2017. október 25., szerda

Új-régi otthon Dániából

Ez a különleges lakás Koppenhágában található, - és a finoman átgondolt részeket nézve nem meglepően - egy építész házaspár tulajdona, akik nemrég vezényelték le a full lepukkant ingatlan teljeskörű átalakítását. A felújítás rengeteg munkálatát maguk végezték, de kontrolálltak minden olyan kis részletet, mint a fürdőszobai kövek szállítását Angliából, vagy a konyhai rézlámpák egyedi - saját tervek szerinti - gyártatását. 
Filozófiájuk szerint  a friss és mai berendezésnek erős kontrasztban kell állnia a pontos, korhű építészeti felújítással. Olyan természetes és őszinte anyagokat használtak, mint például a fa, kő és a réz. 

Biztos ízléssel keverednek a különböző korok design darabjai és egy-egy antik kiegészítő. Itt például gyönyörű kompozíciót ad ki a kedves tükör az izgalmas formájú retro lámpa és a csodás Thonet karosszék, amelyre napjaink skandináv kedvencét, rackaszőrt dobtak.
Tanúi lehetünk a folyamatnak, amikor Ilke Crawford Ikeának tervezett kis széke - itt éjjeliszekrény formájában - éppen design klasszikussá válik... 
A díszesen stukkózott mennyezetet és az antikosra festett falat csodásan ellenpontozzák a letisztult vonalú lámpák és az egyszerű, modernista étkezőbútor. 
Igazán jó arányok, egyszerű és ésszerű kialakítás teszik ízésessé ezt az izgalmas otthont. 

Forrás: elledecor
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.