2017. november 22., szerda

Karácsonyi illatok...

Talán "ismertek" már annyira, hogy sejtitek - ellenére a bennem rejlő kreativitásnak - sosem voltam egy karácsonyi készülődős típus. Nem tudom, hogy mi tehet erről, hiszen szeretem a karácsonyt, és ellentétben a sok negatív felhanggal, én örülök, ha mihamarabb elkezdünk ünnepelni. Szeretem, hogy már november végén indulnak a karácsonyi vásárok, hogy a boltok indokolatlanul (hahaha...) hamar kezdenek piros-fehér-arany-ezüst díszt ölteni.

Talán a vidéki élet tehet róla, vagy a fák közelsége, esetleg az esti kandallós hangulat, a fene se tudja, de idén rám tört a karácsony!!! Ha olyan helyen járok, hogy betévedek lakberendezési és dekorációs boltokba, mindig hozok valami kis meglepit az otthonunknak. Egy elemes fényfüzért, valamilyen dekorációs giccset, mini kötött manókat, stb... :)
Ám egy hangulat nem megragadható pusztán a látvánnyal... Több érzékszervünkre kell hatnunk, hogy megidézzük gyermekkorunk élményeit, örömeit. És talán a szemünknél is fontosabb, amit az orrunkkal érzünk: az éppen készülő mézeskalács illata, a fahéj, a narancs, a szegfűszeg, hozzá egy leheletnyi füst a kandallóból... Egy bögre forró ital, forraltbor, vagy puncs, a gyerekeknek "karácsonyi" teák. És ezt én mindig érezni akarom!!!! :)

Így került hozzánk ez a - stílusunkhoz tökéletesen passzoló - letisztult illatosító, az Airwick Wax Melts. Egyszerűen IMÁDOM!!! Azon túl, hogy végre felfedezték, hogy az illatosítónak nem kéne célja legyen otthonunk dekorálása, sokkal inkább a finom besimulás, nagyon jó ötlet az elektromos működtetés... Én 2 kutya és egy macska tulajdonosaként eléggé félek a nyílt láng használatától, az Airwick Wax Melts viszont elektromosan melegíti fel az illatos viaszt. Nekem "Forralt bor a kandalló mellett" illatom van, és imádom!!! Ráadásul meglepően erős: elég nagy a konyha-étkező-nappali terünk, és a közepén üzemeltetve kellemesen áthatja az egész lakást a karácsonyi illat...
Mindig meglep, hogy egy ilyen egyszerű kis szerkezet mennyi örömet tud okozni!!! Nálunk már elkezdődött, és egy hónapig tart a karácsony! :)
SHARE:

2017. november 13., hétfő

Szuper-eklektikus nagypolgári étkező

Az eklektika ma nagy divat, szeretik is sokan, de egy ennyire szélsőséges verziója - gyanítom - sokaknál kiveri a biztosítékot. Amúgy lehet, hogy maga a berendezés annyira nem is megosztó, inkább az a halálfej okoz némelyekben talán rossz érzést. Nem bennem mondjuk, én szeretem a ízléshatárokat feszegető enteriőröket. Nálam jól megfér a giccs is... :) 

Na, de nézzük, mi van a képen, mitől olyan jó... Nem ügy, csak egy jó alap kell hozzá... Hahaha.... Ez lehet egy körúti nagypolgári lakás eredeti csaphornyos parkettával, amelyről lecsiszoljuk a megsárgult lakkott, és adunk neki egy matt olajozást valami kicsit "koszos" jellegű páccal. 

Van hozzá egy fekete lábazati szegőnk. Ez lehet a - praxisomban megszokott - NMC léc (Planalto Kft), pl a jó magas FL4, ezt feketére kell festeni. Aztán a mennyezetre is kell díszítés. Ez szolidabb kivitelezésben mehet előre elkészített elemek jól megtervezett kombinációjából (ez is lehet NMC, vagy akár gipsz, a Díszléc Centrum pont ezzel foglalkozik, igaz, még nem próbáltam a szolgáltatásaikat). Érdemes a nyílászárót is feketére festeni. Én nem mindet mázoltatánm, csak azt, amelyiket hangsúlyozni akarok. A többi maradna fehér... Ha az alapok készen vannak, jöhet a berendezés. 

Kell egy fekete asztal. Ez tulajdonképpen bármilyen lehet, de arra érdemes figyelni, hogy vastag munkalapos, masszív, egyszerű formavilágú darab legyen. Valamilyen különleges láb megoldással, ami azért annyira nem különleges, hogy a mintázata bezavarjon a székek össze-vissza lábainak látványába. Az alábbi, nagyon szép asztal például a Casamilano terméke, és megrendelhető a Mobili Mania-nál. 

A Vitra Eames székeiből ezt a típust (karfás, eiffel lábbal) DAR-nak hívják (= Dining Height Armchair Rod Base), az eredetit a PointZero-nál tudjátok beszerezni.  
Szintén a Vitra gyártja, így ugyanitt megvásárolhatjátok a fekete Panton széket is. 
És végül, de nem utolsó sorban a Castelli DSC106 székeit most szerencsére itthon is megkaphatjuk a Möbelkunstban! :) 10 db elérhető 35.000 Ft/db áron! ITT

Persze a képen talán a legnagyobbat a kontrasztos lámpa dobja... Ez az Ay illuminate terméke, Z1 black néven fut ez a kombináció. 
És természetesen kellenek a falra képek... Ha olcsón akarjuk megúszni, akkor printeket keressünk, amelyeket Ikea keretekbe helyezhetünk. A society6 oldalon remek pillangós és halálfejes nyomatok találhatóak! 


Jó berendezkedést! :)

Eredeti kép forrása: itt
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.