2018. január 24., szerda

Farsangi ötlet: Disco Barbie Jeans

Rég volt a privát facebookomon akkora siker, mint Léna idei Disco Barbie Jeans fotója, gondoltam, hátha Ti is kíváncsiak lennétek rá.

Szerencsétek van, idén nálunk hamarabb zúzott az iskolai farsang, így gyorsan megosztom veletek a nem túl bonyi, egy este alatt összerakható jelmez tippemet (természetesen én is a Pinterestről loptam...), hogy még annyit se kelljen gondolkodnotok, mint nekem. :))))

Végy egy egyszerű farmeres szerkót. Bátrabbak kitömhetnek egy fürdőruha melltartót olyan barbisan didisre, én ezt a poént ki nem hagytam volna (ehhez két testszínű nejlonharsnyát gömböcöltem össze, amibe még egy-egy pár titokzoknit is tömködtem, hogy nagyobb legyen...).

Végy egy jó méretű dobozt. Ez a legnehezebb, ugye? Képzeljétek, nekem elsőre sikerült. A Jysk-ben egy összegöngyölt matracnak éppen tökéletes a doboza, ráadásul a matrac amúgy be van csomagolva nejlonba, tehát örömmel megválnak a kartontól.

Egy sniccerrel vágd ki a kívánt fazonra (én két megfelelő formájú lyukat készítettem, előtte felrajzoltam grafitceruzával). Fesd le a dobozt! Trinát AQUA Kolor selyemfényű zománcfestéket vettem, amelynek jól belőttem a színét: NCS S 1070-R10B. Három réteg kellett, de pikk-pakk megvolt, mert gyorsan szárad. Épp befejeztem, már kezdhettem előlröl.

Részemről festettem a Barbie feliratot, amihez a mintát a neten kerestem. Éppen egy A4 lap kellett hozzá, és ugyanazzal a pinkkel dolgoztam, amivel a dobozt festettem. Alá a disco jeans (nem lett valami szép...) fekete festékkel ment, ez még volt itthon. A MATTEL-t elkezdtem festeni egy papírra, de amikor rájöttem, hogy az itthon lévő temperával k. ronda lesz, inkább fogtam magam, aztán kinyomtattam. Így sokkal szebb lett, igaz a kézműves érték kicsit csökkent... :)))

4 lyukat vágtam sniccerrel a hátuljára, ebbe fűztem bele Szása karate övét, ami tökéletes vállpántnak bizonyult a karton megtartásához.

Az egész egy délutános termékbeszerzésből, és az esti festegetésből állt. Soha egyszerűbb farsangi jelmezünk nem volt még!

Nagy siker volt a suliban is. Hajrá srácok!!!!
SHARE:

2 megjegyzés

  1. köszi az ötletet, nagyon könnyen kivitelezhető, remélem tetszeni fog a kislányomnak...

    VálaszTörlés
  2. Maraczidaniel07@gmail.com

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.