2018. február 26., hétfő

Hello Thonet Nr 41!

Tegnap este leütöttem négy nagyon különleges széket a Vaterán. Rákerestem a különböző szakértő portálokon, és megtaláltam, hogy ez a Thonet Nr 41-es, vagy egy másik katalógusban Nr 441-es szék. Ami érdekes, hogy a támla fa részének kialakítása nem befele olyan íves, mint az alábbi székeken, de megnéztem az 1906-os katalógusban (22. oldal) és valóban - külön kérésre - rendelhető volt "glatt", azaz sima profillal is. Kicsit aggódtam, hogy talán a nádazását szétszedték és rákárpitoztak (bár a kárpitozás megoldása elég "original"), de aztán megtaláltam  a neten ugyanebből a szériából az alábbi, fa ülőfelületeset, így már biztos vagyok benne, hogy lehetett kárpitozva is rendelni. Jobban tetszene nádazott, vagy fa változatban, de így legalább kényelmesebb... :)
Nézek valami egyszerű bársony anyagot (zöldet szeretnék), és már mehet is a nyaralóba... Ugyanis kicsit nekiállunk a "pajta projektnek", igaz, nem a pajtát csináljuk meg, hanem a molnár-lakot modernizáljuk - egyelőre csak belülről. Hamarosan arról is jönnek a részletek.
Ami külön vicces, hogy éppen a napokban osztottam meg a facebookon egy kiskanapés Thonet garnitúrát a GalériaSavariáról (itt), az ugyanezen az oldalon megtalálható Nr 437-est...  Ha valakit érdekel, még elérhető! 

Katalógus képek: innen, a többi képet lejárt aukciós oldalakról szedtem le. 
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Kedves Petra,

    a mutatott Thonet 41-ből, fa ülőlappal hat darab lakásunk megbecsült darabja.
    Ennek az első lába kicsit eltér a Tiedtől, függőlegesen rovátkolt.

    Gratulálok a vételhez!

    Kolossváry Anna

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.