2017. április 25., kedd

Megrendeltem a "márványt"

Hogy milyen konyhát szeretnék? Hát olyan modern-rusztikusat… Legyen "deszka" a bútor, de a beépített konyhafal már legyen minimál fehér. És - nem adtam fel - legyen márvány a konyhapult. Persze a természetes kő összes negatív mellékhatása nélkül, azaz ne legyen porózus, koszolódó, tísztíthatatlan… :) Van ám megoldás: a greslap! 
Csodálatos, a márványhoz megszólalásig hasonló lapot találtam a Rokfortban: MIRAGE JW 12… Nem mondom, meg lehet kapaszkodni, a 120x240-es lapok négyzetméter ára 32.000 Ft körül mozog, amire még rájön a szállításhoz szükséges kaloda díja. És ekkor még nem beszéltem a szintén aranyárban dolgozó burkolókról, akik precízen, műhelyi körülmények között felvágják, gérvágják, és összeállítják a lapokból a pultot. Viszont az így kapott munkalapunk mindent ki fog bírni, és tökéletesen gyönyörű felülettel ragyog majd, amíg meg nem únjuk. Mert a greslap a legstrapabíróbb anyagok egyike, amit építkezésben használni lehet. 
Mérlegeltem a vágyaimat, meg a racionalitást - praktikum és költség-költségvetés oldalról - és arra jutottam, hogy ez a Mirage, bár tényleg marha drága, egész egyszerűen tökéletes lesz nekünk… De jól fog mutatni a rusztikus bútorral és a beton padlóval! Már alig várom!!!! :)
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Ha úgy vesszük, nem annyira drága, a valódi fa nekünk is 100 felett volt eyg nem túl nagy konyhába, és utálom, tisztíthatatlan, foltos, stb...A márványhatású gresbe bele tudják vágni a tűzhelyet ugye?

    VálaszTörlés
  2. Egyelőre nem értem, miért szidják ennyien a fát. Nekünk mondjuk még csak egy éve van meg az újrahasznosított fadarabokból ragasztott pultunk, de eddig egyetlen foltot nem sikerült rajta hagyni, pedig nem kíméljük. És mivel eleve nem egységes színű, nehezebben is látszik meg rajta bármi. A világos pulttól az előző konyhámnál megőrültem, mert naponta 5x kellett törölgetni, hogy valahogy kinézzen. Igaz, az egy gagyi laminált volt.

    VálaszTörlés
  3. Hogy kezelted le hakapeszi? Nekünk bio olajjal van, mi kíméljük, és így sem oké. Több helyen olvastam -sajnos vásárlás után - hogy ez az utolsó amit válasszunk, ha lehetséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, most látom csak, hogy anno a mobilról írt hozzászólásom elszállt. Tung olajjal kezelték nekünk, és irtó jól bírja a gyűrődést, nem is gondolná az ember, hogy tényleg egy egyszerű természetes anyag. Csal figyelni kell, hogy 100% tung olajból készült terméket vegyen az ember. Egészen matt marad tőle a fa, és food safe, azaz étellel érintkező felületekre is használható. Egyébként én úgy tudom, hogy a fát bármikor és bármennyiszer újra lehet csiszolni és kezelni, mi még nem próbáltuk, de ha nálatok durva a helyzet, akkor egy próbát megérhet.

      Törlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.