2017. április 27., csütörtök

Új kandalló a helyén! :)

Nem tudom, emlékeztek-e, de írtam egy posztot arról, hogy milyen kandallót szeretnék (ITT). Gyakorlatilag annyira egyszerű darabra vágytam, amilyenről nem is találtam fotót. Mindegyikhez "csatlakoztattak" valamit: fatárolót, könyvespolcot, padkát, stb… Nos, pont ez a legnehezebb a minimál műfajban: önkontrollt kell gyakorolnunk, mert amikor előkerül a kandallós, akkor elkezdünk beszélgetni az elképzeléseinkről, ő pedig megkérdezi majd, hogy "ne dobjuk egy klassz fatárolót az aljába? tudod, olyan nagyon minimálosat….", te pedig ilyenkor elcsábulsz… Majdnem… De aztán megacélozod magad… :) Annyit beszéltünk Lukáccsal, hogy a legtöbb ilyen végletekig leegyszerűsített kandallóban az nem életszerű, hogy a fehér fal "bekanyarodik" a kandallóhoz, és így nekem teljesen reménytelennek tűnik, hogy amikor szeded ki a hamut, akkor az a rész ne koszolódjon. Piros karikával jelzem, mire is gondolok:
Erre azt találtam ki, hogy egy kb 1,5 cm-es fekete kőlapot tegyünk be keretnek, aminek az éle látszik a fronton. Az volt az elképzelésem, hogy a kő így megszűnik külön keretnek lenni, és mintegy összeolvad a tűztérrel… Viszont kb. 1 cm-t túlnyúlik a fal síkján, így megvédi a fehér falat, miközben nincs az az érzésem, hogy van ott még valami… :) Azt hiszem Lukács ezt szenzációsan megoldotta. Engedjétek meg, hogy jó szívvel ajánljam őt, ha kandallóst kerestek, én legtöbbet vele dolgozom, és nagyon megbízható, precíz embernek ismertem meg, aki a legjobb tanácsokkal tudja segíteni a választást, és nagyon tisztességes áron dolgozik! Ferencz Lukács weboldala ITT elérhető.

Egyébként azért megmutatom Nektek, hogy milyen szép kis házat vettünk, amit mostanra sikerült totálisan szétverni. Hahaha… :) A kandalló például sokak által visszasírt darab! :D
Nagy lépésekkel haladunk. Június közepén költözés! :)
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra!

    Hát, ez már most nagyon gyönyörű, hát még ha kész lesz!
    (Az előző tényleg borzalmasan nézett ki) Ráadásul gondolatolvasó vagy pont ilyen kandallót szeretnénk mi is, épp most keresünk egy megbízható szakembert is. Köszönöm az ajánlást:-) A Construmára sajnos nem tudtunk felmenni, akit meg eddig kerestünk kandallóst az meg túl drága volt és ilyen szép egyszerűt és letisztultat meg nem is igazán akart csinálni. Viszont nekünk sajnos a helyünk is nagyon korlátozott, megkérdezhetem a tiétek mekkora lett? Szerinted befér egy hasonló két franciaablak közé is? Kb.1,2 méter hely van a 2 ablak között. Milyen keskeny lehet? A tietek mélysége meglepően keskenynek tűnik. A segítséget nagyon köszönöm!

    Szép napot és estét!
    Klára

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.