2017. október 26., csütörtök

Berendezem: eklektikus enteriőr Koppenhágából

Elég nagy sikere volt a tegnapi enteriőrnek, és sok kérdés is felmerült, hogy ezt, meg azt a bútort, kiegészítőt vajon hol lehet fellelni... Ezen felbuzdulva felélesztek egy régi kedvenc rovatot, a "Berendezem"-et... Lássuk, hogyan készíthetünk pontosan ilyen enteriőrt... 

Először hoztam a drágább, eredeti verziót... :) A kép alatt megtalálod a lelőhelyeket. 
Kanapé - The Mayor Sofa AJ5 (Arne Jacobsen és Flemming Lassen 1939) - 4.828 GBP (ITT), Lámpa - JH3 Formakami - 169 GBP (ITT), Török Kilim - 173.000 Ft (Etsy), Zöld márványlapos asztal - 114.390 Ft (inno concept), Absztrakt festmény - 72.000 Ft (Etsy), Afrikai maszk - 22.800 Ft (Galéria Savaria), Szibériai fenyő hajópadló - 8.500 Ft/m2 (Harswood)

Hoztam egy hasonló hangulatot, kicsit olcsóbb verzióban. 
Kanapé - Cocoon IDdesign - 310.100 Ft (ITT), Lámpa - JH3 Formakami - 169 GBP (ITT), Színes szőnyeg - Verve, HeavenRugs - 55.000 Ft (ITT), Zöld márványlapos asztal - 68.600 Ft (IDdesign), Absztrakt print - 12.000 Ft (Etsy), Afrikai maszk - 22.800 Ft (Galéria Savaria), Fenyő jellegű laminált padló - K4365 Kaindl Fenyő Farco Spirit - 3.999 Ft/m2 (ITT)

Jó tervezgetést Nektek is! :)

SHARE:

2017. október 25., szerda

Új-régi otthon Dániából

Ez a különleges lakás Koppenhágában található, - és a finoman átgondolt részeket nézve nem meglepően - egy építész házaspár tulajdona, akik nemrég vezényelték le a full lepukkant ingatlan teljeskörű átalakítását. A felújítás rengeteg munkálatát maguk végezték, de kontrolálltak minden olyan kis részletet, mint a fürdőszobai kövek szállítását Angliából, vagy a konyhai rézlámpák egyedi - saját tervek szerinti - gyártatását. 
Filozófiájuk szerint  a friss és mai berendezésnek erős kontrasztban kell állnia a pontos, korhű építészeti felújítással. Olyan természetes és őszinte anyagokat használtak, mint például a fa, kő és a réz. 

Biztos ízléssel keverednek a különböző korok design darabjai és egy-egy antik kiegészítő. Itt például gyönyörű kompozíciót ad ki a kedves tükör az izgalmas formájú retro lámpa és a csodás Thonet karosszék, amelyre napjaink skandináv kedvencét, rackaszőrt dobtak.
Tanúi lehetünk a folyamatnak, amikor Ilke Crawford Ikeának tervezett kis széke - itt éjjeliszekrény formájában - éppen design klasszikussá válik... 
A díszesen stukkózott mennyezetet és az antikosra festett falat csodásan ellenpontozzák a letisztult vonalú lámpák és az egyszerű, modernista étkezőbútor. 
Igazán jó arányok, egyszerű és ésszerű kialakítás teszik ízésessé ezt az izgalmas otthont. 

Forrás: elledecor
SHARE:

2017. október 24., kedd

Kandalló mellé fatároló

A kandallónk és az étkezőasztal padja között van egy kis hely... Erre mindig is úgy gondoltam, hogy ide érkezik valamilyen magasabb fekete fatároló alkalmatosság. Olyat képzelek el, amelyik nem nő össze a kandallóval, hanem attól függetlenül, önmagában létezik, finom minimál vonalakkal, éppen csak annyi anyaggal, amennyit a kényelmes használhatóság megkíván. Még nem döntöttem el, hogy a földön áll-e egyszerűen, vagy a falra szerelem. Nézelődöm szorgalmasan... 

Azt hiszem valami ilyet bírnék nagyon, mint ez a falra szerelt acél pédány:
De egy ilyen vékony, fekete acél lemezből hajlított U formát még a kandallóra "szopva" is el tudok képzelni... 
Vagy egy ilyen sima, földre helyezett keretet. 
Még ez a polcos beosztású is elég praktikusnak tűnik:

Nagyjából ezek jönnek be... Ahogy magamat ismerem, még filózgatok rajta egy sort, amíg vége a szezonnak...

Forrás: itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2017. október 21., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás Svédországban tölti a hétvégét. :)


SHARE:

2017. október 20., péntek

Rózsaszín konyha?

Soha nem gondoltam volna, hogy erre egyszer őszintén rávágom: IGEN! :)
Forrás: itt, itt, itt, és itt

SHARE:

2017. október 19., csütörtök

Egyszerű vonalú kandallók...

... amelyek klasszikus térben is megállják a helyüket... 
Forrás: itt, itt, itt, itt, és itt
SHARE:

2017. október 18., szerda

Keresem a stílust....

... egy XIX. századi villa eklektikus étkezőjéhez... 
Valami hasonlóan modern - mid century hangulattal próbálkozom, de szeretnék bevinni egy kis perzsa szőnyeget is... Ez csak egy gyors, első skicc... 

Forrás: itt, itt, itt és itt
SHARE:

2017. október 17., kedd

Garázsból lakás? IGEN!

Manapság, amikor az ingatlan árak az egekbe szöknek, "szemesnek áll a világ"… Igaz, aki ezt az amszterdami garázst átalakította - a bútorozás alapján mondom - nem csóró, de a világ nagyvárosait úgy ellepték az új-újgazdagok mérhetetlen vagyonaikkal (pl. orosz oligarchák, keleti olajmilliárdosok, kínai szuper-gazdagok) hogy már a tehetősebb helyi családok se állják a versenyt… Így aztán a lehetőségeket és helyi adottságokat jól ismerők új utak felé néznek, amivel kimaxolják a kreativitás fogalmát… Beszéljenek a képek magukért, és élvezzük az okos kompromisszumokat, az izgalmasan feloldott hátrányos adottságokat. Igen, bizonyos ablakokból nem látni ki… És - szerintem - mégis szerethető lett ez a holland otthon! 
Forrás: gravityhomeblog
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.