2018. március 27., kedd

Itt a retro drótképünk!

Meglátni és megszeretni, így jártam ezekkel a vasból hajlított, retro falidíszekkel, amikor a Fabrika kitette a facebook oldalára. Nagy szerencsém volt, hogy azonnal lestoppoltam, mert pár perccel utána már őrület alakult ki a kommenteknél, mindenki a képeket akarta. A két mókás figura eredeti helyét vagy egy strand épületén, vagy egy klasszik retro, vörösköves déli parti balatoni nyaralón tudom elképzelni... De eredetét és készítőjét sajnos homály fedi - ha valakinek lenne emléke, vagy információja, kérem, ne tartsa magában! 
Ösztönös és pillanatnyi döntés volt a beszerzés, még át kellett gondolnom, hol lesz a helyük. Első körben - méretükből fakadóan - éppen a tv falunk üres részére gondoltam tenni őket a "dreams don't work unless you do" print helyére, és csak utólag konstatáltam, hogy tartalmilag is milyen klasszul bepasszol a jellemzően figurális gyűjteménybe. 
Régen mindig olyan szükséges rossznak tűnt nekem a tv és környéke (kivágnám a fenébe, ha Dani nem akarna rajta sport közvetítéseket nézni), most viszont valahogy nagyon megszerettem a lakásnak ezt a szegletét is. Még a tv fekete pacáját is a kompozíció nyugodt részeként tudom értelmezni, amely hozzáad és nem elvesz a végeredményből. Ez az érzés adja nekem a jól végzett munka örömét, ezt gondolom a szakmám legszebb részének: amikor valamilyen hátrányos szituációból kifejezetten előnyös helyzetet kerekítek.
Tavaly nyáron költöztünk be, amit tudtam, ami passzolt, hoztam magunkkal, amit gyorsan lehetett, beszereztem, mert én már azt szeretem, ha a nulladik perctől mutatós és nem félkész házban létezünk. De egy lakásból/házból akkor lesz otthon, a minden sarkában érezni az ott élők elképzeléseit a világról, ha benne van a múltjuk és jelenük. Dolgozom az ügyön... :)
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Engem zavar valami, de csak lehet az enyhe ocd-m miatt. Hogy az egész kompozíció nincs egyensúlyban amiatt, hogy a kommódok nem a fal közepén vannak (öt centit kellene balra tolni az egészet) és a tv sem középen, a középső malmon van. Valamint a képek is pont pár centivel jobbra vannak, mint "kéne" lenniük. Ez szerinted szőrszálhasogatás? Lehet, hogy ennyi belefér és velem van a baj.
    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak a TV-vel van "bajom". :-)Én azt föltettem volna a falra (belekomponáltam volna képnek középre, és köré rendeztem volna a többit).
      Az én monitoromom viszont úgy néz ki, minha a 2lerakóasztalka és a szőnyegek photoshoppolva lennének.:-)

      Törlés
    2. :))) Rányomtam egy külön világosítást a szőnyegre, meg az asztalokra, nagyon sötét volt reggel, amikor fotóztam, biztos azért. Amúgy a tv asztalra rakása kifejzetten direkt: azt az érzetet akarom kelteni, hogy csak úgy "oda van dobva", akár el is lehetne vinni. Kifejezetten lényeg, hogy nincs felszerelve.

      Törlés
    3. Szia Gabi!
      A komód középen van, a képek (a jobb és bal széle az egész kompozíciónak kb egy távolságra vannak a fal szélétől. A fénykép viszi el a látványt, nem egészen középről fotóztam. A TV direkt nincs középen. :)

      Törlés
    4. Szia Gabi!
      A komód középen van, a képek (a jobb és bal széle az egész kompozíciónak kb egy távolságra vannak a fal szélétől. A fénykép viszi el a látványt, nem egészen középről fotóztam. A TV direkt nincs középen. :)

      Törlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.