaslak, köszönöm: Kati

    VálaszTörlés
  6. Mi a véleményetek a kötött puffról, akinek van, adjon tanácsot, megéri az árát ?,

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.