2017. július 12., szerda

Egy otthon illata


Legtöbbünk alapvetően vizuális beállítottságú, ki jobban, ki... még annál is jobban. :) Én, ha belépek valahová, rögtön felmérem a terepet, körbejáratom tekintetem a környezeten, nyugtázom a látottakat, rögtön véleményt is formálok, beteszem a “klassz”, az “érdekes”, vagy az “uncsi”/”gáz” dobozkáim egyikébe.

Ismerős, ugye? ;)

Mindeközben - a tudtunk nélkül - folyik egy elég jelentős háttérmunka: minden helyről hang- és illatmintákat is gyűjtünk ám! Biztos rácsodálkoztatok már Ti is egy párszor, hogy egy-egy random befogott illat, vagy zenefoszlány milyen elemi erővel tud előhívni korábbi emlékeket, repíteni el minket valahova, ahol korábban jártunk. Ha éppen nem idéz emléket, akkor is hatással van ránk egy tér illata.

Érdemes tehát követni a profikat, és erre is figyelmet fordítani, mert sokat dobhat a közérzetünkön, ha jó illatú térben tartózkodunk (nem feltétlenül csak az otthonunkra gondolok itt, mert lehet ez az irodánk vagy az üzletünk tere is), ráadásul ez az, ami aztán tényleg nem igényel nagy befektetést vagy őrületes pluszmunkát.

Ha nem vagytok biztosak abban, hogy milyen illat az, ami majd jól működik számotokra, és nem akartok párszor mellényúlni, akkor ajánlok egy nagyon szórakoztató időtöltést: próbáljátok ki az AirWick “illatdekoratőr” alkalmazást (ITT), nagyon ötletes, és tök jó móka (én legalábbis imádom az ilyen önismereti teszteket). Az elénk dobált hangulatképekből kell kattintgatni a nekünk tetszőkre, és aztán egy algoritmus ezekből kiszűri, hogy szerinte melyik lesz számunkra a tuti illat… Ha megvan a nyertes, érdemes egy adagolót is beszerezni hozzá, mert az alkalmanként egy-egy fújás nem igazán segíti az állandó friss illatosítást. Ez a kis eszköz egyáltalán nem drága (keressétek a boltban AirWick Freshmatic néven), és akár két hónapra egyenletesen elosztja az egy flakon illatot, azaz sokkal tovább tart, mint például a fapálcás párologtatós megoldások.

Szép, visszafogott dizájnja van, semmi csicsa, rikító minta vagy erőltetett forma, abszolút minimál kialakítású, épp csak annyi ívvel-dísszel, hogy ne csak modern, hanem kicsit romantikusabb vagy elegánsabb hangvételű térbe is belesimuljon. 10 pont!

Ilyen:


SHARE:

1 megjegyzés

  1. Igen az illatok, illatosítás legalább olyan fontosak, mint a színek és a hangok. Mindegyik hat ránk...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.