2017. november 13., hétfő

Szuper-eklektikus nagypolgári étkező

Az eklektika ma nagy divat, szeretik is sokan, de egy ennyire szélsőséges verziója - gyanítom - sokaknál kiveri a biztosítékot. Amúgy lehet, hogy maga a berendezés annyira nem is megosztó, inkább az a halálfej okoz némelyekben talán rossz érzést. Nem bennem mondjuk, én szeretem a ízléshatárokat feszegető enteriőröket. Nálam jól megfér a giccs is... :) 

Na, de nézzük, mi van a képen, mitől olyan jó... Nem ügy, csak egy jó alap kell hozzá... Hahaha.... Ez lehet egy körúti nagypolgári lakás eredeti csaphornyos parkettával, amelyről lecsiszoljuk a megsárgult lakkott, és adunk neki egy matt olajozást valami kicsit "koszos" jellegű páccal. 

Van hozzá egy fekete lábazati szegőnk. Ez lehet a - praxisomban megszokott - NMC léc (Planalto Kft), pl a jó magas FL4, ezt feketére kell festeni. Aztán a mennyezetre is kell díszítés. Ez szolidabb kivitelezésben mehet előre elkészített elemek jól megtervezett kombinációjából (ez is lehet NMC, vagy akár gipsz, a Díszléc Centrum pont ezzel foglalkozik, igaz, még nem próbáltam a szolgáltatásaikat). Érdemes a nyílászárót is feketére festeni. Én nem mindet mázoltatánm, csak azt, amelyiket hangsúlyozni akarok. A többi maradna fehér... Ha az alapok készen vannak, jöhet a berendezés. 

Kell egy fekete asztal. Ez tulajdonképpen bármilyen lehet, de arra érdemes figyelni, hogy vastag munkalapos, masszív, egyszerű formavilágú darab legyen. Valamilyen különleges láb megoldással, ami azért annyira nem különleges, hogy a mintázata bezavarjon a székek össze-vissza lábainak látványába. Az alábbi, nagyon szép asztal például a Casamilano terméke, és megrendelhető a Mobili Mania-nál. 

A Vitra Eames székeiből ezt a típust (karfás, eiffel lábbal) DAR-nak hívják (= Dining Height Armchair Rod Base), az eredetit a PointZero-nál tudjátok beszerezni.  
Szintén a Vitra gyártja, így ugyanitt megvásárolhatjátok a fekete Panton széket is. 
És végül, de nem utolsó sorban a Castelli DSC106 székeit most szerencsére itthon is megkaphatjuk a Möbelkunstban! :) 10 db elérhető 35.000 Ft/db áron! ITT

Persze a képen talán a legnagyobbat a kontrasztos lámpa dobja... Ez az Ay illuminate terméke, Z1 black néven fut ez a kombináció. 
És természetesen kellenek a falra képek... Ha olcsón akarjuk megúszni, akkor printeket keressünk, amelyeket Ikea keretekbe helyezhetünk. A society6 oldalon remek pillangós és halálfejes nyomatok találhatóak! 


Jó berendezkedést! :)

Eredeti kép forrása: itt
SHARE:

19 megjegyzés

  1. That's a Great Source of information. I like to recommend exclusively fine plus efficient information and facts, hence notice it:

    사설토토
    카지노사이트
    파워볼
    온라인카지노

    VálaszTörlés
  2. Excellent read, Positive site, where did u come up with the information on this posting? I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style. Thanks a million and please keep up the effective work.

    스포츠토토
    카지노사이트
    파워볼게임
    바카라

    VálaszTörlés
  3. Wow, incredible blog format! How lengthy have you been blogging for? you make running a blog glance easy. The full glance of your site is fantastic, as smartly the content material. Feel free to visit my website; 야설

    VálaszTörlés
  4. I am actually happy to read this website posts which carries plenty of helpful data, thanks for providing these kinds Feel free to visit my website; 국산야동

    VálaszTörlés
  5. I just found this blog and have high hopes for it to continue. Keep up the great work, its hard to find good ones. I have added to my favorites. Thank You Feel free to visit my website;
    일본야동

    VálaszTörlés
  6. It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to thisarticle. I want to read even more things about it! Feel free to visit my website; 일본야동

    VálaszTörlés
  7. I read your article well It's been a great help I will visit you again to read your article. Thank you

    VálaszTörlés
  8. I am happy to find the best bibliography. Thanks for sharing a useful article. 홀덤사이트

    VálaszTörlés
  9. It's a very helpful blog for me. I was able to see a new issue in your article. 토토사이트

    VálaszTörlés

  10. Such a nice post. Thanks for sharing such a valuable features and other relevant information.

    VálaszTörlés
  11. This is really helpful post, very informative there is no doubt about it. I found this one pretty fascinating.

    VálaszTörlés

  12. I must say you are an incredible writer, I love the way that you describe the things.

    VálaszTörlés
  13. This article is a breath of fresh air! It's incredibly encouraging to see the growing prominence of renewable energy and its potential to revolutionize our future. The author expertly presents the advantages of transitioning to renewable sources and highlights the positive impact it can have on our environment and economy.Desestimar Orden Protección Nueva Jersey

    VálaszTörlés
  14. I really loved reading your blog.

    VálaszTörlés
  15. It's very useful. I really appreciate your post.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.