2017. március 20., hétfő

Lámpát vettem…

… két kattintással…

Március végén végre átvesszük vidéki lakunkat, és gőzerővel nekikezdünk a felújításnak. Néhány részletet már megosztottam veletek, ezeket a "SajátHázProjekt" címke alatt találjátok meg (ITT). 

Már egy ideje érlelődik bennem az étkező… Azt tudom, hogy a kedvenc fehér Panton székeim jönnek velem ide is. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy lám, ezért érdemes eredeti design darabokat választani: egy életre kitartanak…) A rusztikus miliő rusztikus asztalt kíván, ezt tudtam, és az asztal nagyjából meg is van… A lámpán sokat filóztam, míg kikristályosodott a koncepció: muszáj, hogy modern legyen, és "párbeszéd" alakuljon ki a székekkel, különben szétesik a kép. Már egészen régóta van egy nagy kedvencem, még a 2012-es milánói kiállításon fedeztem fel magamnak a Normann Copenhagen Bell lámpáját (ITT), amelyet azóta fehérben is gyártanak… Egyszerűen rájöttem, hogy ezzel lesz tökéletes az összhang. Aztán tegnap kivittem a gyerekeket a Lukas Graham koncertre (aki nem tudná, ez egy dán banda…), és erről eszembe jutott, hogy utána kéne járnom a lámpáknak… :) Na, ma fel is mentem a Normann Copenhagen weboldalára, ahol két kattintással egy nagy összegtől szabadult meg bankszámlám, és remélhetőleg hamarosan tényleg megérkeznek a nagymértű fehér Bell lámpáim. 
Tudom, hogy elég sok pénz, amit erre a két lámpára kiadok. De beismerem, ez a szenvedélyem… Csomó mindenen szeretek spórolni, de van, amin egyszerűen nem akarok: olyanok nekem ezek a tárgyak, mint a műalkotások, és azzal, hogy megveszem őket, szeretnék tisztelegni a tervezők kreativitása előtt. De látjátok: a Panton székek is 10 éve vannak velünk, harmadszor költöznek, és biztos vagyok benne, hogy ezek a lámpák is elkísérnek életünk végéig. 
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra!

    Gyönyörű ez a 3 kombináció! Ezek nem beszélgetnek, hanem megszólalnak és gyönyörűen énekelnek:-)Tökéletesen összeillik a hófehér modern és a klasszikus fa, nekem nagyon tetszik, mert én sem lápát és széket látok, hanem műalkotást és harmóniát. Ez az igazi design, egyszerre műalkotás és praktikus:-) Én sem sajnálnám érte a pénzt, ugyanis azzal, hogy mire költünk azzal egyúttal szavazunk is, pl. hogy fenntartható dolgot veszünk-e vagy sem, vagy hogy ebben az esetben a tervezőt támogatjuk-e vagy sem. Persze jó lenne az is ha több pénze lenne az átlag embereknek, hogy többször megtehessék ugyanezt. De ha úgy nézzük láttam már ennyiért ronda lámpát, vagy óriási lapost tévét is venni embereket, szóval még csak nem is olyan megfizethetetlen egy ilyen gyönyörű lámpa. Sok örömet benne és már alig várom a kész étkezőt is:-)
    Szép napot!
    Klára

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.