2018. február 19., hétfő

Új vatera kincseim - és ahova kerülnek


Szeretném az eredetiségről szóló gondolatmenetemet egy kicsit gyakorlatibb síkon folytatni...

Remek külföldi és hazai stylistoktól lestem el a technikáját annak, hogyan is dekoráljunk egy otthont látványosan. Ezt a Tértanoda sikeres "Dekorálj" kurzusain meg is osztom a hallgatókkal, a helyszínen kis kütyükkel gyakorolunk, képeket elemzünk, és nagy örömömre, sokszor már másnap kapok fényképeket az egyszerű fogásokkal megújult otthonokról...

Azzal, hogy a bútorokat kiválasztjuk, még csak a kereteit adjuk meg az otthonunknak. Egy-egy egyszerű bútor remek választás, hogy semleges hátteret adjon személyes tárgyainknak, amellyel aztán felöltöztetjük a lakást. Ezért szeretem a letisztult vonalvezetésű komódokat, polcokat - ráadásul ezeket a nagyobb darabokat ilyen "jellegtelen" formában igazán olcsón be lehet szerezni akárhonnan, adott esetben az Ikeából is.

Ilyen kedvenceim például....

Az Eket szekrény (ITT), amelyet szerszám nélkül tudunk összerakni, és elég szép kidolgozása van (gérben találkoznak az oldalak...)

Egyszerű könyvespolc a Fjalkinge (ITT), ahol a kevésbé látványos elemeket fiókba rejthetjük.

Szeretem a Malmot (hiszen tudjátok, a facebookon megosztottam veletek, hogy hatot szereltem össze...), ezt már tekinthetjük az Ikea klasszikussá minősült darabjának (ITT).
És hát persze itt az adu ász, az olcsó és mutatós Vittsjö (ITT), amelyet rengeteg otthonba beterveztem már. Egyszerű fém váza tökéletes alany DIY megmozdulásokhoz: festettem már fehérre és aranyra is. 

Szóval - többek között - ezek olyan olcsó és egyszerű bútorok, amelyeket bátran beemelhetünk otthonunkba, hogy utána kedvünk szerint személyesítsük a rápakolt különleges tárgyainkkal, könyveinkkel. 

És persze vannak kütyüben is divatok, amelyeket követhetünk, de még növényben is!!!! Manapság ugye egyetlen trendi otthonból se hiányozhat egy kaktusz. Vagy egy lantlevelű fikusz. És szólok, hogy ismét menő az anyósnyelv.... :)))) Tetszik? Használjuk bátran! Tegyük ízlésünknek megfelelő kaspóba, körítsük egyedi kiegészítőkkel, és máris személyünkre szabtuk a divatot. Miért is ne frissítenénk/játszanánk a rendelkezésre álló térrel... Hiszen egy tárgy beszél hozzánk: üzen vele a készítője, és adott esetben mást fogadunk be belőle mi, ráadásul közben változunk mi is, és a kor is, amelyben élünk. 

De rátérve végre a poszt címére... Lassan összeáll a nappalink. Érkeztek újabb könyvespolcok, és bár iszonyú tempóval nő az itteni könyvállományunk (a régieket nagy részét egyelőre a városligeti házban hagytuk), elfér rajta egy kis dekor... 

Le is ütöttem egy-két dolgot. Hamarosan érkeznek postán. 

Két kis köcsög a konyhába:
Szintén a konyhába érkezik ez a régi vas lovas bárd: 

Régi vágyam egy lovas kerámia szobor a könyvespolcra:
 Ezt a cuki réz madarat pedig a dohányzóasztalra szánom a könyvek tetejére:

Az összes kis kütyüért kb. 20.000 Ft-ot fizettem. Majd megmutatom őket a helyükön, ha megérkeztek! 

Nyitókép forrása: itt
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.